Facebook Pixel Sportdog.gr | Παιχταρά ξύπνα και σκόραρε – Όχι άλλο Μοράν, βγάλτε τις φανέλες (POLL)
| 2018-07-13 19:48:00

Παιχταρά ξύπνα και σκόραρε – Όχι άλλο Μοράν, βγάλτε τις φανέλες (POLL)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Παιχταρά ξύπνα και σκόραρε – Όχι άλλο Μοράν, βγάλτε τις φανέλες (POLL)

Προβλημάτισε και πάλι η ΑΕΚ σε φιλικό προετοιμασίας.

Στο δεύτερο φιλικό επί πολωνικού εδάφους, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία τερμάτισε τέταρτη τη σεζόν 2017-2018 στο κυπριακό πρωτάθλημα. Φαινομενικά η ομάδα από τη Μεγαλόνησο είναι ισχυρότερος αντίπαλος από τη Μίετζ, η οποία ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας. Οπότε το παιχνίδι της Παρασκευής ήταν δυνατότερο κρας τεστ για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η πρώτη παρατήρηση που κρατήθηκε από το παιχνίδι, ήταν ότι ο Έλληνας τεχνικός κράτησε το βασικό κορμό της 11άδας μέχρι το 65' κάτι που δεν αποκλείεται να δείχνει τις προτιμήσεις του όσον αφορά το αρχικό σχήμα. Ο προπονητής της ΑΕΚ δείχνει εμπιστοσύνη στο ελληνικό στοιχείο, γι'αυτό και ξεκίνησε 6 γηγενείς παίκτες, ήτοι Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Γιακουμάκης. Τον Χουλτ ξέρει και εμπιστεύεται από τον Παναθηναϊκό. Να επισημανθεί σε αυτό το σημείο, ότι αυτό είναι μία προσωπική εκτίμηση, αφού ο υπογράφων δεν παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία, ώστε να παρουσιάσει ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Η Ένωση σε ένα ακόμα παιχνίδι εμφανίστηκε ανέτοιμη και ελλιπής. Οι κιτρινόμαυροι είχαν προβλήματα στην πρώτη πάσα, αλλά και θέματα δημιουργικότητας και εκτέλεσης. Επίσης στο δοκάρι του Τρισόφσκι στο 41' η αμυντική λειτουργία φανέρωσε ζητήματα.

Θέλω να δω...

Στο 34', στην καλύτερη ευκαιρία της, ο Γιακουμάκης αντί να τελειώσει τη φάση, πάσαρε στον Μπακασέτα που ήταν σε χειρότερη θέση με αποτέλεσμα να χαθεί από υπερβάλλοντα αλτρουισμό μία καλή στιγμή. Εκεί ο καλός επιθετικός εκτελεί και σκοράρει. Δικαίως ο Κρητικός φορ τα άκουσε από τον προπονητή του, όπως κατέγραψε το sportdog. Πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει, όπως και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τους έχουν δοθεί πάμπολλες ευκαιρίες για να γίνουν ενδεκαδάτοι. Το περσινό του γκολ στο Καραϊσκάκη έπρεπε να είχε γίνει εφαλτήριο για τον ίδιο, ώστε να δουλέψει παραπάνω και να κερδίσει θέση στο αρχικό σχήμα.

Άλλες εποχές, άλλοι ποδοσφαιριστές στην ηλικία του θα είχαν πάρει τη φανέλα σπίτι τους. Δεν είναι πλέον δικαιολογία, ότι δεν δίνουν εμπιστοσύνη οι προπονητές. Δουλεύεις, ιδρώνεις και κερδίζεις αυτό που σου αξίζει. Μετά μην απορούν γιατί οι ελληνικές ομάδες κοιτάζουν για ξένους επιθετικούς. Κάπως πρέπει να λύσουν και αυτές τη δυστοκία. Ο Γιώργος έχει όλα τα στοιχεία για να είναι βασικός και να διαπρέψει. Είναι παιχταράς. Τί του λείπει; Μόνο εκείνος ξέρει.

Όχι άλλο Μοράν

Έπαιξε 24 λεπτά, δεν ακούμπησε και έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ο Έρικ Μοράν ήρθε πέρσι με τις καλύτερες περγαμηνές, λόγω Χιμένεθ και δεν τον δικαίωσε ποτέ. Η κακή του εικόνα αποδόθηκε στα προβλήματα προσαρμογής. Τώρα όμως που ξεκαθαρίζεται η εικόνα ο παρατηρητής δεν αντέχει να βλέπει άλλο τον Βάσκο. Ειδικά η συμπεριφορά του σε περσινά ματς (χτυπήματα εκτός φάσεων σε αντιπάλους) θα έπρεπε να οδηγήσει τη διοίκηση σε λύση του συμβολαίο του.

Γενικά η ΑΕΚ φάνηκε ότι θέλει ακόμα πολλή δουλειά σε όλες τις γραμμές. Από την άμυνα μέχρι την επίθεση, όπου εκεί έχουμε θέμα. Ήταν βέβαια διαφορετική από το πρώτο παιχνίδι δεν ικανοποίησε όμως τον προπονητή της, ο οποίος περιμένει μεταγραφές. Στις δηλώσεις του ο Μαρίνος μετά το τέλος του παιχνιδιού εξέφρασε τον προβληματισμό του και έστειλε για μία ακόμα φορά μήνυμα στη διοίκηση να επισπεύσει την ενίσχυση.

Για κλείσιμο το blog έχει ψηφοφορία. Την Παρασκευή πήραμε μία γεύση από τις νέες φανέλες της ΑΕΚ. Σας άρεσαν; Θα τη φορούσατε ή δεν θα βγάζατε από πάνω σας την περσινή; Αφήστε τη γνώμη σας στο παρακάτω poll.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags