01/08/18 - 23:28

Με αυτόν περίπατο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ – Μαγεύει ο Ελ Καντουρί – Θα πωληθεί 10 εκατ. ο μικρός εάν…

Ποιος θα τον κοντράρει; Ο αναιμικός Ολυμπιακός ή ΑΕΚ του Μαρίνου;

του Χρήστου Ξανθάκη
Με αυτόν περίπατο το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ – Μαγεύει ο Ελ Καντουρί – Θα πωληθεί 10 εκατ. ο μικρός εάν…
4.262views 117shares

Εγώ θα το πω και το κρίμα στο λαιμό μου:

Αν η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν πάθει κανένα συμπαντικό κοκομπλόκο και αφήσει τον Λουτσέσκου να δουλέψει με την ησυχία του και όπως αυτός ξέρει, ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάρει περίπατο το πρωτάθλημα!


Και το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε:
Αν η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν πάθει κανένα συμπαντικό κοκομπλόκο και αφήσει τον Λουτσέσκου να δουλέψει με την ησυχία του και όπως αυτός ξέρει, ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάρει περίπατο το πρωτάθλημα!


Ποιος θα τον αμφισβητήσει δηλαδή; Το φάντασμα του Παναθηναϊκού ή αυτός ο αναιμικός Ολυμπιακός που είδαμε σήμερα κόντρα στη Λεγανές; Ξέρω, ξέρω υπάρχει η ΑΕΚ με τον προπονηταρά Ουζουνίδη και τον καλύτερο γυμναστή του πρωταθλήματος, αλλά κι αυτή έχασε τις νούμερο ένα μονάδες της σε άμυνα και επίθεση. Θα τη στρώσει ο Μαρίνος, δεν έχω καμία αμφιβολία επ’ αυτού, αλλά ώσπου να τη στρώσει μπορεί να έχει επτά-οκτώ βαθμούς μπροστά ο ΠΑΟΚ. Κι άντε ύστερα να τον προλάβεις…

Μισό λεπτό όμως για μερικές διευκρινίσεις και για να ξεκαθαρίσω γιατί επιμένω τόσο πολύ στον Λουτσέσκου. Γνωστή είναι η πορεία του στην Ξάνθη, όπως γνωστό είναι και το γεγονός ότι έφτιαχνε σκληροτράχηλα σχήματα εκεί πέρα. Ομάδες που στέκονταν απέναντί σου απολύτως προετοιμασμένες να σου βγάλουν την ψυχή για να τις καθυποτάξεις. Ποια ψυχή; Την ιλαρά σου έβγαζε η Ξάνθη του Λουτσέσκου για να την κουλαντρίσεις. Κι εκεί που νόμιζες ότι το κατάφερες, σου κόλλαγε ένα γκολάκι και αντίο ζωή!

Όλοι το μυρίζαμε λοιπόν ότι ο Λουτσέσκου καταλαβαίνει από μπάλα. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε ήταν αν θα μπορούσε να μεταλαμπαδεύσει τη σοφία του όχι μόνο σε μικρές αλλά και σε μεγάλες ομάδες. Αν θα κατάφερνε να κάνει το άλμα του δάσκαλου από ποδοσφαιριστές των πένήντα και των εκατό χιλιάδων στα αστέρια του εκατομμυρίου. Δεν είναι εύκολο, μη λέμε μαλακίες τώρα, ουκ ολίγοι προπονητές έχουν αποτύχει να αλλάξουν πίστα. Λογικό ήταν λοιπόν να υπάρχει και μια υποψία για τον Λουτσέσκου.

Αλλά μη τη σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ο Ρουμάνος τις διέλυσε όλες τις αμφιβολίες. Ο άνθρωπος είναι μάστερ της μπάλας και το μόνο που χρειάζεται είναι να τον αφήσουν ήσυχο να κάνει τη δουλειά του και να μην του πρήζει τα ούμπαλα ο κάθε περίεργος και ο κάθε μυστήριος και ο κάθε κολλητός του προέδρου ή των μανατζαραίων. Αν γίνει αυτό, οι ΠΑΟΚτζήδες θα πρέπει να προετοιμάζονται για τις πιο μεγάλες στιγμές της ποδοσφαιρικής ζωής τους. Τελεία!

Υ.Γ. 1: Λίγο ωμός ο Χατσερίδης και λίγο αργός επίσης, αλλά μπάλα ξέρει και στον αέρα είναι ανίκητος. Για να δούμε αν θα προσαρμοσθεί.

Υ.Γ. 2: Πέρυσι ο Ελ Καντουρί ήτανε Ελ Καγκουρί! Φέτος μαγεύει. Άλλος ένας πόντος στο ενεργητικό του Λουτσέσκου.

Υ.Γ. 3: Έτσι και περάσει στους ομίλους ο ΠΑΟΚ, τα δέκα μύρια θα είναι λίγα για τον Λημνιό. Το παιδί έφαγε το γήπεδο και ξέρει και σπουδαία μπάλα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ