Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν κόβεται με τίποτα ο παιχταράς – Αυτή είναι η χρονιά του Κλωναρίδη
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-09 00:13:00

Δεν κόβεται με τίποτα ο παιχταράς – Αυτή είναι η χρονιά του Κλωναρίδη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν κόβεται με τίποτα ο παιχταράς – Αυτή είναι η χρονιά του Κλωναρίδη

Η ΑΕΚ δεν χάνει, είναι σκληρή για να πεθάνει.

Σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει, η ΑΕΚ έδειξε, ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Κάνει ωραία ρίμα η προηγούμενη πρόταση και σίγουρα την έχετε ξαναδιαβάσει ένα εκατομμύριο φορές. Η αλήθεια είναι όμως ότι το 1-1 στο Σέλτικ Παρκ ήταν ένα παλικαρίσιο αποτέλεσμα για την Ένωση.

Γιατί ήταν πολύ δύσκολο να αντέξει σε μία τέτοια έδρα, πόσω μάλλον όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες λόγω της άδικης αποβολής του Γαλανόπουλου. Είναι απορίας άξιον, πως ο διαιτητής που είδε ένα πολύ δύσκολο φάουλ που έκανε ο Κλωναρίδης στα όρια της περιοχής (για το οποίο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι) και δεν είδε ότι ο Φόρεστ έπεσε μόνος του και δεν τον ανέτρεψε ο μέσος του Δικεφάλου. Θα μου πείτε, εδώ δεν είδε ολοφάνερες αγκωνιές σε Λιβάγια και Μπάρκα ο άνθρωπος. Σφύριξε έδρα 90%.

Η ΑΕΚ όμως όχι μόνο δεν αποσυντονίστηκε, όχι μόνο δεν έχασε δυνάμεις, αλλά άντεξε και πήρε μία σπουδαία ισοπαλία, η οποία της δίνει ισχυρό προβάδιμα πρόκρισης για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, την παραμονή της γιορτής της Παναγιάς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με το επιτελείου έδειξε πόσο καλά είχε διαβάσει το παιχνίδι. Περιόρισε σε αρκετό βαθμό τα εργαλεία της Σέλτικ, ιδιαίτερα τον Εντσάμ, που ήταν κίνδυνος θάνατος και στη συνέχεια τον Γκρίφιθς, ο οποίος είχε τρεις πολύ καλές στιγμές.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι η ΑΕΚ μετά το 1-0 δεν δέχτηκε καμία άλλη φάση στο πρώτο ημίχρονο (στο δεύτερο έπαιξε με 10 και έγινε... πανηγύρι στην περιοχή). Έχτισε σιγά σιγά το 1-1 το οποίο ήλθε μετά από φοβερή σέντρα του Λόπες που θύμισε Μιχάλη Κασάπη και εκτέλεση του Κλωναρίδη, ο οποίος από την πρόβα τζενεράλε με τη Γαλατά δείχνει, ότι φέτος θα είναι η χρονιά του.

Συγκλονιστικός ήταν ο Σιμόες, ο Μπάρκας επίσης και ήταν πολύ θετικό, ότι το δίδυμο των αμυντικών, Οικονόμου-Λαμπρόπουλου, διόρθωσε τα λάθη του. Γιατί το γκολ του ΜακΓκρέγκορ σε καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή δεν πρόκειται να μπει ποτέ ξανά. Ο Μπακάκης έδωσε πολλές μάχες και ο Χουλτ ανταποκρίθηκε πολύ καλά ως αριστερό εξτρέμ. Μόνο ο Μπακασέτας με τον Λιβάγια υστέρησαν κάπως, αλλά ήταν λογικό, αφού σε αυτά τα παιχνίδια, στήνεται κλοιός γύρω από τους δημιουργικότερους παίκτες. Η συμβολή του Άλεφ στο να δεσει το κέντρο ήταν εξίσου σημαντική. Μπήκε και οι Σκωτσέζοι δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα στην περιοχή και όποτε περνούσε έκοβε με χαρακτηριστική ευκολία. Χώρια ότι δεν του παίρνεις τη μπάλα με τίποτα από τα πόδια, αν δεν του κάνεις φάουλ.

Η Σέλτικ στην έδρα της δεν έδειξε ότι είναι φόβητρο. Η ΑΕΚ μπορεί να την περάσει άνετα και να αντιμετωπίσει μία εκ των Μάλμε-Βιντεοτον στα πλέι οφς. Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags