Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν υπάρχει σωτηρία στον ΠAO - Απίστευτο τι έγινε με Μακέντα για να μην τον πάρει η Γιούβε
| 2018-09-07 09:30:00

Δεν υπάρχει σωτηρία στον ΠAO - Απίστευτο τι έγινε με Μακέντα για να μην τον πάρει η Γιούβε

του Κώστα Γκόντζου
Δεν υπάρχει σωτηρία στον ΠAO - Απίστευτο τι έγινε με Μακέντα για να μην τον πάρει η Γιούβε

Τους φωνάζει το ποδόσφαιρο και κρατούν κλειστή την πόρτα.

Πολύ δύσκολα θα αλλάξουν κάποια πράγματα στον Παναθηναϊκό. Ό,τι και να γίνει με τον Παϊρότζ, όποιος και να έρθει, όσοι κι αν παρελάσουν στο επίσημο, στο ανεπίσημο, στο μιλητό ή ακόμα και στο πραγματικό από τον σύλλογο.

Κάποια πράγματα έχουν μπει τόσο πολύ στο μεδούλι του, που δεν ξεριζώνονται με τίποτε.

Και το χειρότερο;

Κανείς δεν μαθαίνει από τα λάθη.

Και τα... δικά του λάθη, αλλά και τα γενικότερα που έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό και τον έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση.

Κανείς δεν σκέφτεται τι έχει γίνει, κανείς δεν θυμάται ή δεν θέλει να θυμάται πως έφτασε ως εδώ ο Παναθηναϊκός και για ποιο λόγο σήμερα κρεμόμαστε όλοι από τις διαθέσεις του Παϊρότζ, του... γιού του και όλων των μεγαλοεπενδυτών που κάνουν ουρά για να πάρουν την ΠΑΕ.

Κανείς.

Ούτε καν αυτοί που θάπρεπε.

Λόγω θέσης, αρμοδιοτήτων και κυρίως λόγω... εμπειρίας από το παρελθόν.

Και βέβαια κοντά σ' αυτούς και όλοι οι υπόλοιποι. Κόσμος, δημοσιογράφοι, επώνυμοι και ανώνυμοι Παναθηναϊκοί και φυσικά οι περιβόητες ιντερνετικές στρατιές που το μόνο που ξέρουν είναι να βρίζουν και ποτέ δεν λειτούργησαν λογικά και για το συμφέρον του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε την απόκτηση του Μακέντα για την περιβόητη θέση του φορ που αναζητούσε και για τον οποίο περίμενε εκτός από το ήδη υπάρχον μπάτζετ και το... δώρο από τον νέο επενδυτή.

Κι από χθες, όλοι ασχολούνται και αναζητούν και συζητούν είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν, για το αν είναι καλός παίκτης, αν θα βοηθήσει, αν θα κάνει... επανεκκίνηση στην καριέρα του, αν και πόσα γκολ θα βάλει και όλα τα σχετικά.

Λες κι αυτό είναι το σημαντικό και κυρίαρχο στον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή.

Λες και αυτό απασχολεί την Παναθηναϊκή καθημερινότητα και τις αγωνίες των οπαδών του.

Λες κι αυτό θα κάνει την διαφορά και θα λύσει τα προβλήματα.

Λες και αυτή την στιγμή η τύχη του Παναθηναϊκού κρέμεται όχι απλά από το πόσο καλό φορ θα έχει, αλλά και από το αν αυτό το φορ θα το έχουμε για... τρία χρόνια ή για ένα.

Λες και ο Αλαφούζος με τον Παϊρότζ συζητάνε καθημερινά για το σόϊ φορ θα έχει ο Παναθηναϊκός ή τρέχει κάθε μέρα στα δικαστήρια για να κανονίσει με απόφαση της... έδρας, τι είδους φορ θα έχει.

Γι' αυτό σας λέω, θα το ξαναλέω και θα το φωνάζω όσο δυσάρεστος κι αν γίνομαι, όσο κι αν ξέρω ότι θα το φάω το πεσιμετάκι μου και ειδικά από τα «αιώνια πρόβατα» που το παίζουν «η ομάδα πάνω απ' όλα» και «προς Θεού μην διαταράξουμε την ενότητα».

Έχουμε... πλημυρίσει βλέπετε από... ενότητα στον Παναθηναϊκό και φοβόμαστε μην μας την χαλάσει ένα άρθρο για τον... φορ που πήραμε.

Γι' αυτό λοιπόν σας λέω επαναλαμβάνω.

Δεν υπάρχει σωτηρία.

Κανείς δεν βάζει μυαλό, κανείς δεν θυμάται ή δεν θέλει να θυμάται το πως και το γιατί φτάσαμε ως εδώ και απλά τρώει αμάσητα, τα ίδια ακριβώς πράγματα για τα οποία τόσο καιρό λέει ότι μας έφτασαν εδώ.

Κρίμα... δεν θα δει ποτέ προκοπή ξανά αυτός ο σύλλογος.

Δεν αξίζουν αυτοί που υποτίθεται "τον αγαπούν" τέτοια προοπτική.

Εκεί μια ζωή θα είναι τα φυτά στην... υγεία των (κορόϊδων) οποίων θα ποτίζονται οι γλάστρες της μάσας και του πλιάτσικου στον Παναθηναϊκό.

Κι ο λόγος φυσικά για τον Μακέντα.

Όχι βέβαια για το αν είναι καλός παίκτης ή όχι, ούτε για το αν τον χρειαζόταν η ομάδα ή όχι, ούτε για το αν ήταν η καλύτερη επιλογή με τα αντικειμενικά δεδομένα που υπήρχαν για τον Παναθηναϊκό σ' αυτή την μεταγραφική περίοδο.

Κι ούτε μας φταίει το παιδί που μπορεί τελικά και να βγει κιόλας.

Το θέμα δεν αυτός.

Αλλά...  εμείς.

Που σε ένα παίκτη που ήταν ελεύθερος εδώ και τρεις μήνες από μια ομάδα της Β' Ιταλίας που έπεσε στην Γ', που δεν είχε ομάδα, που δεν είχε εναλλακτική, ο Παναθηναϊκός του προσφέρει ΤΡΙΕΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με 320.000 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, δηλαδή με την εφορία πάνω από ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ για τα τρία χρόνια.

Λες και αν του κάναμε μονοετές ή του δίναμε λιγότερα, θα τον έπαιρνε η Μίλαν η η Γιουβέντους για παρτενέρ του... Κριστιάνο.

Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.

ΥΓ.

Ειρωνεία της... μπάλλας προς τους μονίμως μη διδασκόμενους από τα λάθη τους.

Την μέρα που κάναμε το νέο... ρεσάλτο, κυκλοφόρησε και η είδηση ότι "καναμε διακανονισμό με τον... Λαουτάρο Ρινάλντι".

Την ίδια μέρα οι ίδιοι σχεδόν που και τότε πανηγύριζαν για την μεταγραφική υπέρβαση, τώρα βράζουν υποτίθεται αυτούς που συμπεριφέρθηκαν τόσο παράλογα και βύθισαν τον σύλλογο στην καταστροφή.

Την ίδια μέρα πάει ο Παναθηναϊκός και ξανακάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Σου φωνάζει η... φύση, η συγκυρία και η λογική.

Σου φωνάζει η πραγματικότητα, σου φωνάζει ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και συ κρατάς ερμητικά κλειστή την πόρτα.

Άξιος της μοίρας σου. Και γενικότερα άξιοι της μοίρας μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρουά ματ! Κίνηση υψηλού συμβολισμού Παϊρόζ για Παναθηναϊκό - Θα ζητήσει από ΟΥΕΦΑ να...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags