Άμα μπαίνεις στο ίντερνετ και διαβάζεις τις αγγλικές εφημερίδες, κάθε μέρα βρίσκεις κάτι για τον Σάρι. Πώς άλλαξε τη φιλοσοφία της Τσέλσι, πώς μεταμόρφωσε τη νοοτροπία της Τσέλσι, πώς αναδιέταξε παίκτες και τακτικές, πώς είναι, τέλος πάντων, ο καινούργιος μάγος του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από τον (καλά το μαντέψατε!) Ζοζέ Μουρίνιο. Ακόμη και οι Times του Λονδίνου, αυτή η αποθέωση της σνομπαρίας και του κρύου αίματος, την πλάκα τους έχουν πάθει με τον Ιταλό προπονητή.

Και με το δίκιο τους, βεβαίως! Μόνο νίκες έχει ως τώρα στους αγώνες της η Τσέλσι και μάλιστα νίκες εμφατικές όχι με την ψυχή στο στόμα. Όποιον βρίσκει μπροστά της τον πατάει και πίσω δεν κοιτάει, μιλάμε για μηχάνημα σαν εκείνες τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έφτιαχνε μια φορά κι έναν καιρό ο Φέργκιουσον. Που ό,τι και να συνέβαινε θα στο καρφώνανε το γκολάκι, ό,τι και να συνέβαινε θα φεύγανε με τους τρεις βαθμούς, ό,τι και να συνέβαινε θα σου τρίβανε τη μούρη στο χορτάρι. Ναι κυρίες και κύριοι, αυτή την εποχή παίζει η Τσέλσι να είναι η πιο φορμαρισμένη και πιο αποτελεσματική ομάδα στην Ευρώπη ολόκληρη.
Κόντρα σε αυτή την ομάδα λοιπόν, έστω και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, ελάχιστες πιθανότητες είχε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Μόνο για τιμητικό σκορ θα μπορούσε να πάρει και τιμητικό σκορ απέσπασε εν τέλει. Το κοντέρ έγραψε μηδέν-ένα και δεν είναι και τόσο άσχημο, κόντρα σε αυτή τη βαριοπούλα που λέγεται Τσέλσι. Μια χαρά τα κατάφερε ο Δικέφαλος του Βορρά και ευχαριστημένοι θα πρέπει να είναι οι οπαδοί του.

Άλλωστε κι ο Λουτσέσκου φυλάχθηκε, είχε στο νου του τον αγώνα με την ΑΕΚ, οπότε κράτησε καθηλωμένους στον πάγκο τον Πρίγιοβιτς και τον Ουάρντα και έδωσε ανάσες στον καλύτερο, αυτή την εποχή, αμυντικό του, τον Κρέσπο. Μη λησμονούμε πως όταν μπήκαν οι δύο πρώτοι (και απαλλάχθηκε ο Πέλκας από τον άχαρο ρόλο του σέντερ φορ) έκανε καναδυο όμορφες εφόδους ο ΠΑΟΚ. Βοήθησε και η αλλαγή του μπαλαδόρου Μπίσεσβαρ φυσικά, αλλά μόνο τόσο μπορούσε να παίξει ο Ντιέγκο. Δέκα λεπτά παραπάνω και θα τον είχανε με τα Καρδιοζόλ από τον ρυθμό της Τσέλσι…

Μερικές παρατηρήσεις ακόμη και το κλείνουμε το σημερινό:

* Δεύτερη κανονική συμμετοχή του Βέρνμπλουμ (εννοώ, όχι πεντάλεπτο δοκιμαστικό), δεύτερη κίτρινη κάρτα. Έχει τα θεματάκια του ο Σουηδός…

* Όπως έχει θεματάκια σε αυτό το υψηλό επίπεδο κι ο Πασχαλάκης. Οι αδυναμίες του στις εξόδους και στο παιχνίδι με τα πόδια γίνονται πολύ πιο φανερές.

* Το μυαλό του Ζαμπά είναι πιο λίγο κι από χωνάκι παγωτό. Άφηνε εκτεθειμένο όλη την ώρα τον Βιεϊρίνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια τρύπα μεγέθους Μετρό Θεσσαλονίκη (συγγνώμη, δεν άντεξα!) από την δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ.


* Και μια ερώτηση:
Θα παίξει με την ΑΕΚ ο Βιεϊρίνια; Είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να σηκώσει δεύτερο κρίσιμο αγώνα μέσα σε τέσσερις μέρες; Γιατί εγώ τον είδα σήμερα πιο κλαταρισμένο κι από Χίλουξ που έχει πατήσει μια χούφτα πρόκες…