Facebook Pixel Φτάνει, κάποιος να του πει ότι κούρασε - Τώρα έχει ντέρμπι και οι αποδείξεις στο γήπεδο
| 2018-09-22 09:15:00

Φτάνει, κάποιος να του πει ότι κούρασε - Τώρα έχει ντέρμπι και οι αποδείξεις στο γήπεδο

Φτάνει, κάποιος να του πει ότι κούρασε - Τώρα έχει ντέρμπι και οι αποδείξεις στο γήπεδο

Έντονη ρητορική την ώρα που πέφτουν φωτοβολίδες.

«Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί το έκλεψαν! Αυτό δεν αλλάζει», ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δύο 24ωρα πριν από το μεγάλο ματς της Τούμπας με την ΑΕΚ. Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι που στοίχειωσε το περυσινό πρωτάθλημα κι ενώ έχουν μεσολαβήσει τόσα, έχει περάσει τόσος καιρός, ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ επιλέγει συνειδητά να πολώσει το κλίμα.

Κάποιος, λοιπό, πρέπει να του πει «φτάνει». Ένα «ως εδώ». Κούρασε αυτή η ρητορική με τα χάρτινα, τα πέτσινα, τους πραγματικούς και τους ουτοπικούς πρωταθλητές. Στο κάτω-κάτω, λύσατε τις όποιες διαφορές είχατε στον τελικό Κυπέλλου κι εκεί κύριε Λουτσέσκου δώσατε απαντήσεις. Σε τέτοιο βαθμό πειστικές που δεν υπήρξε ένα σοβαρό ΜΜΕ να σέβεται το ποδόσφαιρο και να μην γράψει ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα έπρεπε να έχει λήξει με 3 και 4 γκολ διαφορά, υπέρ σας φυσικά.

Είναι κρίμα πραγματικά να υιοθετείται αυτή η τακτική από τους πρωταγωνιστές του γηπέδου. Όχι επειδή δεν μπορούν να έχουν άποψη για το θέμα. Φυσικά και υποχρεούνται να έχουν γνώμη και να τοποθετούνται. Εκείνοι, άλλωστε, κρίνονται από τα αποτελέσματα κι εκείνοι μπορεί να πάρουν την κατηφόρα από ένα λάθος σφύριγμα του διαιτητή ή μια εσφαλμένη υπόδειξη του βοηθού.

Όμως, ξαναλέμε: ο καιρός πέρασε και τα σταφύλια ξίνισαν. Τώρα παίξτε μπάλα και τίποτα άλλο, ή ασχοληθείτε με το πέναλτι που δεν πήρατε στον ΟΦΗ και το οφσάιντ κόντρα στον Πανιώνιο. Κοιτάξτε να βελτιώσετε την ομάδα σας σε σημείο που να μην επηρεάζεται από σφυρίγματα ή από άλλους εξωγενείς παράγοντες. Αυτό, βεβαίως, δεν αφορά μόνο τον Λουτσέσκου, αλλά όλο τον ποδοσφαιρόκοσμο που πατάει χορτάρι.

Το ντέρμπι της Κυριακής είναι εξ αντικειμένου ηλεκτρισμένο. Τους λόγους τους ξέρουμε όλοι, δεν είναι ανάγκη ούτε να τους αναφέρουμε ξανά, ούτε να ξύνουμε πάνω σε παλιές πληγές. Σημασία τώρα πρέπει να έχει το ποδόσφαιρο και μόνο. Προπονητές και ποδοσφαιριστές πρέπει να σκέφτονται αποκλειστικά πώς θα εξουδετερώσουν τους αντιπάλους τους και πώς θα χαρούν ακόμα πιο πολύ με τη νίκη (αν υπάρξει νικητής).

Με λίγα λόγια, κάποιος πρέπει να πει στον Λουτσέσκου ότι δεν είναι ανάγκη να φορτώνει τους οπαδούς της ομάδας του και όχι μόνο, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που είναι νωπό το συμβάν με τη φωτοβολίδα στη Νέα Σμύρνη. Κούρασε, θα ξαναπώ. Κι αν, λέω αν, την Κυριακή δεν πάρει τη νίκη, φοβάμαι ότι κι άλλοι θα αρχίσουν να «κουράζονται» μαζί του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags