Facebook Pixel Sportdog.gr | Ερωτήματα-φωτιά για την ΑΕΚ - Μόνο… σπάει ο παικταράς της - Τεράστια τρύπα - «Σκοτωμός» των οπαδών
| 2018-09-24 18:02:00

Ερωτήματα-φωτιά για την ΑΕΚ - Μόνο… σπάει ο παικταράς της - Τεράστια τρύπα - «Σκοτωμός» των οπαδών

Ερωτήματα-φωτιά για την ΑΕΚ - Μόνο… σπάει ο παικταράς της - Τεράστια τρύπα - «Σκοτωμός» των οπαδών

Έντονη κριτική και βέλη στην Ένωση. Τι θα γίνει τώρα;

Ποιο είναι το αμέσως πιο απολαυστικό πράγμα έπειτα από ένα ντέρμπι; Τα σχόλια, η αρθρογραφία, η πρώτη… δεύτερη ματιά ειδικών και μη, και φυσικά τι άλλο, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το επόμενο πρωί.

Ο καθένας όπως το δει. Στην προκειμένη, άλλοι τα ρίχνουν στον Ουζουνίδη για τον Τσιγκρίνσκι (σ.σ. ο κιτρινόμαυρος Τύπος για την ακρίβεια), άλλοι στη διοίκηση για τις λίγες μεταγραφές και για το χαμηλό –για το επίπεδο πρωταθλητισμού ακόμα και στη φτωχή ποδοσφαιρικά Ελλάδα- μπάτζετ, άλλοι στους ποδοσφαιριστές ή σε κάποιους από αυτούς που άλλα περίμεναν να προσφέρουν μέσα στο γήπεδο κι άλλα έκαναν στην πράξη. Άλλοι απλά στην ατυχία, με το επιχείρημα ότι η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια. Κι αυτό σωστό, όπως και τα παραπάνω. Σε όλες τις από πάνω απαντήσεις αναλογεί μερίδιο ορθότητας. Η ποσόστωση του δικαίου στις απαντήσεις αυτές είναι που γεννά τις όποιες διαφωνίες μεταξύ μας. Κοινώς, εξαρτάται από ποια οπτική θα το δεις.

Προσωπικά θεωρώ ότι το ματσάκι παίχτηκε στο προσωπικό ποδοσφαιρικό εκτόπισμα του Πρίγιοβιτς και στις περισσότερες εναλλακτικές λύσεις που είχε στα χέρια του ο Λουτσέσκου, ο οποίος βεβαίως διαχειρίζεται την όλη κατάσταση έως τώρα ιδανικά, έστω κι αν ο ΠΑΟΚ έχει να κάνει σούπερ ματς από τον αγώνα κόντρα στη Σπαρτάκ. Εδώ προκύπτει κι άλλο ερώτημα. Αν ο Δικέφαλος του βορρά παίρνει το ντέρμπι έτσι σβηστά, τι θα γινόταν ή τι θα γίνει μόλις ανέβουν κι άλλο οι στροφές, η μηχανή στρώσει και ανοίξει για τα καλά; Ας το αφήσουμε για τη συνέχεια αυτό, όταν και αν το δούμε.

Αυτό που εγώ θέλω να σημειώσω, ή να ρωτήσω καλύτερα, είναι το εξής: Στην ΑΕΚ, ποιος κάνει παιχνίδι ρε παιδιά; Κοινώς, ποιος είναι ο Πέλκας των κιτρινόμαυρων; Πραγματικά έχω αυτή την απορία. Η Ένωση έχει στα χαφ Σιμόες και Γαλανόπουλο. Κανείς από αυτούς τους δύο δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι, κανείς. Μόνο ο Μάνταλος μπορεί να το κάνει, ο οποίος Μάνταλος εδώ και κάτι χρόνια έχει φύγει αριστερά, προσπαθώντας να «σπάσει» προς τα μέσα με το ανάποδο πόδι ή να δημιουργήσει κίνδυνο για τον αντίπαλο με τα στημένα του. Άρα; Άρα μπροστά από τους 2 σωματοφύλακες του άξονα υπάρχει ένα μεγάλο κενό, μια τεράστια τρύπα.

Προφανώς ο προπονητής ή ξέρει καλύτερα ή απλά δεν έχει λύσεις. Ισως να κάνει ο Αλεφ, ο οποίος έχουμε δει, όσο τον έχουμε δει, πως ξέρει μπάλα. Δεν έχει όμως την ευελιξία και την ταχύτητα του Πέλκα, ούτε φτάνει το μπαλαδόμετρο του Μπίσεσβαρ, ο οποίος στο ντέρμπι της Τούμπας ξεκινούσε τις κούρσες πίσω από τη σέντρα και ο Μπακάκης έριχνε δίχτυ μπας και τον σταματήσει.

Εν ολίγοις, την ώρα που ο Λουτσέσκου είχε στην ενδεκάδα δύο καθαρά δεκάρια, ο Ουζουνίδης ούτε ένα. Τώρα λοιπόν, καλείται να μαζέψει τα νερά που έμπασε το καράβι σε Άμστερνταμ και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το τι πραγματικά φταίει στην ΑΕΚ ή, για να το πάρουμε κι ανάποδα, για ποιο λόγο καθάρισε ο ΠΑΟΚ χωρίς να ενθουσιάσει, χωρίς να πονέσουν τα ματάκια μας, αρχίζει και γίνεται αποδεκτό από όλους, άσχετα αν έχει αρχίσει ο «σκοτωμός» μεταξύ των οπαδών, όπως θα δείτε και στην ψηφοφορία του Sportdog στο Facebook (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags