Facebook Pixel ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Το άρθρο του Δημοσθένη Καρμοίρη στο sportdog.gr!
| 2018-10-07 14:30:00

Δεν είναι Μπάγεβιτς ο Λάζαρος - Θα φάει το κράξιμο και μετά... - Αυτόν θέλει να «πονέσει»!

Sportdog Team
Δεν είναι Μπάγεβιτς ο Λάζαρος - Θα φάει το κράξιμο και μετά... - Αυτόν θέλει να «πονέσει»!

Τι θα γίνει με Χριστοδουλόπουλο στο ΟΑΚΑ. Θέλει να σκοράρει γιατί...

Μην το αναγάγουμε και σε μείζον ζήτημα, ανεβάζοντας το σκίτσο του στο κεντρικό κάδρο του ντέρμπι, επειδή ο Χριστοδουλόπουλος θα πάει να παίξει την Κυριακή αντίπαλος της ΑΕΚ με τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Εγώ ξέρετε τι λέω; Ότι εμείς οι δημοσιογράφοι αναζητούμε από συνήθεια και κεκτημένη ταχύτητα «θέματα» ένεκα εμπορικής άγρας, μεταβάλλοντας την τρίχα σε τριχιά και μεγαλοποιώντας ορισμένες καταστάσεις.

Σύμφωνοι, ο Λάζαρος δεν είναι καλοδεχούμενος στο ΟΑΚΑ και από τη στιγμή που θα είναι και ντυμένος στα κόκκινα, ταύροι θα γίνονται οι άλλοι από απέναντι.

‘Όμως δεν είναι και η επιστροφή του Μπάγεβιτς στον τόπο του εγκλήματος, σαν τη δεκαετία του ’90. Μην παραμυθιάζεται κανείς. Στον διεθνή επιθετικό δεν εκτοξεύονται βέλη «εσχάτης προδοσίας».

Και να σας πω και κάτι ακόμα: Το μόνο ζήτημα για τον Λ.Χ. είναι ότι πήγε στον Ολυμπιακό.

Οπουδήποτε αλλού να είχε βάλει την υπογραφή του ο Λάζαρος, καρφάκι δεν θα καιγόταν στους οπαδούς που η διοίκηση έχει τη δικαστική διένεξη μαζί του. Στο ντούκου θα πέρναγε.

Θα ήταν μία από τις υποθέσεις που η ΠΑΕ ΑΕΚ καλείται - όπως σε κάθε εταιρεία συμβαίνει – να λύσει τις διαφορές τους με βάση τον αστικό κώδικα στις δικαστικές αίθουσες. Αυτό και τίποτα παραπάνω.

Επικοινωνιακά άλλωστε (προβλεπόμενη τακτική…) η πρωταθλήτρια επιδίωξε από την πρώτη στιγμή που έχασε τον παίκτη, την καλλιέργεια αρνητικού κλίματος από τους κόλπους των οπαδών προς το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή.

Επειδή όμως από τη μακρά διαδρομή του στα ελληνικά και τα ιταλικά γήπεδα ο Λάζαρος έχει βγάλει καλό όνομα, με συμπεριφορές – όπου και να έπαιξε, όλες τις στολές των μεγάλων συλλόγων της χώρας που φόρεσε – «κιριλέ» που ταιριάζουν σε ηθικά παιδιά και gentlemen, δεν περιμένω παρατράγουδα σε βάρος του.

Θα… φάει το κράξιμο και τα γιούχα του, θα πέσει και καμιά κλοτσιά παραπάνω για να ανάψουν τα αίματα, όμως μέχρι εκεί. Νομίζω ότι η κιτρινόμαυρη εξέδρα θα ασχοληθεί λίγο μαζί του και κατόπιν θα επικεντρωθεί στο ματς.

Πάμε τώρα και στην προσέγγιση της ψυχολογίας του παίκτη. Ο Χριστοδουλόπουλος ουδέποτε εκφράστηκε εναντίον κόσμου, προσώπων και οργανισμού ΑΕΚ. Ότι έχει το έχει σε επαγγελματικό επίπεδο, με την στάση της ηγεσίας της Ένωσης προς το πρόσωπο του.

Στάση που γεννήθηκε μετά την οικονομική ασυμφωνία στις κουβέντες που έκαναν οι δύο πλευρές και η οποία τον έστρεψε στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μέχρι και την τελική συμφωνία να μετακομίσει στον Πειραιά.

‘Καμία απάντηση δεν έχει να δώσει σε κανέναν απολύτως μέσα στο γήπεδο, όπως παρουσιάζεται η κατάσταση από κάποια media και καμία διάθεση από πλευράς του να πικάρει τον οποιονδήποτε στην ΑΕΚ. Πλην ενός και μοναδικού προσώπου ίσως (δε θέλει φιλοσοφία ποιο είναι…)

Με το οποίο έχει και την κόντρα και εφόσον μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο ντέρμπι, ειδικά να «κολλήσει» και ένα γκολ, το ξέρει ότι θα πικράνει και θέλει να τον «πονέσει» στο έπακρο!.. Αυτό.’

Άλλωστε ο Χριστοδουλόπουλος είναι ο ποδοσφαιριστής που εκ φύσεως, από την πάστα του χαρακτήρα του, δεν θα γινόταν να μην αναγνωρίζει και να μην εκτιμά ότι η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που τον αναγέννησε και ξαναέδωσε ώθηση στην καριέρα του.

Αυτή είναι όλη η συζήτηση που γίνεται περί ιδιαιτερότητας αυτού του συγκεκριμένου ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, λόγω της αλλαγής στρατοπέδου του Λάζαρου! Σιγά τα… αίματα που λένε!

Έργο του προπονητή του ο Ολυμπιακός

Για τον Πέδρο Μαρτίνς έχω να πω τώρα μερικά πράγματα:

Θα αρχίσω για να μην παρεξηγούμαι λέγοντας πως ο επίσημος Ολυμπιακός έπραξε άριστα και στο ορθότατο timing να «αγκαλιάσει» με τους πιο σαφείς τόνους τον προπονητή του.

Γιατί οι άσχετοι, οι «προπονηταράδες» και τα «παπαγαλάκια» κέντραραν ήδη στο σκόπευτρο και τον είχαν έτοιμο για εκτέλεση στον τοίχο, αν και εφόσον το κυριακάτικο αποτέλεσμα αθροιζόταν με τα δύο προηγούμενα (ΠΑΟΚ, Μίλαν).

‘Το ότι ο Ολυμπιακός τα έχασε και τα δύο αυτά παιχνίδια είναι συμπτωματικό. Έπαιξε ποδόσφαιρο, η απόδοση του κατά γενική ομολογία άρεσε στο κοινό της ομάδας, ζήσαμε μια πρωτοφανή αποθέωση των παικτών στο Καραϊσκάκη, παρότι είχε χαθεί ένα ντέρμπι (!) και για 70 λεπτά στο “San Siro” η ομάδα έγραφε ιστορία και εν τέλει έχασε μια χρυσή, μοναδική ευκαιρία να… βγει και σε CD η βραδιά χάρη σε μια περηφανή νίκη-θρίαμβο επί των ροσονέρι.’

Λεπτομέρειες και λάθη (και του Μαρτίνς στις αλλαγές του, στο κοουτσάρισμα της ομάδας στο Μιλάνο, καθώς και στα 11 νέα πρόσωπα στην 11άδα που ήταν εκ των πραγμάτων μια υπερβολή… της υπερβολής!) στοίχισαν και απέφεραν τις δύο ήττες.

Δεν πρέπει να λησμονούμε όμως το πόσο νωρίς είναι για ουσιώδη αποτελέσματα, νίκες-επιτυχίες-διακρίσεις, για μια εντελώς νέα ομάδα και πόσο γρήγορα επίσης όμως, από την άλλη, βλέπουμε, διαπιστώνουμε, όχι κάτι, μα πόσο πολλά έχουν αλλάξει στην αγωνιστική εικόνα των ερυθρολεύκων.

Αυτό το καινούργιο ομαδικό σύνολο και αυτός ο προπονητής έχουν ακόμα περιθώρια αποτυχιών σε αποτελέσματα. Και αυτό γιατί φαίνονται, είναι ορατά από χιλιόμετρα τα αποτελέσματα της συνολικής δουλειάς μέσα στο γήπεδο.

Δεν γίνεται «κάτι καλό» στον Ολυμπιακό. Γίνονται πολλά καλά και αξιόλογα, που είναι έργα του Πορτογάλου τεχνικού και των καλοκαιρινών μεταγραφών, που έχουν ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας.

Με υπομονή είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιο πεινασμένη η ΑΕΚ, στα σχοινιά νικάει ο Ολυμπιακός - Λαγός στο καπέλο του Μελισσανίδη ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags