Facebook Pixel Μόνο έτσι μπορούν να κλέψουν το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ
| 2018-10-12 23:47:00

Στεγνό καθάρισμα η τιμωρία της ΑΕΚ – Μόνο έτσι μπορούν να της κλέψουν το πρωτάθλημα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στεγνό καθάρισμα η τιμωρία της ΑΕΚ – Μόνο έτσι μπορούν να της κλέψουν το πρωτάθλημα

Απόφαση που ξεσηκώνει θύελλες μετά τις ύποπτες καταγγελίες.

Η ποινή που επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή στην ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρη εξόντωση. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός, ότι η δικαιοσύνη έκρινε, ότι υπήρχε βιαιοπραγία κατά αστυνομικών, όταν η ίδια η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο.

Το αναφέρει με πάσα λεπτομέρεια το ρεπορτάζ που σας μετέφερε το Sportdog από το πρώι της Παρασκευής. «Νομικά δε συνίσταται βιαιοπραγία η ρίψη μολότοφ, πετρών και μάρμαρων σε αστυνομικούς. Βιαιοπραγία είναι η μάχη σώμα με σώμα και η πρόκληση τραυματισμού. Η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει πουθενά τραυματισμό. Μόνο επίθεση με αντικείμενα αναφέρει. Μάλιστα, στην έκθεση που έλαβε η ΑΕΚ δεν αναφέρει τίποτα για συμπλοκές και λέει χαρακτηριστικά ότι με τη χρήση δακρυγόνων στο ημίχρονο οι οπαδοί επέστρεψαν στις θέσεις τους», γράφτηκε συγκεκριμένα για τα επεισόδια.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα. Γιατί πέρσι ο ΠΑΟΚ δεν τιμωρήθηκε με μείον τρεις και τιμωρία έδρας για τα επεισόδια στα Γιάννινα, έξω ακριβώς από το γήπεδο, όπου οπαδοί του συν τοις άλλοις μπούκαραν σε θύρα γηπεδούχων με θύρα διαρκείας και έκαναν κατάληψη; Γιατί δεν τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή για τα φετινά επεισόδια με τον Άρη, έξω ακριβώς από την Τούμπα, στο ματς του Κυπέλλου; Η δικαιολογία που έδωσε ο αθλητικός δικαστής, ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση έκρινε διαφορετική επιτροπή, είναι από άλλο πλανήτη. Ο νόμος ίδιος δεν είναι; Ή δικάζονται διαφορετικά οι υποθέσεις ανάλογα με ποιος είναι στο σκαμνί; Συν τοις άλλοις γιατί δεν τέθηκαν υπόψιν τα δεδικασμένα, όπως το περσινό ΑΕΚ-Ολυμπιακός;

Όσον αφορά τις φθορές, που ανέφερε το κατηγορητήριο, δεν προέκυπτε, ότι όντως υπήρχαν. Ακόμα και τα μάρμαρα που πέταξαν το κατηγορητήριο δεν ανέφερε, ότι τα έσπασαν από κάποιο μέρος. Η δε τιμωρία της έδρας με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ξέχωρα από το μείον τρία, αποτελεί τη χαριστική βολή, αφού η Ένωση θα κληθεί να δώσει δύο κρίσιμα παιχνίδια χωρίς οπαδούς, με τον Άρη (για την 8η) και με τον Ατρόμητο (για τη 10η αγωνιστική).

Μιλάμε για στεγνό καθάρισμα, αφού είναι πασιφανές, ότι θέλουν να τιμωρήσουν την ΑΕΚ, με τις αποφάσεις τους, για να μην κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα. Αυτή είναι η ποινή της, επειδή πήρε πέρσι έναν τίτλο, τον οποίο κάποιοι τον είχαν δεδομένο από τον Ιανουάριο και τον έχασαν μόνοι τους, λόγω των αυτοκτονικών τάσεων οπαδών και διοίκησης.

Φοβούνται την ΑΕΚ και μόνο έτσι μπορούν να τη βγάλουν εκτός πρωταθλήματος σε μια εποχή που έρχονται ύποπτες καταγγελίες περί αγορασμένων ομάδων από ιδιοκτήτη συλλόγου βασικού διεκδικητή του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος αποδεικνύει, ότι ακόμα και λαβωμένος δεν μπορεί να χάσει αυτόν τον τίτλο. Είναι ανώτερη ομάδα από τους αντιπάλους της. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ούτε καν ίδρωσε και πήρε το ματς από δύο λάθη. Απλά η Ένωση έχασε την ψυχολογία της μετά το 1-0. Με τον Ολυμπιακό το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν συμβιβάστηκε με την ήττα.

Η ΑΕΚ όπως ενημερωθήκατε θα ασκήσει έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Προσωπικά θεωρώ, ότι ακόμα και να παρθεί πίσω  η τιμωρία έδρας θα είναι και πάλι αδικία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags