Facebook Pixel Εκεί έχει τη Μαύρη Τρύπα - Δεν μπορούν τα παλικάρια - Μούσκεμα ο Θανάσης, Φασούλας ο Γκιστ
Μπάσκετ
| 2018-10-17 00:13:00

Εκεί έχει τη Μαύρη Τρύπα - Ποιο δεν τα κατάφεραν - Μούσκεμα ο Θανάσης, Φασούλας ο Γκιστ

Sportdog Team
Εκεί έχει τη Μαύρη Τρύπα - Ποιο δεν τα κατάφεραν - Μούσκεμα ο Θανάσης, Φασούλας ο Γκιστ

Έδειξαν τα δοντάκια τους οι διαιτητές στη φάση του Παππά.

Αντιγράφω από τη Βικιπαίδεια για να μην μπουρδουκλωνόμαστε:

«Με την ονομασία Μαύρη Τρύπα της Καλκούτας (Black Hole of Calcutta) έμεινε διάσημο στην ιστορία το δεσμωτήριο της Καλκούτας στο οποίο σημειώθηκε o πολυπληθέστερος θάνατος κρατουμένων από θερμοπληξία.

Συγκεκριμένα, το 1756 ο Πρίγκιπας της Βεγγάζης Σουρότζ ουν Ντοουλάχ εκστράτευσε εναντίον των Άγγλων που κατείχαν την πόλη Καλκούτα. Στην επιχείρησή του αυτή κατάφερε και κατέλαβε την πόλη, όπου και συνέλαβε 146 Άγγλους αιχμάλωτους τους οποίους και φυλάκισε σε κάποιο μικρό δωμάτιο χωρίς να γίνει προηγουμένως σχετικός έλεγχος. Λόγω της αποπνικτικής ζέστης που επικρατούσε, την επομένη βρέθηκαν ζωντανοί μόνο 23 κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 123 είχαν πεθάνει από θερμοπληξία. Έτσι κατέστη αυτό το γεγονός περιώνυμο».


Αυτή η Μαύρη Τρύπα της Καλκούτας μετακόμισε από την Ινδία και την Καλκούτα στον Παναθηναϊκό και στη θέση του σέντερ. Βρε δεν πα’ να κάνει παιχνίδι της ζωής του ο Μήτογλου υποχρεώνοντας τα μάτια των απανταχού τριφυλλολάγνων ν’ ανάψουν σαν γλομπάκια, δεν πα’ να επιδεικνύει σοβαρότητα μοναδική για την περίπτωσή του ο Παππάς, δεν πα’ να θυμίζει ο Λάνγκφορντ  τον μέγιστο σκόρερ του παρελθόντος, δεν πα’ να σκίζεται ο Καλάθης σε άμυνα και επίθεση, το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό:

Οι παίκτες που έχουν οι «πράσινοι» στη θέση του σέντερ είναι για να παίζουν τρίλεπτα και τίποτε παραπάνω. Μόλις περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, βαραίνουν τα πόδια του Λάσμε και του Γκιστ και μεταμορφώνονται από αθλητές σε σημαδούρες. Με αποτέλεσμα να γίνονται ήρωες κάτι μετριότητες σαν τον Τζέντοβιτς. Κι αύριο, μεθαύριο θα γίνουν κι άλλοι ένα σωρό. Δεν μπορούν τα παλικάρια που έλεγε κι ο Αγγελάρας…

Κι εκείνος που μπορεί, ο Παπαγιάννης δηλαδή, έχει πάθει την ίδια ασθένεια που είχε πάθει ο Παπανικολάου όταν επέστρεψε από την Αμερική και το ΝΒΑ. Δεν ξέχασε το μπάσκετ, ξέχασε το ρόλο του μέσα στο παιχνίδι. Κι αν δεν τον ξαναθυμηθεί γρήγορα, θα αστράψει και θα βροντήξει στην άμυνα και στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Όπου η Μαύρη τρύπα της Καλκούτας, εγκαταστάθηκε για τα καλά και δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει!

Υ.Γ. 1: Καλοί είναι οι ύμνοι για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο προσωπική άμυνα μπορεί να παίξει. Στις συνδυασμένες άμυνες, επιμένει να τα κάνει μούσκεμα. 

Υ.Γ. 2: Στη φάση των τελευταίων πέντε δευτερολέπτων με το φάουλ στον Παππά που δεν δόθηκε ποτέ, τα δείξανε τα δοντάκια τους οι διαιτητές.

Υ.Γ. 3: Η βλακεία του Γκιστ με την λάθος πάσα στην τελευταία επίθεση, θύμισε Φασούλα στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αμφότεροι λιωμίδια από την κούραση δεν έβλεπαν μπροστά τους…

Υ.Γ. 4: Άμυνα γιοκ από τον Τόμας. Μόνο από επίθεση ξέρει το παιδί.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags