Facebook Pixel Moυ θυμίζει Μπάγεβιτς ο Μπογέ Καλύτερος από Αραούχο ο Πόνσε
| 2018-10-29 09:20:00

Ποιος Λάζαρος; Θυμίζει Μπάγεβιτς, είναι «δολοφόνος» - Καλύτερος Αραούχο, δυναμίτης, τον θέλουν όλοι

Sportdog Team
Ποιος Λάζαρος; Θυμίζει Μπάγεβιτς, είναι «δολοφόνος» - Καλύτερος Αραούχο, δυναμίτης, τον θέλουν όλοι

Τρελές ατάκες για το δίδυμο-φωτιά της ΑΕΚ και τη μαγεία στο ΟΑΚΑ.

Θυμάμαι, πως όταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ΑΕΚ προχώρησε στην ανακοίνωση της απόκτησης του Λούκας Μπογέ, στις κουβέντες εκείνων των ημερών εκφραζόταν ενθουσιασμός. Ελεγαν πως όχι απλά θα έκανε τον Λάζαρο ανάμνηση, αλλά παράλληλα πως θα ήταν η πιο σπουδαία μεταγραφή του πρωταθλήματος. Δεν ξέρω τι σούμα θα βγει στο τέλος, αλλά αυτό -το πιο ολοκληρωμένο- κομμάτι που είδαμε από τον Αργεντινό, πείθει πως θα είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Ψάχνω να βρω ποιον παίκτη από το παρελθόν μου θυμίζει ο Μπογέ με τον τρόπο που αγωνίζεται. Παρά το ύψος του, να παίζει συνέχεια με το κεφάλι ψηλά, να έχει τρομερή τεχνική κατάρτιση και παράλληλα να είναι γρήγορος. Οσο και αν απέχουν πολύ τα χρόνια, ο μόνος που θυμάμαι να είχε τέτοιο συνδυασμό σωματικών προσόντων, τεχνικής κατάρτισης, αρχοντικού παιξίματος, είναι ο Μπάγεβιτς. Εκείνος ήταν βέβαια φορ, ενώ ο Αργεντινός έχει και το πλεονέκτημα της ταχύτητας που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Ο τρόπος που ο Μπογέ υποδέχεται την μπάλα, η ποικιλία στις κινήσεις και στον τρόπο να ξεπερνά τον κάθε αντίπαλο, η δύναμη και η ταχύτητα, είναι… δολοφονικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Εάν μάλιστα συνυπολογίζει κάποιος, πως ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε με τους περισσότερους συμπαίκτες του, τότε αναμφίβολα οι προσδοκίες είναι δικαιολογημένα στα ύψη.

Από κοντά βέβαια και ο Πόνσε. Φανταστείτε πως υπήρξαν και υπεραναλύσεις για το ό,τι δεν σκοράρει εύκολα. Πέντε γκολ (και μια ασίστ) σε επτά συμμετοχές. Παίκτης που δημιουργεί, αλλά και ξέρει να κινείται πολύ καλά μέσα στην περιοχή. Κατά τη γνώμη μου, από όσα έχω δει, μέσα στην περιοχή είναι ικανότερος του Αραούχο, που είχε βέβαια εκείνα τα εκπληκτικά ξεπετάγματα και τα τελειώματα με σουτ.

Ο Πόνσε όμως, είναι σέντερ φορ. Δύο γκολ με το κεφάλι, άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Κινήσεις μέσα στην περιοχή, που κάνουν τη διαφορά. Δυναμίτης στον αέρα, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Ο φορ που θέλει κάθε ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι μονοδιάστατος στον τρόπο παιχνιδιού του.

Η ΑΕΚ έβγαλε δίχως απώλειες την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής της. Διέλυσε στους τέσσερις ανέμους μια ομάδα που έπειθε μέχρι και μια εβδομάδα πριν, πως ήταν ευθέως ανταγωνιστική για κάθε αντίπαλο. Εκανε επίδειξη δύναμης και έβγαλε ακόμα περισσότερες επιλογές. Φανταστείτε, πως ήταν απλά η αρχή για το δίδυμο των Μπογέ και Πόνσε, που δεν είχαν παίξει ξανά μαζί στην 11άδα.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, πως η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τόσο εμφατική νίκη, κάνοντας και ροτέισον. Εξι στους 11 που ξεκίνησαν δεν ήταν στην αρχική 11άδα με την Μπάγερν. Δεν έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, φαινόταν πως θα μπορούσε να ζοριστεί και αντί να έχει προβλήματα, έκανε περίπατο. Αυτά είναι καλά μηνύματα και γεμίζουν υποσχέσεις για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Δώνης; Καλύτερος ο Ουζουνίδης! - Γι’ αυτόν πας γήπεδο - Γεννάνε και τα κοκόρια του Μελισσανίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags