Facebook Pixel Με τα μωρά και τα μπιμπερό στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός
| 2018-10-30 00:20:00

Τρελά γκάζια σε Δώνη – Ήρθε να πουλήσει τρέλα, παραλίγο... ρόμπα με τεσσάρα

του Κωστή Ραπτόπουλου
Τρελά γκάζια σε Δώνη – Ήρθε να πουλήσει τρέλα, παραλίγο... ρόμπα με τεσσάρα

Ατάκες που τσακίζουν για το κοουτσάρισμα του ΠΑΟ στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε μέσα στην Τούμπα με τα μωρά και τα μπιμπερό να πουλήσει τρέλα με 4-4-2 και να παίξει κατακτητικά, πίεση στο κέντρο και ψηλά. Ήθελε να χτυπήσει στα ίσια τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε καλά στο παιχνίδι. Αλλά ο Κρέσπο με τον Βαρέλα και τον Μάτος ατομικά ήταν πάρα πολύ καλοί.

Με τους δύο φορ που είχε ο Παναθηναϊκός και με τον Μπουζούκη θαμμένο στη δεξιά πλευρά δεν είχε την κίνηση από πίσω προς τα εμπρός. Ήταν κατά κάποιο τρόπο μπλοκαρισμένος επιθετικά. Από την αλλη μεριά έκλεισε πολύ καλά τα άκρα του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια. Έκοψε τον ΠΑΟΚ στα δύο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ό,τι απειλή έβγαλε ήταν από τους ακίνδυνους αμυντικούς μέσους του, δηλαδή από κάτι μακρινά σουτ του Βέρνμπλουμ και του Κάνιας. Φάνηκε όμως, ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκό υστερεί στα στόπερ. Γιατί στα λίγα φορτώματα που είχαν στη μεγάλη περιοχή είχαν προβλήματα και ο Κολοβέτσιος και ο Μαυρομάτης στον αέρα. Φώναζε το Τριφύλλι, αφού έβγαλε το ημίχρονο στο 0-0, ότι χρειαζόταν τρίτο στόπερ.

Φώναζε και ο ΠΑΟΚ, ότι έπρεπε να βγει έξω ο Πέλκας που ήταν αρνητικός και να μπει ένας χαφ. Έτσι να πήγαινε είτε ο Μπίσεσβαρ δεκάρι και ο χαφ εξτρέμ είτε να γίνει αυτό που έκανε ο Λουτσέσκου, με τον Καντουρί οχταροδέκαρο και τον Ολλανδό αριστερά. Με αυτήν την κίνηση έφαγε το κέντρο από τον Παναθηναϊκό και έπαιξε ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλο με τρία χαφ αντί δύο των πράσινων με Δώνη και Κουρμπέλη.

Η αφέλεια και η τρέλα που πούλησε ο Δώνης ήταν μεγάλη και επικίνδυνη. Δίκαια την πλήρωσε. Πριν φάει το δεύτερο γκολ έπρεπε να βγάλει έναν φορ, κάτι που είχα σημειώσει στο rapto.gr κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν τα γράφω αυτά δηλαδή κατόπιν εορτής. Είχα πει, ότι ο Παναθηναϊκός δεν τον ευνοούν οι δύο επιθετικοί. Θα έπρεπε να βγάλει τον έναν, όπως είχε κάνει με τον Πανιώνιο, όταν έβαλε τον Μπουζούκη δεκάρι και να έπαιζε με δύο εξτρέμ και έναν φορ.

Εκεί ίσως γλίτωνε. Δεν άλλαξε όμως το κέντρο του ο Δώνης και έφαγε το δεύτερο γκολ. Και τι κάνει από τον φόβο του μη φάει τέσσερα και γίνει ρόμπα; Έβαλε τον Κάτσε και έβγαλε φορ. Πιο λούζερ πεθαίνεις. Διότι κοούτσαρε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα βάσει της προσωπικής του αντιπάθειας και αντιπαράθεσης που έχει με τον ΠΑΟΚ και όχι να προτατεύσει την ομάδα του.

Πήγε να παίξει Box to box τον ΠΑΟΚ με μία ομάδα που κοστίζει το 1/10 απ'όσο κοστίζει ο ΠΑΟΚ. Την πλήρωσε και μπορούσε να την πληρώσει παραπάνω εάν με 4-4-2 στο παιχνίδι δεν είχε ήρωα τον Διούδη. Κοούτσαρε με το συναίσθημα και όχι βάσει λογικής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags