Facebook Pixel Sportdog.gr | Εγώ θα σας πω γιατί θα πάρει για πλάκα ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα - Ποια διαιτησία και Μαρινάκης...
| 2018-11-18 13:40:00

Εγώ θα σας πω γιατί θα πάρει για πλάκα ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα - Ποια διαιτησία και Μαρινάκης...

του Κωστή Ραπτόπουλου
Εγώ θα σας πω γιατί θα πάρει για πλάκα ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα - Ποια διαιτησία και Μαρινάκης...

Λοιπόν, είναι απλά τα πράγματα…

Ολοι ψάχνουν να βρουν την αιτία για την επιτυχία του ΠΑΟΚ και γιατί ο Ολυμπιακός κάνει τόσες τελικές και δεν βάζει γκολ.

Λοιπόν, είναι απλά τα πράγματα…

Ο ΠΑΟΚ δεν θέλγει ποδοσφαιρικά, αλλά έχει το μυστικό μιας πολύ καλής τετράδας στην άμυνα. Δένει το κέντρο της άμυνας με Βαρέλα και Κρέσπο, τον έναν ψηλά και τον άλλον χαμηλά. Έχει δύο πολύ καλά μπακ, Μάτος και Βιεϊρίνια, που είναι ταυτόχρονα και οι ρολίστες της επιθετικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ.

Όταν βρεθούν προπονητές που κλείνουν τα άκρα, όπως ο Κάναντι που είναι προπονητάρα, και αφήσουν χώρο στον άξονα, ο Δικέφαλος δεν μπορεί να δημιουργήσει. Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ με ασίστ Βαρέλα και εκτέλεση του Κρέσπο, αλλά πόσες πιθανότητες έχει να ξανασυμβεί αυτό;

Το κέντρο του ΠΑΟΚ είναι κακό δημιουργικά. Επίσης, αν πάρει ο Πρίγιοβιτς την μπάλα κάθετα είναι πολύ πιο ακίνδυνος σε σχέση με τις σέντρες που τον ψάχνουν από τα άκρα. Εκεί μπορεί να φάει λάχανο 3-4 αμυντικούς, ενώ με την μπάλα χαμηλά και μαρκάρισμα man-to-man παλεύεται άνετα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν παίκτη που θυμίζει σε στιλ τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, που μαζί με τον Λάκη Σημαιοφορίδη στον Παναθηναϊκό είχαν κάνει 20 γκολ ο καθένας από αράουτ. Τί κάνει λοιπόν ο ΠΑΟΚ; Σεντράρει συνεχώς. Όταν ένας προπονητής παίζει τον Πρίγιοβιτς με ζώνη, όπως έκανε ο Δέλλας, αυτός από 20 γεμίσματα δεν θα πάρει τουλάχιστον 3-4 κεφαλιές; Εάν μια ή δύο γίνουν γκολ, το κέρδισες το παιχνίδι. Αντιθέτως, όσοι προπονητές επιλέγουν να βάλουν παίκτη κολλητά πάνω στον Σέρβο, δημιουργούν προβλήματα στον ΠΑΟΚ.

Όσο οι προπονητές είναι κωθώνια, η ομάδα του Λουτσέσκου θα παίρνει νίκες με ένα ποδόσφαιρο μέτριο και προβλέψιμο, αλλά παραγωγικό. Άλλωστε, έχει γρήγορους παίκτες και αν βάλει το πρώτο γκολ, μετά ανοίγουν οι χώροι και μπορεί να τα τελειώνει τα ματς. Ο Ακπόμ έχει παίξει μισό ημίχρονο και έχει βάλει δύο γκολ (το ένα ακυρώθηκε κακώς στη Νέα Σμύρνη) και ο Πέλκας βάζει αυτά τα τσαπατσούλικα γκολ, από τα… ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλά χαφ και εξτρέμ που «φορτώνουν», αλλά δεν έχει σέντερ φορ. Δεν παίρνει γκολ ούτε από τους πλάγιους και έχει πρόβλημα. Ο Φορτούνης είναι μέτριος και δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα.

Εκεί έγκειται η υπεροχή του ΠΑΟΚ, που δεν έχει καμία σπουδαία ομάδα, διαθέτει όμως ποδοσφαιριστές ατομικά πολύ καλούς στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Ολυμπιακός σαν ομάδα φαίνεται καλύτερος, αλλά έχει μεγάλες δυσκολίες στην τελική προσπάθεια, με παίκτες που είναι θεαματικοί εκτός περιοχής και άστοχοι μέχρι απελπισίας στην εκτέλεση. Γι’ αυτό δεν θα πάρει το πρωτάθλημα!

Δεν φταίνε ούτε οι διαιτητές ούτε ο Μαρινάκης. Είναι η δομή της ομάδας του Ολυμπιακού τέτοια που ο ΠΑΟΚ θα πάρει ένα εύκολο πρωτάθλημα δίχως να κουραστεί, χωρίς να παίξει μπάλα. Με μέτριο υλικό στα χαφ και με έναν σέντερ φορ, που είναι ο MVP και ο ακρογωνιαίος λίθος της πορείας του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags