Facebook Pixel Ξέσπασμα: Τι είναι ο Ολυμπιακός; ΟΦΗ; Σοβαρευτείτε - Έκανε… μπαμ από την ΕΡΤ
| 2018-11-26 09:35:00

Ξέσπασμα: Τι είναι ο Ολυμπιακός; ΟΦΗ; Σοβαρευτείτε - Έκανε… μπαμ από την ΕΡΤ - Όλοι υπό κρίση αν…

Ξέσπασμα: Τι είναι ο Ολυμπιακός; ΟΦΗ; Σοβαρευτείτε - Έκανε… μπαμ από την ΕΡΤ - Όλοι υπό κρίση αν…

Δεν αντέχουν τη φανέλα. Ξένος ο Πέδρο Μαρτίνς...

Oλυμπιακός πήρε ένα μεγάλο διπλό στο Περιστέρι. Είτε δίκαια, είτε άδικα, η ανατροπή κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος είναι πολλά περισσότερα από μια νίκη.

Παρόλα αυτά, το θέμα εξακολουθεί να υφίσταται για τους Ερυθρόλευκους. Μέχρι πότε δεν θα βάζουν γκολ οι σέντερ φορ τους; Ή, έως πότε δεν θα βρίσκουν τη νίκη από τους φουνταριστούς τους, με δεδομένο ότι κόντρα στην ομάδα του Κάναντι μπήκε από την αρχή ο Μάνος; Εδώ όμως είναι η διαφορά της φανέλας. Άλλο ΟΦΗ, άλλο Ολυμπιακός. Εκεί ήταν μια κατηγορία κάτω. Εδώ σφίγγουν τα γάλατα και η προσαρμογή απαιτείται να είναι άμεση, σε χρόνο… dt. Και τελικά ίσως να μην είναι τυχαίο το ότι ο Μαρτίνς, εν τη απουσία των Γκερέρο-Χασάν, προτιμούσε τον Λάζαρο, τον πεσμένο σε σχέση με πέρυσι Λάζαρο.

Η λύτρωση λοιπόν ήρθε για άλλη μια φορά από ποδοσφαιριστές που δεν είναι επιθετικοί. Αμυντικός μέσος ο Καμαρά, στόπερ ο Βούκοβιτς, ο οποίος ρέφαρε με αυτό τον τρόπο για το αυτογκόλ κόντρα στον ΠΑΟΚ κι έδωσε ανάσα ζωής στην ομάδα του και στον ίδιο τον προπονητή του που έκανε... μπαμ -από τα πλάνα της ΕΡΤ- ότι ήταν τίγκα στο άγχος. Λογικό βεβαίως, αφού σε περίπτωση απώλειας βαθμών τότε οι αντιδράσεις θα ήταν αλυσιδωτές. Ο ΠΑΟΚ θα ξέφευγε κι άλλο και πλέον δεν θα υπήρχε τρομερός λόγος για μεταγραφή γκολτζή τον Ιανουάριο, εκτός κι αν οι ερυθρόλευκοι συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Ενώ, εννοείται, άπαντες στο Ρέντη, από φροντιστές μέχρι προπονητή, θα ήταν υπό έλεγχο και κρίση.

Όπως επίσης, πρέπει να πούμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο απαξιωμένο και να είναι συγκριτικά με τα προηγμένα της Ευρώπης, δεν είναι... εφάμιλλο με αυτά του αραβικού κόσμου από όπου προέρχεται ο Γιάννης Φετφατζίδης. Αν είσαι προπονητής (βλέπε Δώνης), κάτι γίνεται. Αν είσαι ποδοσφαιριστής όμως, οφείλεις να το πάρεις χαμπάρι και να είσαι πολύ καλύτερος. Και ο «Φέτφα» για άλλο ένα ματς μάλλον δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο είναι αυτό που μετράει. Αυτό, είναι η νίκη-ανατροπή που επιδρά πολύ περισσότερο από μια εύκολη νίκη που ενίοτε κοιμίζουν μια ομάδα, όπως έγινε και στο «ζευγάρι» των αγώνων Ντουντελάνζ-Παναθηναϊκού.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Μαρτίνς μπορεί να μην είναι Ελληνας, δείχνει πάντως ότι μόνο ξένος δεν είναι με όσα συμβαίνουν γύρω του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags