Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έσκασε» το παλικάρι, θέλει ανάσες – Έτσι θα στράβωναν τα πράγματα για την ΑΕΚ
| 2018-12-02 22:35:00

«Έσκασε» το παλικάρι, θέλει ανάσες – Έτσι θα στράβωναν τα πράγματα για την ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Έσκασε» το παλικάρι, θέλει ανάσες – Έτσι θα στράβωναν τα πράγματα για την ΑΕΚ

Η νίκη με Ξάνθη απλά ανακούφισε τον πόνο από τις γκέλες.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Αυτό και αν είναι είδηση που δείχνει, την κρίση που υπάρχει στην Ένωση. Γιατί με μία ισοπαλία και δύο ήττες οι κιτρινόμαυροι βγήκαν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και πλέον άρχισε να γίνεται (άμεσα) ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, αφού (μας) τελείωσαν Σιμόες, Μπακασέτας και Λαμπρόπουλος.

Με την Ξάνθη δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα ενέτεινε περισσότερο το βεβαρημένο κλίμα που επικρατεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Η νίκη ήρθε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε, ότι συνδυάστηκε με μία καλή εμφάνιση. Πιο πολύ μέτρια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα της ΑΕΚ απέναντι σε έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ούτε τελική προς την εστία του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ έδειξε μεγάλη διάθεση να παίξει από τον άξονα. Ένα νέο στοιχείο που παρατηρήθηκε ήταν, ότι οι παίκτες του Ουζουνίδη δοκίμαζαν αρκετά σουτ εκτός περιοχής, κάτι που σπάνια είδαμε σε προηγούμενες αναμετρήσεις (μόνο ο κομμένος Μπακασέτας σούταρε).

Είδαμε τον Γαλανόπουλο να επιχειρεί στο 6' και η προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος είχε ανάλογη αντίδραση στο σουτ του Κλωναρίδη στο 12. Στο δεύτερο ημίχρονο και το δοκάρι του Λιβάγια από εκτός περιοχής σουτ προήλθε. Γκολ δεν είδαμε από αυτές τις ενέργειες, στο μέλλον όμως σίγουρα θα σημειωθούν, εφόσον πέσει και η ανάλογη δουλειά.

Για την ΑΕΚ ήταν σημαντικό, ότι προηγήθηκε νωρίς και απέβαλλε το άγχος της. Η Ξάνθη έτσι και αλλιώς δεν ήταν απειλητική, αλλά έκανε δύο φάσεις, εξαιτίας ολιγωρίας του Μπακάκη, μία με τον Ντουρίτσκοβιτς και μία με τον Μπρίτο. Ήταν σε χρονικά σημεία που η Ένωση ήταν μπροστά με 1-0 και σε περίπτωση ισοφάρισης τα πράγματα θα στράβωναν επικίνδυνα με την τεταμμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί.

Τα λάθη του Έλληνα αμυντικού δείχνουν ξεκάθαρα, ότι προήλθαν από την κούραση. Έχει σκάσει το παλικάρι, χρειάζεται ανάσες, δυστυχώς όμως λόγω του θολού τοπίου (όσον αφορά την ανανέωση) με Γκάλο, ο «Μπακ» φορτώνεται συνεχώς με λεπτά συμμετοχής, τα οποία είναι εμφανές πλέον ότι του βαραίνουν τα πόδια.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της αναμέτρησης ήταν η επιστροφή του Χρήστου Αλμπάνη που αντικατέστησε στο 78' τον Κλωναρίδη. Τα 12 λεπτά συμμετοχής του σίγουρα δεν είναι ενδεικτικά για να τσεκάρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Το γεγονός όμως ότι ήταν μέσα σε μία ευκαιρία (στο 89' μαζί με τον Μάνταλο) δίνει θετικό πρόσημο στην παρουσία του.

Κατά τα άλλα, η κρίση στην ΑΕΚ συνεχίζεται. Το αποτέλεσμα με την Ξάνθη, απλά ανακούφισε τον πόνο από τις ήττες από Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Αγωνιστικά η Ένωση χρειάζεται τόνωση και οι οπαδοί περιμένουν τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου μήπως σωθεί η παρτίδα και δούνε την ομάδα του να κάνει μία καλή επιστροφή τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags