Facebook Pixel ΑΕΚ: Τι συμβαίνει στην ΑΕΚ με μεταγραφές και Λυμπερόπουλο
| 2018-12-22 21:30:00

Το άκουσα και τρόμαξα - Κωμικά πράγματα - Δεν μπαίνουν στη φωτιά - Ο Λύμπε πρέπει να...

Sportdog Team
Το άκουσα και τρόμαξα - Κωμικά πράγματα - Δεν μπαίνουν στη φωτιά - Ο Λύμπε πρέπει να...

Εκεί έχει χάος η ομάδα. Είμαστε οριακά, δε χωρούν δικαιολογίες. 

ΑΕΚ: Πέρασε και αυτό. Ματς που δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, αλλά να χάσεις πολλά. Ευτυχώς στην ΑΕΚ συνειδητοποίησαν κάπου στο ημίχρονο του ματς με το Βόλο, πως με όσα έκαναν και δεν έκαναν, έβαζαν ακόμα έναν πονοκέφαλο στο κεφάλι τους. Φανταστείτε πόσο θα βάραινε το κλίμα, εάν σε όσα είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα, η ΑΕΚ είχε και ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα με ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Όταν η ΑΕΚ έβαλε ποιότητα δημιουργικά, όταν παίκτες που ταλαιπωρούσαν την μπάλα και τα νεύρα όπως ο Λιβάγια, αποφάσισαν να παίξουν ποδόσφαιρο, τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Τα υπόλοιπα δεν είχαν να δείξουν πολλά. Δεν περίμενε κανείς το Βόλο για να διαπιστώσει το χάος στη μεσαία γραμμή, δεν απαιτούνταν ένα ματς κυπέλλου για να φανεί πως υπάρχουν παίκτες που βρίσκονται σε άνοδο, όπως ο Γιαννιώτας.

Μετά και την αναβολή του ματς με τον Λεβαδειακό, στην ΑΕΚ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πλέον, άπαντες πρέπει να αφοσιωθούν και να φέρουν τις αγωνιστικές λύσεις που θα βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Δεν μπορεί να συζητάμε για το θέμα του χαφ, αλλά να είναι διαθέσιμος ο μέσος που θα κάνει τη διαφορά από την αρχή του χρόνου. Θυμίζω, πως στο πρώτο δεκαήμερο θα υπάρξει το πρώτο ματς των «16», που μπορεί να είναι με σημαντικό αντίπαλο και δεν χωρά καμία χρονοτριβή.

Ακούω, μαθαίνω με τρόμο, πως στην ΑΕΚ δεν βιάζονται. Πως ψάχνουν παίκτες που δεν θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα, αλλά θα μπορούν να λογίζονται και για την επόμενη σεζόν. Με συγχωρείτε, αλλά αυτά είναι κωμικές δικαιολογίες. Ποιος και τι εμπόδιζε κάθε έναν που ασχολείται με τις μεταγραφές να βρει μια σοβαρή επιλογή από την 1η Σεπτεμβρίου, που ήξεραν άπαντες τι ήθελε η ΑΕΚ τον Γενάρη; Ποιος λέει, ότι αν η ΑΕΚ ήταν τώρα μέσα στο κόλπο του τίτλου ή της Ευρώπης, δεν θα έπαιρνε έναν παίκτη που θα υπόσχονταν προοπτική;

Αυτό δεν συνέβη πέρυσι; Ναι, είναι η απάντηση. Η ΑΕΚ πήρε τους Χουλτ και Μοράν με προοπτική και μόνο ο Μασούντ ήταν λύση ειδικών συνθηκών, που προέκυψε για μικρό διάστημα. Κάθε παίκτης που έρχεται ως μεταγραφή, έρχεται προκειμένου να δείξει σε βάθος χρόνου πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλωστε, παραδοσιακά, όποιος είναι περαστικός και το ξέρει, δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά.

Η ΑΕΚ προσέφερε απόλυτη στήριξη στον Λυμπερόπουλο και το επιτελείο του με το οποίο κινείται στις μεταγραφές. Κίνηση για να κλείσει τη σπέκουλα της αποχώρησης του Μεσσήνιου, να του δώσει αυτοπεποίθηση, να τον αναβαπτίσει στα μάτια του κόσμου της ΑΕΚ. Είναι δυνατό; Ο Λυμπερόπουλος θα πρέπει να απαντήσει. Τώρα, είναι η δική του ευκαιρία.

Είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί, ξέρει πολύ καλά ποιες είναι οι απαιτήσεις της ομάδας, ας δείξει πως ο δικός του τρόπος σκέψης, η φιλοσοφία που έχει για το ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι αποτελεσματικό για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Το θέμα είναι οριακό και δικαιολογίες δεν χωρούν. Ο Λυμπερόπουλος πρέπει να δείξει πως μπορεί να τα βγάλει πέρα, μέσα σε συγκεκριμένους χρόνους, με τις δεδομένες συνθήκες της ΑΕΚ και με τις ανάγκες της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Top ξένος άσος της ΑΕΚ ανάβει φωτιές - Στέλνει... μηνύματα σε άλλη κορυφαία ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags