Facebook Pixel Σίφουνας η ΑΕΚ - Είπε αλήθεια Ουζουνίδης - Αυτός λείπει - Ο ΠΑΟΚ δε μας αφήνει να...
| 2019-01-20 23:32:00

Σίφουνας η ΑΕΚ - Είπε την αλήθεια o Ουζουνίδης - Αυτός λείπει - Καμία ελπίδα με όσα κάνει ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Σίφουνας η ΑΕΚ - Είπε την αλήθεια o Ουζουνίδης - Αυτός λείπει - Καμία ελπίδα με όσα κάνει ο ΠΑΟΚ

Δεν ήξεραν από πού έρχονταν. Πόσο όμορφα αγγίζει την μπάλα;

Εύκολα, άνετα και απλά. Δίχως να ζοριστεί. Αν στα Γιάννινα αρκούσαν 20’ για να δούμε ξανά την ΑΕΚ να παίζει ποδόσφαιρο και ένα πάτημα του γκαζιού στο φινάλε για να υπάρξουν διαστάσεις θριάμβου, με τον Αστέρα τα πράγματα ήταν πιο απλά. Η ΑΕΚ μπήκε σίφουνας, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο της. Εκανε μια ομάδα που φημίζεται για την αμυντική λειτουργία και την ικανότητα στα στημένα να μην ξέρει από πού της έρχεται.

Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φαντάζεται κανείς. Και νομίζω πως όταν κρατάς μια απόσταση από την ένταση των στιγμών, μπορείς να κρίνεις με μεγαλύτερη άνεση. Τι είπε ο Ουζουνίδης μετά το ματς; «Τώρα είμαστε καλά. Έχουμε και ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Αυτή την στιγμή έχουμε την επιστροφή του Τάσου, που είναι σημαντική, έχουμε δυο από τα καλύτερα "οκταροδεκάρια" στην Ελλάδα. Και με την παρουσία του Νέναντ, έχουμε τρία».

Αλήθεια είναι. Η ΑΕΚ έχει παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Λείπει το εξτρέμ, που αναζητείται εδώ και δύο χρόνια. Μπορεί να έρθει τώρα, αλλά θα δούμε. Το θέμα είναι πως τους δύο παίκτες τους είχε από την αρχή της σεζόν. Ο Ουζουνίδης έψαξε το καλοκαίρι, δούλεψε σε αυτό το 4-4-2 με τα δύο δεκάρια στα άκρα και υπήρξαν θαυμαστά αποτελέσματα. Μόνο που δεν υπάρχει σύστημα που είναι πανάκεια.

Όπως τώρα το 3-5-2 δεν είναι αυτό που θα λύσει ως δια μαγείας όλα τα θέματα της ΑΕΚ, έτσι και το 4-4-2 δεν μπορούσε να δώσει λύσεις σε όλα. Το κακό είναι πως όταν η ομάδα μπλόκαρε, φάνηκε πως το ζήτημα ξεκινούσε πρώτιστα από το κεφάλι. Ο Ουζουνίδης φάνηκε πως άργησε να τολμήσει. Να επιχειρήσει κάτι ριζοσπαστικό που θα τάραζε τα νερά. Που θα ταίριαζε περισσότερο στα χαρακτηριστικά των παικτών του.

Αυτό μπορεί να προσδοκά κάποιος πως θα αλλάξει. Με την είσοδο του Κρίστισιτς -πόσο όμορφα αγγίζει την μπάλα, πόση ποιότητα ξεχειλίζει;- η ΑΕΚ θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στον άξονα και θα πρέπει να βρει λύσεις. Ρόμβος, σχήμα με τρεις, αυτό που εμφανίζεται τώρα; Μικρή σημασία έχουν. Το σπουδαίο είναι η ΑΕΚ να ψάχνει και να βρίσκει λύσεις για να εκπληρώσει τους στόχους της.

Η αλήθεια του χορταριού δείχνει πως άργησε αρκετά να κάνει πράγματα που θα την έβαζαν εκεί που συνήθισε άπαντες τα τελευταία χρόνια. Επαψε να είναι ανταγωνιστική, έμοιαζε συμβιβασμένη με την αποτυχία. Θα συμφωνήσω με τον Ουζουνίδη, πως φέτος με όσα κάνει ο ΠΑΟΚ δεν έχει επιτρέψει στους αντιπάλους του να έχουν πολλές ελπίδες. Αλλά η ΑΕΚ έδειχνε για μεγάλο διάστημα μια εικόνα απογοήτευσης.

Τα σημαντικά είναι μπροστά. Η ΑΕΚ έχει τα μεγάλα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, θέλει το κύπελλο, χρειάζεται την έξοδο στο Champions League. Διόλου αμελητέοι στόχοι. Αν τους πετύχει, στο τέλος το πρόσημο θα είναι θετικό και μόνο. Το ζήτημα είναι να εμφανίζεται ανταγωνιστική. Να προσφέρει ελκυστικό ποδόσφαιρο, να αξιοποιεί τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών της, να ικανοποιεί τον κόσμο της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags