Facebook Pixel ΑΕΚ - Ροντρίγκο Γκάλο: Είναι ο... Άλβες των φτωχών
| 2019-01-24 09:52:00

Είναι... Άλβες των φτωχών - Πρώτη φορά 3,5 χρόνια - Έκανε πάταγο - Το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα

Sportdog Team
Είναι... Άλβες των φτωχών - Πρώτη φορά 3,5 χρόνια - Έκανε πάταγο - Το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα

Γιατί δεν τον αξιοποίησε νωρίτερα ο Ουζουνίδης;

Εάν κάποιος δει το ματς της ΑΕΚ με τον Κισσαμικό, το πιθανότερο είναι πως θα σταθεί στην 11αδάτη πρεμιέρα του Κρίστισιτς ή στη σούπερ επανεμφάνιση του Λιβάγια με δύο γκολ. Βέβαια, από την άλλη θεωρώ εντελώς άδικο και ελάχιστο για την αξία του Κρίστισιτς να τον κρίνω σε ματς με ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Είναι παικτάρα, έχει τρομερά αγγίγματα, για να πω την αλήθεια πιστεύω πως μπορεί να είναι σούπερ ως εξάρι με τους Μπακασέτα και Μάνταλο μπροστά του. Ούτε βέβαια περίμενα το ματς με τους Χανιώτες για να διαπιστώσω την κλάση του Λιβάγια και τις σπάνιες ικανότητες που έχει με την μπάλα στα πόδια.

Το θέμα και σε αυτό το ματς είναι ο Γκάλο. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και τρανή απόδειξη της υψηλής ποδοσφαιρικής αντίληψης που έχει το κοινό της ΑΕΚ, ότι για πρώτη φορά έπειτα από τρεισήμισι χρόνια, ο Βραζιλιάνος άκουσε το όνομά του ρυθμικά από το γήπεδο.

Που άκουσε τον προπονητή να τον αποθεώνει με τις αναφορές μετά το ματς, έστω και αν δεν εξήγησε επαρκώς για ποιον λόγο δεν αξιοποίησε νωρίτερα στη διάρκεια της σεζόν τα εξαιρετικά χτυπήματα και όσα άλλα προσφέρει ο Γκάλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Μικρή σημασία να κοιτάς πίσω μεσούσης της σεζόν.

Το σπουδαίο κατά την άποψη μου είναι πως ο Γκάλο έδειξε για ακόμα μια φορά πως αξιολογείται για την ΑΕΚ ως ο… Αλβες των φτωχών. Παίκτης με τεράστια επιρροή, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Με ικανότητα στις στατικές φάσεις που μπορεί να κάνει εύκολο το οποιοδήποτε ματς. Με συνέπεια στην άμυνα που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση του σε διαφορετικούς ρόλους.

Δεν θα μπω στη διαδικασία εάν η ΑΕΚ πρέπει ή όχι να τον ανανεώσει, πόσα λεφτά πρέπει να πάρει και πόσα αξίζει. Δεν είναι δική μου δουλειά. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση, που μπορεί να αξιολογεί κάθε παίκτη και να κρίνει εάν είναι σημαντικός για την ομάδα. Ετσι και αλλιώς, όλοι κρίνονται για τις αποφάσεις τους. Γι’ αυτές που παίρνουν και αυτές που δεν παίρνουν.

Επιστρέφω στον Γκάλο. Μεταγραφή από εκείνες που περνούν σε δεύτερη μοίρα. Βλέπετε, έπαιξε στον Παναιτωλικό και πολλοί δυσκολεύονται ακόμα να αξιολογήσουν παίκτες που παίζουν μπροστά στα μάτια τους. Στην ΑΕΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησαν σωστά, είδαν την ευκαιρία και δεν την έχασαν.

Σταθερά σε αυτό το διάστημα, ο Γκάλο είναι αναπόσπαστο κομμάτι των σχεδίων της ΑΕΚ. Από εκείνο το γκολ με τον Πλατανιά στη στιγμή της επιστροφής, μέχρι και χθες. Ποτέ δεν ακούς από εκείνον μεγάλες κουβέντες, ποτέ δεν υπάρχουν παράπονα, διαρροές, υπεραναλύσεις.

Δεν είναι υπερβολή, εάν ειπωθεί πως με Γκάλο και Μπακάκη, Μπακάκη και Γκάλο, η ΑΕΚ διαθέτει το καλύτερο δίδυμο μπακ του πρωταθλήματος. Παίκτες που μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, να κάνουν τη διαφορά, να παίζουν μαζί ή ξεχωριστά. Δείτε τον Μπακάκη: δεξί μπακ, αριστερό στόπερ, αριστερό μπακ και έχει ακόμα.

Για τα εξαιρετικά χτυπήματα του Γκάλο θυμάμαι πως πρωτάκουσα όταν ήρθε στην ΑΕΚ. Εκείνη τη σεζόν είχε λίγες εκτελέσεις, αν και μου έλεγαν πως στα Σπάτα όταν έκανε προπόνηση, είχε ποσοστά που έκαναν πάταγο. Άλλες φορές δεν τολμούσε, άλλες φορές δεν ήθελε να πάρει πρωτοβουλία, σε κάποιες περιπτώσεις άφηνε την ευθύνη σε άλλους. Λάθος.

Η ΑΕΚ τώρα φαίνεται πως αξιοποιεί τον Γκάλο. Είναι επίσης σημαντικό πως ο Γκάλο είναι κομμάτι αυτής της ομάδας. Βραζιλιάνος που είναι πλέον Ελληνας και μέλος του εξαιρετικού κλίματος που πέρυσι έκανε τη διαφορά. Τέτοιοι παίκτες, είναι πάντα υπερπολύτιμοι, αρκεί να ξέρεις πώς να τους αξιοποιείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μ’ αυτόν «πλακώνεται» ο Γκάλο - «Διαταγή» στον Τίγρη - «Γκαζώνει» ο παικταράς και τρελαίνει κόσμο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags