Facebook Pixel Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Καλή ήταν η τεσσάρα
| 2019-02-18 10:01:00

Από φαστφουντάδικο, πρώτη στον πλανήτη - Καλή ήταν η τεσσάρα - Εμμονή με Άλεφ - Βρείτε παίκτες

Sportdog Team
Από φαστφουντάδικο, πρώτη στον πλανήτη - Καλή ήταν η τεσσάρα - Εμμονή με Άλεφ - Βρείτε παίκτες

Μοναδική Βασίλισσα στην οικουμένη. Τέλος τα παραμύθια με Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Απίστευτο και όμως αληθινό. Να φτάνει η στιγμή, που η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Ένα χρόνο μετά το πιο μάγκικο κύπελλο, βγάζοντας νοκ άουτ Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, λίγους μήνες έπειτα από το τρίτο ευρωπαϊκό, η ΑΕΚ να φτάνει στην κορυφή του πλανήτη. Οσο και αν ενοχλούνται ορισμένοι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στις επίσημες διοργανώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η ΑΕΚ θα γραφτεί ως πρωταθλήτρια κόσμου για το 2019. Και αφήστε τους άλλους να τσακώνονται.

Είναι πραγματικά μοναδικό αυτό που συμβαίνει. Είναι απίθανο, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος τα άλματα που υπήρξαν αυτά τα χρόνια. Από τα παραπήγματα που αναγκαζόταν να αγωνίζεται η ΑΕΚ, από τα γραφεία σε γνωστό φαστφουντάδικο, να φτάνει στην πρώτη θέση του πλανήτη. Δεν μπορείς παρά να είσαι γεμάτος περηφάνια για όσα καταφέρνει αυτή η ομάδα. Και να είσαι γεμάτος ενθουσιασμό, για όσα ακολουθούν.

Να το πούμε άλλη μια φορά, για να το κατανοήσουν όλοι. Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή του κόσμου. Παγκόσμια πρωταθλήτρια, μοναδική Βασίλισσα σε όλη την οικουμένη. Τεράστιος άθλος, απίστευτη επιτυχία, που αξίζει γι’ αυτήν την ομάδα που κάθε χρόνο βελτιώνεται. Μεγαλεία, τεράστιες στιγμές, που μόνο αυτή η ομάδα μπορεί να προσφέρει.

Σε άλλα νέα, έτσι συμβαίνει πάντα στην ΑΕΚ. Όταν κάτι θα στραβώσει, θα στραβώσει για τα καλά. Δεν μπορεί να χάσει απλά ένα παιχνίδι. Θα πρέπει να διασυρθεί, να ρίξει ακόμα μια πληγή στο κορμί της, να μπει σε συγκλονιστική εσωστρέφεια και μίρλα. Αλλά ίσως να είναι και καλό. Να μην υπάρχει καμία δικαιολογία, να μην υπάρξει τίποτε πάλι που θα μπορεί να ξεγελάσει και να μη φέρει τις αλλαγές που επιχειρούνται.

Στα δικά μου μάτια, έστω και με πολύ σκληρό τρόπο, όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη, ήταν προδιαγεγραμμένα. Γιατί πολύ απλά, ακόμα και τώρα, σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται, η ΑΕΚ δείχνει εγκλωβισμένη στα προβλήματα της και δεν μπορεί να συνέλθει ψυχολογικά. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το παιχνίδι από την Ενωση, την ώρα που στον Ολυμπιακό ήξεραν πως τα έπαιζαν όλα για όλα.

Εάν κάποιος θέλει να ζήσει το όνειρο του και να φτιάξει ιστορίες για υπερομάδες και συγκλονιστικές διαφορές ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ας το πράξει. Δεν μπορώ να αλλάξω τη γνώμη κανενός, ειδικά τώρα που υπάρχει και ο καθρέπτης του γηπέδου. Η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη με την άνεση της ομάδας που δεν εξαρτά το μέλλον της από ένα παιχνίδι, όταν ο Ολυμπιακός ήξερε πως δεν υπήρχε αύριο.

Είναι αλήθεια, πως κοντά δύο χρόνια είχε να νικήσει ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ. Κοντά δύο χρόνια είχε να κερδίσει ακόμα και ντέρμπι. Βρήκε την ΑΕΚ μπόσικη και έκανε την ανατροπή. Ντροπιαστική ήττα, δεν μπορεί ουδείς να το αρνηθεί. Αλλά και αναμενόμενη. Γι’ αυτό και έλεγα πως ίσως να είναι και καλό. Για να τελειώσουν μια και καλή ορισμένες ιδεοληψίες που υπάρχουν στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Δεν μπορώ να πιστέψω για πόσο καιρό ακόμα θα συνεχίζεται το δράμα με τα στόπερ. Τον Τσιγκρίνσκι τον ξέρουμε. Είναι παιδί ιδιαίτερο, δε ρισκάρει τίποτα, πονά εύκολα. Αν δεν ήταν θα πει κανείς, θα έπαιζε ακόμα στην Μπαρτσελόνα. Δίπλα του, ποιους έχει η ΑΕΚ; Τον Λαμπρόπουλο, τον κατά τεκμήριο καλύτερο και πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Βράνιες, τον έθεσε στα πιτς. Από το καλοκαίρι παλεύει με τα κιλά και τα κολλήματα του Τσόσιτς, από το καλοκαίρι ψάχνει τον καλό Οικονόμου, από το καλοκαίρι ψάχνω για ποιον λόγο γύρισε ο Σβάρνας.

Επί παραδείγματι, αδυνατώ να κατανοήσω την εμμονή με τον Αλεφ. Καλό, χρυσό αυτό το παιδί, ίσως μελλοντικά σε κάποια άλλη ήπειρο να γίνει παικτάρα ολκής, αλλά δεν. Πηγαίνει τόσο άνετος, τόσο χαλαρός με την μπάλα, κάνει τόσο εύκολα το λάθος. Στην Κύπρο μου έλεγαν πως στην Ανόρθωση τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν έχασαν τον τίτλο από μια τέτοια χαλαρή ενέργεια στη μεσαία γραμμή. Δεν χρειάζεται να χάσουμε όσα έχουμε και εμείς.

Ο Σιμόες μπήκε στο ψυγείο για δύο μήνες και τώρα όλη η ΑΕΚ περιμένει να βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν τον Σεπτέμβριο. Γίνεται; Προφανώς και όχι. Ο Κρίστισιτς πότε θα είναι έτοιμος για να παίξει σε ένα κρίσιμο παιχνίδι; Αναπάντητα ερωτήματα. Όπως και το πότε θα βρει ξανά τον εαυτό του ο Λιβάγια. Το νόημα δεν είναι να κάνουμε ατομική κριτική, αλλά να συνειδητοποιήσουν στην ΑΕΚ πως δεν γίνεται να προχωρούν με νεφελώματα.

Νομίζω πως ματς όπως αυτό με τον Ολυμπιακό είναι χρήσιμα για να τελειώνουν παραμύθια. Ακούω και διαβάζω ατάκες περί ρίξε χρήμα και κάντε μεταγραφές. Για εμένα το ζήτημα είναι πιο απλό. Βρείτε τους κατάλληλους παίκτες που θα καταστήσουν την ΑΕΚ πρώτη, με τα οικονομικά δεδομένα που θέλετε. Δεν είμαι και δε θέλω να γίνω λογιστής. Το σημαντικό είναι να βρεθούν οι λύσεις και να είναι ξεκάθαρα εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags