Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Έτσι τους ξύπνησε ο Μαρινάκης
| 2019-02-19 10:43:00

Αυτή είναι καζούρα - Tον έφαγαν κατάρες ΑΕΚτζήδων - Εύγε στον Μάνταλο - Έριξε παγάκια ο Μαρινάκης

Sportdog Team
Αυτή είναι καζούρα - Tον έφαγαν κατάρες ΑΕΚτζήδων - Εύγε στον Μάνταλο - Έριξε παγάκια ο Μαρινάκης

Είναι διπλό το κακό. "Τρύπησε τον πρ…κτο". Toυς κλαίνε οι ρέγκες.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Όταν η καζούρα έχει επίπεδο, έχει και νόημα και αξία. Είναι "συμβατή", αποδεκτή, μη προσβλητική, προσθέτει κιόλας γέλιο στη ζωή μας.

Πρέπει να είσαι "βαρεμένος", αναίτια, υπερβολικά εύθικτος, να έχεις παντελή έλλειψη χιούμορ, για να μην πει κανείς... τάσεις κομπλεξισμού, για να σε εκνευρίσει, να σε "φουντώσει" το post της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media με "τα παιδιά του Πειραιά"!

Τέτοιες πλάκες να γίνονται. Ευπρόσδεκτες. Καμία σχέση με ακρότητες, βιαιότητες, κοκορομαχίες, ύβρεις, βωμολοχίες, προσβολές. Το όμορφο "πείραγμα", το πολιτισμένο, είναι στοιχείο ενός υγιούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα πρέπει να περικλείεται το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός. Η "καλή πλάκα" είναι συνδυασμός διασκέδασης και εκτόνωσης. Ως εκεί.

Για τον Λάζαρο θέλω, τώρα, να πω, το πόσο λυπήθηκα που έπαθε τη ζημιά. Λες και τον φάγανε οι "κατάρες" των ΑΕΚτζήδων τον άνθρωπο! Φάνηκε δυστυχώς και από το πλάνο της NOVA, στο replay, πόσο άσχημα του γύρισε το πόδι, έχοντας κολλήσει για κλάσματα στο έδαφος την στιγμή που παραπατά. Άλλωστε για να "σκάει" έτσι ο Χριστοδουλόπουλος, όπως τον είδαμε βουρκωμένο στα ζουμ της τηλεόρασης, δεν θα ήταν "επιδερμικός", επιπόλαιος ο τραυματισμός.

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι διπλό. Δεν αφορά την αυτονόητη αγωνιστική απώλεια του διεθνούς εξτρέμ, αλλά και την ψυχολογική ώθηση που δίνει στην ομάδα η παρουσία του, είτε στο γήπεδο είτε στον πάγκο, γιατί την ερυθρόλευκη καρδιά του Λάζαρου δεν τη συναντάς εύκολα.

Αυτός, λες και παίζει δεκαετία στην ομάδα, την πονάει η ψυχή του γιατί γεννήθηκε με αυτά τα αισθήματα. Είναι από εκείνους που κυριολεκτικά το αίμα που ρέει στις φλέβες του είναι βαθύ κόκκινο!

Η μόνη παρηγοριά για τον ίδιο και τον σύλλογο είναι ότι ο Χριστοδουλόπουλος έχει γερή κράση, είναι ώριμος στη ζωή και στους αγωνιστικούς χώρους, έχει ξαναπεράσει αναποδιές, σοβαρές επίσης, γνωρίζει από σωστή διαχείριση και δεν σβήνει η φλόγα του να νιώσει, να αισθανθεί, να πάρει και να δώσει πράγματα στον Ολυμπιακό!

Σε σοβαρά ζητήματα υγείας, η καλή ψυχολογία, η πίστη για ταχεία ανάρρωση, οι γιατροί λένε και η ζωή μας διδάσκει, ότι είναι ο ιδανικότερος σύμμαχος. Άλλωστε σύσσωμος ο οργανισμός, η οικογένεια Ολυμπιακός, από την κορφή (Μαρινάκης) ως τα νύχια (τελευταίος οπαδός) είναι δίπλα, στο πλευρό του.

Περαστικά και σιδερένιος γρήγορα "Red Boy"!

Και φυσικά δεν θα λησμονήσω να εξάρω την ηθική, αυθόρμητη συμπαράσταση του Πέτρου Μάνταλου στο πλευρό του άλλοτε συμπαίκτη, συναδέλφου και συνανθρώπου του. Εύγε στον διεθνή μέσο της ΑΕΚ, που έχει βιώσει στο πετσί του την ταλαιπωρία ανάλογης άτυχης στιγμής και γνωρίζει πόσο ρόλο παίζει το ψυχολογικό "χάδι".

Βεβαίως η προϋπόθεση είναι να είσαι άνθρωπος. Γι' αυτό και συγχαίρω τον Μάνταλο.

Για το ματς, έχω να επισημάνω, ότι έτσι όπως πήγε και βγήκε για τον Ολυμπιακό, ο χαρακτηρισμός "βαριά ήττα" είναι επιεικής για την ΑΕΚ. Η οποία μέσα σε μισή ώρα έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Την κονιορτοποίησε ο Ολυμπιακός. Τη "γλέντησε" και αν είχε λίγα λεπτά ακόμα το παιχνίδι, ο Χιμένεθ θα βρισκόταν στη δυσάρεστη ιστορική θέση να συνδέσει το όνομα και την παρουσία του στον ενωσίτικο πάγκο, με μια δεύτερη "6άρα". Κατά 'κει πήγαινε το ματς. Καθώς οι ερυθρόλευκοι φαινόταν ότι είχαν όρεξη να βγάλουν στην ΑΕΚ όλα τα... απωθημένα τους από τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε ντέρμπι.

Και δεν γινόταν, δεν πήγαινε ρε αδερφέ άλλο, να κάνεις 45 τελικές με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και να σκοράρεις μια φορά, για να χάσεις εν τέλει ή να φέρεις "Χ"!

"Τρύπησε τον πρ…κτο" πια, απλά λαϊκά, αντρικά και συγχωρήστε μου την αγοραία έκφραση.

Όταν δέχεσαι σε δύο σερί ντέρμπι, δύο διαδοχικά καθοριστικά (αγωνιστικά, βαθμολογικά και πάντα… εγωιστικά επίσης) ματς, γκολ στο 3ο λεπτό, τη μια από την καραμπόλα του Βιεϊρίνια και την άλλη από το διπλό παιδαριώδες, χαζό, ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο λάθος, Βούκοβιτς και Σα, υπολογίστε και τον ασταμάτητο χορό των χαμένων ευκαιριών στα ντέρμπι του 1ου γύρου, τότε εύκολα καταλαβαίνεις ότι σου κάνει "ναζάκια" η… ρουφιάνα (τύχη)!

Κόντρα, γκαντεμιά συνέχεια, δεν γινόταν πάλι. Ο Σα ρέφαρε το τεράστιο λάθος του στο γκολ του Πόνσε, σταματώντας τον Μάνταλο σε δύο περιπτώσεις και σώζοντας το τέρμα του στο άτσαλο, απρόσεκτο γύρισμα του Σισέ στα τυφλά, πριν την ανάπαυλα και κρατώντας τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι να είμαστε δίκαιοι, σε ένα α' ημίχρονο στο οποίο οι γηπεδούχοι -ειδικά οι αμυντικοί και... κλασικά τα στόπερ που ήταν ξανά να... τα κλαίνε οι ρέγκες!- μάλλον και ευχαριστημένοι θα έπρεπε να νιώθουν με μόλις ένα γκολ στην πλάτη!

Ο Μαρινάκης και οι άλλοι πυλώνες

Και επειδή η μεταμόρφωση δεν έρχεται ποτέ γυρνώντας ένα κουμπί, με τρόπο μαγικό και... μεταφυσικό, 5 ήταν οι πυλώνες της ανέγερσης του ερυθρόλευκου σθένους, με μια απόδοση απολαυστική στην επιστροφή του 2ου μέρους:

*Η κάθοδος Μαρινάκη στα αποδυτήρια
*Το σύνθημα των αρχηγών, των παλιών και των Ελλήνων για εγωιστική αντεπίθεση
*Η αφύπνιση του Μαρτίνς να διορθώσει με άμεσες αλλαγές στο 46' τις ανορθογραφίες του (πάλι) στον καταρτισμό της 11άδας
*Το γρήγορο τέρμα της ισοφάρισης του Μαντί
*Το "κάτι άλλο" της εξωπραγματικής απόδοσης του Κώστα Φορτούνη

Σε αυτά προστίθενται: η ανάκαμψη των Γκιλιέρμε, Καμαρά, που "ανέστησαν" τη μεσαία γραμμή και το δαιμονιώδες παιχνίδι του Ποντένσε που σμπαράλιασε το αριστερό πλευρό της ΑΕΚ και έκανε Μπακάκη και Τσόσιτς να "κουτουλάνε" μεταξύ τους (αποθέωση στη φάση του 3-1 που σεντράρει και πασάρει στον σκόρερ Χασάν ο Πορτογάλος).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κατέβηκε από τη σουίτα του στο ημίχρονο για να κάνει τον "μπαμπούλα". Πήγε και ταρακούνησε το "εγώ" των παικτών, τους έριξε, σ’ αυτούς και τον προπονητή, κουβάδες με παγάκια, θυμίζοντάς τους ποιοι είναι και, κυρίως, ότι είναι ανώτεροι της ΑΕΚ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε μέσα τις "ψυχάρες" Τοροσίδη, Χριστοδουλόπουλο, άπλωσε την ανάπτυξη στα πλάγια, εκεί που είναι η δύναμη των ερυθρολεύκων, απεγκλώβισε το συνωστισμό της μεσαίας γραμμής, επανέφερε τον Μεριά στη φυσική θέση του (ο Τυνήσιος δικαιούται και θα πάρει, από το Κίεβο κιόλας την Πέμπτη, ακόμα μία ευκαιρία βασικού κεντρικού αμυντικού αφού δείχνει πιο αξιόπιστος από Βούκοβιτς και Σισέ), η ΑΕΚ κλάταρε από δυνάμεις καθώς το ανελέητο πρέσινγκ του πρώτου 45λεπτου δεν γίνεται να διαρκέσει από καμία ομάδα στον πλανήτη σε όλο τον αγώνα και… ύστερα…

...Και 1 και 2 και 3 και 4 τεμάχια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags