Facebook Pixel Λαμία - ΑΕΚ: Μαϊμουδιά σαν τη βούτα του Αλεξανδρή
| 2019-04-15 10:27:00

Μαϊμουδιά σαν τη βούτα του Αλεξανδρή - Προκαλούν σοκ - Όπως στο Καραϊσκάκη - Φέρτε Σκουλάδες

Sportdog Team
Μαϊμουδιά σαν τη βούτα του Αλεξανδρή - Προκαλούν σοκ - Όπως στο Καραϊσκάκη - Φέρτε Σκουλάδες

Κούκλα μπροστά και πανούκλα πίσω. Απίστευτα πράγματα με Μπογέ.

Καιρό είχαμε να δούμε τέτοια μεγαλεία. Να πω τη μαύρη αλήθεια μου, τέτοια μαϊμουδιά είχε να εμφανιστεί στα ελληνικά γήπεδα από την εποχή του γίγα Σπανέα ή τον Κασναφέρη που έδωσε πέναλτι στην Καβάλα στη βούτα του Αλεξανδρή. Λάθη γίνονταν στο μεσοδιάστημα, αλλά να φτάνει διαιτητής -που είναι μάλιστα μπροστά στη φάση- να ανακαλύπτει πέναλτι σε φάση που δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, ξεπερνά τη φαντασία που μπορεί να έχει κάποιος.

Ο Σκουλάς έγραψε ιστορία. Δεν ήταν μόνο το πέναλτι. Ανάποδα φάουλ, εκνευριστικός τρόπος παιχνιδιού, που ήταν φανερό πως έβγαλε εκτός ρυθμού όλη την ομάδα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, η ΑΕΚ αναλώθηκε σε διαμαρτυρίες. Πριν το ημίχρονο, στο ημίχρονο, στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Αποσυντονίστηκε. Και μετά έπιασε δουλειά αυτό το αστέρι που λέγεται Τζιώτζιος, για να παίζει... λίμπερο.

Σε πρώτη ανάλυση, όσα έπραξε ο Σκουλάς και οι βοηθοί του, προκαλούν σοκ. Τόσο στεγνό καθάρισμα, ο οργανισμός ΑΕΚ είχε να ζήσει από εκείνο τον ημιτελικό κυπέλλου στο Καραϊσκάκης με τον Λαμπρόπουλο. Αλλά, όπως εκείνο το παιχνίδι και οι συνθήκες που δημιούργησε για την ΑΕΚ βγήκαν σε καλό, έτσι εκτιμώ πως θα συμβεί και τώρα. Φέρτε Σκουλάδες και η ΑΕΚ θα τη βρει την άκρη.

Ποια ήταν η συνέχεια όλων αυτών; Η ΑΕΚ πείσμωσε, δυνάμωσε, έβγαλε νεύρο και έφτασε στο πρωτάθλημα, το κύπελλο, την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατάφερε να τη σέβονται και όσοι δεν τη σέβονται, να τη φοβούνται. Εβγαλε νεύρο, έγινε ακόμα καλύτερη, για να νικά και τα φαλτσοσφυρίγματα. Αυτό εκτιμώ πως θα συμβεί και τώρα. Τόσο απλά.

Ούτε μηνύματα, ούτε γράμματα, ούτε κουβέντες. Ετσι και αλλιώς, ο τελικός θα διεξαχθεί με ξένους διαιτητές. Το θέμα είναι να αντιληφθούν άπαντες εντός της ΑΕΚ, πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Να συσπειρωθούν και να βρουν όλες τις λύσεις. Ξέρουν τον τρόπο, το έχουν κάνει άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν. Φέρτε Σκουλάδες να είναι στην τσίτα άπαντες και όλα θα γίνουν.

Οσον αφορά το αγωνιστικό, το ματς δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Τα πάντα ήταν υπό το πρίσμα του εκνευρισμού που διακατείχε όλη την ομάδα. Ωστόσο, είναι φανερό πως η ΑΕΚ ήταν κούκλα μπροστά και πανούκλα πίσω. Πολλή κακή αμυντική λειτουργία, πολλά λάθη στον τρόπο παιχνιδιού, μεγάλη ποιότητα και ταλέντο μπροστά.

Η ΑΕΚ είχε τον Μάνταλο σε μεγάλη μέρα. Είναι εκείνος που δείχνει πως τελειώνει μια φάση, όταν πλασάρει αντί να σουτάρει. Αναλογιστείτε πως ενήργησε λίγο αργότερα ο -σούπερ τεχνίτης- Μπερτόλιο, που σούταρε στα τυφλά. Ο Μάνταλος έπαιζε από τα αριστερά, αλλά έκανε όλο το παιχνίδι. Εβγαλε την πάσα πάρε βάλε στον Πόνσε, που εκεί θα είχε τελειώσει το παιχνίδι.

Όταν η Λαμία ανέβασε την πίεση της, φάνηκαν ζητήματα στην αμυντική συνοχή της ΑΕΚ. Εύλογο ως ένα σημείο. Δίδυμο Τσόσιτς, Σβάρνα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά, είναι νομίζω κοινός τόπος πως με τους υπάρχοντες τρεις στόπερ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμύνεται σωστά η ΑΕΚ. Ειδικά όσο δεν είναι στα καλά του ο Σιμόες και δεν μπορεί να εξασφαλίζει το τείχος μπροστά από την άμυνα.

Στα συν, η αντίδραση που έβγαλε η ΑΕΚ έπειτα από το δεύτερο γκολ που δέχτηκε. Πάλι με άξονα τον Μάνταλο, με τον Πόνσε να δείχνει πως ακόμα και στην κακή του μέρα είναι σούπερ παίκτης και την ΑΕΚ να παίρνει το βαθμό. Μικρής σημασίας ως πόντος, καθοριστικής σημασίας ως αντίδραση. Τη θεωρώ σημαντική και δείγμα της νοοτροπίας που περνά σταδιακά στην ομάδα ο Χιμένεθ.

Κλείνω, με τα απίστευτα που συμβαίνουν με τον Μπογέ. "Υπέφερε όταν έπαιζε στα πλάγια, όμως είναι ένας απίστευτος μεσοεπιθετικός που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα", είπε ο Χιμένεθ. Ισως να μην έχει άδικο. Αλλωστε, πίσω από τον Πόνσε χρησιμοποιεί τον Αργεντινό και αυτός δείχνει πως πατά πολύ καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Αλλά για να μη χάσουμε τα μυαλά μας. Ο Μπογέ δεν ήταν που συμφώνησαν από κοινού τμήμα μεταγραφών και τεχνικό επιτελείο το καλοκαίρι πως είναι αυτός που θα έρθει να δώσει λύσεις στα άκρα; Αυτός δεν είναι που έπαιζε στα άκρα στην Τορίνο ή και στη Θέλτα; Αντιλαμβάνομαι, πως πολλοί παίκτες ανάλογου ταπεραμέντου -θυμηθείτε τον Σκόκο- αναγκάζονται να παίζουν στα άκρα και δεν τους αρέσει.

Αλλά αυτή είναι η θέση για την οποία τον πήρε η ΑΕΚ το καλοκαίρι. Αυτή είναι η θέση που γίνεται κουβέντα για το ενδεχόμενο παραμονής. Εάν είναι να προστεθεί ακόμα ένα δεκάρι, ακόμα ένας δεύτερος φορ πίσω από τον όποιο σέντερ φορ, δεν ξέρω αν τελικά η επιλογή πρέπει να είναι ο Μπογέ. Αλλά εάν τελικά ο Μπογέ θέλει να παίζει πίσω από τον φορ, τότε μάλλον καταδεικνύεται πόσα τραγικά λάθη υπήρξαν στο σχεδιασμό της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags