Facebook Pixel ​Το απόλαυσα με Κομπότη - Έχετε Λιβάγια; - Αυτός "τρώει" Αραούχο - Αποκάλυψη Μανόλο για Μπογέ
| 2019-05-06 10:25:00

​Το απόλαυσα με Κομπότη - Έχετε Λιβάγια; - Αυτός "τρώει" Αραούχο - Αποκάλυψη Μανόλο για Μπογέ

Sportdog Team
​Το απόλαυσα με Κομπότη - Έχετε Λιβάγια; - Αυτός "τρώει" Αραούχο - Αποκάλυψη Μανόλο για Μπογέ

Τετράδα για μεγάλα πράγματα. Καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα ο...

Άχαρο το θέαμα. Να παίζει η ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, δίχως να διεκδικεί τίποτε ουσιαστικά. Κατά σατανική σύμπτωση, την ίδια μέρα που πέρυσι έκανε τη μεγάλη φιέστα για τον τίτλο έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια. Έτσι είναι. Να μάθουν από τα λάθη τους, να βρουν όσα έφταιξαν και να μην επιτρέψουν ξανά να φτάσει η ΑΕΚ σε χαώδη απόσταση από την κορυφή.

Το ματς ήταν τυπική διαδικασία. Και μολονότι δεν φταίει σε τίποτα η πόλη και δεν μπορεί σε κανένα διαπλανητικό σύστημα να υπάρχει κόντρα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό, δεν μπορώ να πω, ότι δεν απόλαυσα τη βύθιση του Κομπότη. Έτσι, για εκείνο το τηλεφώνημα μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Καλαμαριά το ’08, για την ασέβεια προς την ΑΕΚ και τον κόσμο της, για τις μαγκιές στη μεταγραφή του Λεονάρντο.

Αλλά αυτά ήταν της στιγμής. Τα σπουδαία για την ΑΕΚ είναι μπροστά. Ο τελικός του κυπέλλου και πώς θα βγει από το ΟΑΚΑ με την κούπα. Αυτό είναι που προσδοκούν όλοι, για να φτιάξει το κέφι για τη συνέχεια και να μπει θετικό πρόσημο στη χρονιά. Το σπουδαίο είναι πως η ΑΕΚ έδειξε στο φινάλε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σας έλεγα και πριν από λίγες μέρες, πως στα δικά μου μάτια η τετράδα Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε, Μπακασέτας, είναι για μεγάλα πράγματα. Ο Κροάτης είναι βαρόμετρο για την ΑΕΚ. Παίκτης τεράστιας ποιότητας, όπως το αντιλαμβάνομαι, ο καλύτερος με διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αρκεί να παίξει στο 60-70% για να κάνει τη διαφορά.

Ο Μάνταλος είναι ολοένα και πιο καλός, επιβεβαιώνοντας πως τώρα πλέον ολοκληρώνει την αποθεραπεία του. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, πως όταν φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο χθες, είχε δύο ασίστ, ένα δοκάρι, μια κερδισμένη αποβολή. Για πλάκα. Και ας ξεκινά από τα αριστερά και ας μην έχει πάρει εργολαβία τα στημένα και ας χάνεται πολλές φορές σε μαρκαρίσματα.

Ο Μπακασέτας είναι η αδυναμία μου. Παίκτης που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, δεν πρόκειται ποτέ να πέσει σε χαμηλά στάνταρ απόδοσης. Οσον αφορά τον Πόνσε, νομίζω πως δικαιολογημένα είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει τους Ενωσίτες να…στραβομουτσουνιάσουν εάν τελικά αποκτηθεί το καλοκαίρι ο Αραούχο. Παικτάρα, φορ τανκ. Δείτε μόνο την κίνηση που κάνει στο πρώτο γκολ.

Εντυπωσιακή η επαναφορά του Τσιγκρίνσκι. Αρχοντικός, ήρεμος, εμπνέει σιγουριά σε όλη την άμυνα. Κάτι που δεν περίμενε βέβαια κανείς τον Λεβαδειακό για να το διαπιστώσει. Ο Τσιγκρίνσκι γεμίζει εμπιστοσύνη και τον Οικονόμου, κάνει παιχνίδι, έχει εμπειρίες σε τοπ επίπεδο, είναι με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα.

Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, τα δύο μηνύματα που έστειλε ο Χιμένεθ. Το πρώτο για τον Μπογέ. Αν και ο Αργεντινός δεν έχει πείσει στο 100% πως μπορεί να δίνει λύσεις, τα τρομερά λόγια του Χιμένεθ για την αξία και το χαρακτήρα του, πείθουν πως η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να τον κρατήσει. Αρα, ας τον κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Επίσης, ο Χιμένεθ μίλησε και για τους Γιαννούτσο, Σβάρνα. Για τον πρώτο, είναι σημαντικό που τελικώς καταλάβαμε πως είναι στόπερ και έτσι τον σκέφτονται πλέον στην ΑΕΚ. Για να είναι αυτός ή ο Σβάρνας πέμπτη επιλογή στη νέα σεζόν, θα πρέπει να φανεί ποιος είναι πιο έτοιμος και ο άλλος να πάει δανεικός. Συνολικά η ΑΕΚ, πρέπει αυτό το καλοκαίρι να ασχοληθεί με τους μικρούς της και την αξιοποίηση της, γιατί μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags