Facebook Pixel ΑΕΚ: Βράνιες με... τρέλα και κορδέλα! Γι’ αυτό τον πήρε η ΑΕΚ, μόνο έτσι θα πετύχει
| 2019-06-22 22:54:00

Βράνιες με... τρέλα! Γι’ αυτό τον πήρε η ΑΕΚ, μόνο έτσι θα πιάσει – Μεταγραφή-αποκάλυψη ο...

Sportdog Team
Βράνιες με... τρέλα! Γι’ αυτό τον πήρε η ΑΕΚ, μόνο έτσι θα πιάσει – Μεταγραφή-αποκάλυψη ο...

Γιατί έδωσε το "οκ" ο Καρντόσο και ανάλυση του μεταγραφικού πλάνου.

ΑΕΚ - Όγκνιεν Βράνιες: Να πω τη μαύρη μου αλήθεια, δεν το περίμενα. Μέσα στη μίρλα των ημερών, την γκρίνια για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ, να υπάρξει μια μεταγραφή που θα στείλει κόσμο στο αεροδρόμιο. Όχι μάλιστα για φορ ή μεσοεπιθετικό όπως συνηθίζεται, ούτε καν για κάποιον φημισμένο από τα μέσα, αλλά από έναν στόπερ που μέχρι και πέρυσι βρισκόταν εδώ.

Απαντες ξέρουν τα καλά και τα κακά του Βράνιες. Ισως ορισμένοι να μη γνωρίζουν το μέγεθος της δυσκολίας του χαρακτήρα του και της ιδιαίτερης συμπεριφοράς που πρέπει να έχει. Ο Βόσνιος είναι ένα μεγάλο παιδί. Που θυμώνει, χαίρεται, κλαίει, αντιδρά, όπως αισθάνεται. Δίχως να σκεφτεί πολύ, χωρίς να το φιλτράρει ιδιαίτερα. Εχει και ένα αίσθημα μόνιμα αδικημένου.

Αυτά είναι τα μειονεκτήματα. Για να είμαστε ακριβείς, εάν ο Βράνιες δεν ήταν τέτοιος τύπος, στα μέρη μας θα βρισκόταν μόνο για διακοπές ή κάνα φλερτάκι. Παίζει ποδόσφαιρο και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, επειδή στην ΑΕΚ βρήκαν τρόπο να απορροφήσουν τους κραδασμούς και να τον πείσουν – για μεγάλο μέρος της παρουσίας του κατά τον πρώτο ενάμιση χρόνο – να αφοσιωθεί στο γήπεδο.

Δεν είμαι μάντης, δεν είμαι σούπερ αισιόδοξος, ότι ο Βράνιες ωρίμασε και έμαθε από τα λάθη του. Νομίζω πάντως, ότι και αυτός αντιλαμβάνεται, πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Βρίσκεται πλέον στα 30, είναι εκτός αγώνων για έξι μήνες, για εβδομάδες τη βγάζει με ατομικές προπονήσεις. Εφτασε να αποκηρυχθεί από την Εθνική, έφτασε στα πατώματα με την ιστορία του με την περίεργη.

Το σημαντικό και αυτό που μπορούμε να κρίνουμε σε αυτήν τη φάση είναι κατά πόσον ο Βράνιες ταιριάζει στην ΑΕΚ και στο αγωνιστικό προφίλ που θέλει να περάσει ο Καρντόσο. Μολονότι επί του παρόντος έχουμε μόνο κάποιες ατάκες του Πορτογάλου για όσα προτίθεται να κάνει, στα δικά μου μάτια γίνεται ξεκάθαρο, ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερη περίπτωση στόπερ από τον Βράνιες.

Παίκτης με ταχύτητα, δύναμη, αλτικότητα, τσαμπουκά στο παιχνίδι του, αξιοπρεπή τεχνική κατάρτιση, έρχεται να δώσει μεγαλύτερη σιγουριά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Κυρίως λόγω της ταχύτητας του. Μια ομάδα που φιλοδοξεί να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, που θα επιχειρεί να πιέζει τον αντίπαλο και να βάζει όσο γίνεται περισσότερους παίκτες στη δημιουργία. Αυτόματα, όταν θα χρειαστεί να αμυνθεί, θα χρειάζεται παίκτες γρήγορους, που θα καλύπτουν μέτρα και θα παίζουν με δύναμη.

Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον που το κάνει καλύτερα από τον Βράνιες; Εγώ, όχι. Ειδικά μάλιστα, εάν συνυπολογίσω και τα οικονομικά δεδομένα. Με 400.000, δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης στην αγορά. Ακόμα και στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί παράδοση σε στόπερ που κάνουν καριέρα σε ευρωπαϊκές ομάδες, τα λεφτά έχουν ξεφύγει. Εδώ ο άγουρος Μαυροπάνος, έφυγε με 1,5 εκατ. ευρώ για την Αρσεναλ.

Με τον Βράνιες η ΑΕΚ βάζει στο δυναμικό της και τις επιλογές του Καρντόσο έναν παίκτη που δεν υπάρχει. Θεωρώ μάλιστα, ότι μπορεί να κερδίσει και δεύτερο παίκτη, καθώς έτσι θα απελευθερωθεί και ο Οικονόμου. Παίκτης με ικανότητες, που τον βάρυνε πέρυσι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η ταμπέλα του «αντί-Βράνιες». Τώρα που υπάρχει ο Βράνιες, ο Οικονόμου μαζί με τον Τσιγκρίνσκι, μπορούν να μοιράζονται το ρόλο του πιο εγκεφαλικού στόπερ.

Όλα αυτά, τελούν υπό την αίρεση της προσαρμογής του Βράνιες σε καλούπια που θα θέσει ο προπονητής. Δύσκολη διαδικασία. Δεν είναι εύκολο και τα χαμόγελα που υπήρχαν από την ώρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα και διάβηκε τα γραφεία της ΠΑΕ, θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να διατηρηθούν στη συνέχεια της χρονιάς. Ειδικά από τη στιγμή που ο Καρντόσο δεν θα πάει σε διαδικασίες συνθηκολόγησης, αλλά θα βάζει εκείνους που επιλέγει.

Ο Βράνιες είναι η μεταγραφή που ενθουσίασε όσο καμία άλλη. Λογικό ως ένα σημείο. Ο Ζεράλδες, ο Παουλίνιο και ο Σιμάο είναι επιλογές του προπονητή, που ελάχιστοι έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για την αξία τους. Για τον Αθανασιάδη υπάρχει άποψη και πιστεύω, ότι εφόσον δεν φύγει ο Μπάρκας, η ΑΕΚ θα είναι απόλυτα καλυμμένη στη θέση. Αλλά να πω την αλήθεια, παίκτης που μου άρεσε πολύ πέρυσι και θεωρώ, ότι θα προσφέρει πολλά στην ΑΕΚ είναι ο Ντέλετιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags