Facebook Pixel Έκαναν δώρο στον Σαββίδη - Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω - Μεταγραφή αεροδρομίου από Μαρινάκη
| 2019-07-05 15:32:00

Έκαναν δώρο στον Σαββίδη - Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω - Μεταγραφή αεροδρομίου από Μαρινάκη

Sportdog Team
Έκαναν δώρο στον Σαββίδη - Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω - Μεταγραφή αεροδρομίου από Μαρινάκη

Oι δεσμοί αίματος τώρα δικαιώνονται! 

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ασχέτως από πολιτική λογική -δε λέω κομματική- και εκτός χρωματικών/συλλογικών αντιθέσεων ή οπαδικών προκαταλήψεων, έχω τη βεβαιότητα ότι δεν ξαφνιάστηκε από (ακόμη μία) απροκάλυπτη κυβερνητική "άσκηση θράσους".

Η υπογραφή της τηλεοπτικής σύμβασης της ΕΡΤ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ηγεμονικά οφέλη για τους βορειοελλαδίτες, είναι ξεκάθαρα μια "ευγενική χορηγία", ακόμα ένα δώρο της Κυβέρνησης σε ημετέρους της.

Και επειδή δεν υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει τους "δεσμούς αίματος" Αλέξη-Ιβάν… τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Τα δανεικά δεν γίνεται να είναι… αγύριστα! Πόσο μάλλον σε φίλους...

Φίλους, που -πέρα του γενικού "ταμείου αλληλοβοήθειας" με την κυβέρνηση, όταν χρειάστηκε, οι περιστάσεις τους μετέτρεψαν μέχρι και σε "λαγούς" στην μεθόδευση διαμόρφωσης ενός νέου, ελεγχόμενου τηλεοπτικού τοπίου, από νέα τζάκια καναλαρχών, προσαρτημένους, συντεταγμένους και ελεγχόμενους από τους πολιτικούς της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ!    

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2016, ένα χρόνο μετά το "μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ" που φεσώθηκε ο ελληνικός λαός, απόρροια των αδέξιων, ανισόρροπων παλινδρομήσεων Τσίπρα, Βαρουφάκη και λοιπών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, με την ολοκλήρωση του φιάσκου της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ιβάν Σαββίδης, αν και είχε τεθεί εκτός νυμφώνος, μένοντας εκτός των 4 αδειών, δήλωνε πανευτυχής (και αυτό ήταν ευδιάκριτο πίσω από το περιποιημένο μούσι του) που είχε συμβάλει στο τελικό αποτέλεσμα: "Οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες προσέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 250 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση στενοχώρησε τους σκεπτικιστές"!

Τον ακριβώς επόμενο Σεπτέμβριο, του 2017, ο πρωθυπουργός μεταξύ αστείου και σοβαρού, εξέφρασε την ανυπομονησία του να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα:

Και αφού συνέβη εν τέλει και αυτό, τον Μάιο του 2019 και τα λόγια μπορεί να είναι όμορφα, αλλά τα έργα και οι πράξεις… καλυτερότερα, ειδικά όταν πρόκειται για επιχειρηματικά συμφέροντα όπου το διακύβευμα είναι το ρευστό, έγινε και αυτό.

Ο κρατικός φορέας, η δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ η οποία υφίσταται και λειτουργεί με χρήματα του ελληνικού λαού, την πληρώνουμε και τη συντηρούμε εγώ, εσύ, ο άλλος πιο πέρα, εκείνη εκεί παρά δώθε, έβαλε τα μισά και παραπάνω από όσα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ για να μεταδίδει τους αγώνες του η NOVA!

Μια πολυεθνική εταιρεία που βασίζεται σε ιδιωτικά κεφάλαια έδινε τα μισά λεφτά, κάπου στρογγυλό 50% λιγότερα, από τα 22,5 εκατομμύρια που προβλέπονται από το νέο συμβόλαιο τριετίας του δικεφάλου με την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση! Λες και έπρεπε σώνει και ντε, να επιβεβαιωθεί η άποψη του κρατικοδίαιτου ΠΑΟΚ, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Διαφορετικά, αν δεν ήταν τόσο fast track η διαδικασία απόκτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ΠΑΟΚ από την ΕΡΤ, το οικονομικό σκάνδαλο με κρατικό μποναμά στον Ιβάν, "το ρουσφέτι στον Σαββίδη", όπως το απεκάλεσαν οι φτωχοί, πλην τίμιοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά. Δεν θα προλάβαιναν οι κυβερνώντες να μη τους αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της αχαριστίας από τον ευεργέτη τους; Εσείς τι λέτε;

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο της οδού Μεσογείων, πάντως, είπαν και ελάλησαν: "Ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ, μεθοδεύει την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών με Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα εκτός λογικής και ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας"…

Και κατόπιν όλων αυτών, ο υιός, άσκησε συναγωνισμό στο κυβερνητικό θράσος, με επίθεση στον Ολυμπιακό που κινεί νομικές διαδικασίες για να ξεσκεπαστεί το σκάνδαλο, φθάνοντας ως τον Άρειο Πάγο: "Πιείτε ξύδι" είπε στους ερυθρόλευκους ο Γιώργος Σαββίδης.

Η αχλάδα ξέρει ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ πού την έχει την ουρά; Ή πρέπει μήπως να του πει κάποιος την παροιμία του ελληνικού λαού στα ρώσικα για να την καταλάβει; Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Ο Ανδρέας Παπανδρέου που είχε λανσάρει εκφράσεις οι οποίες έμειναν στο λεξιλόγιο της τελευταίας Ελληνίδας και του τελευταίου Έλληνα, από γενιά σε γενιά, είτε ψήφιζαν είτε όχι ΠΑΣΟΚ, περιέγραφε τότε, στο ξεκίνημα των '80s, τη ροή της πολιτικής κατάστασης με την εξής φράση, που βρίσκει εφαρμογή και σήμερα, παραμονές των εθνικών εκλογών 2019: "Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"!..

"ΧΙ" ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΦΙΛΙΚΑ του Ολυμπιακού επί πολωνικού εδάφους μέχρι στιγμής. Ένα σπάνιο στατιστικό που έχει πλάκα. Μια σύμπτωση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Σάματις, εάν τα είχαν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι θα ήταν για να πετάνε στους εφτά ουρανούς σαν να πήραν τρόπαια; Άλλη μία φορά να το πούμε για εμπέδωση επιτέλους: Τα φιλικά αυτό τον καιρό γίνονται για άλλους λόγους.

Εντάξει, δεν θέλεις να χάνεις, είναι θέμα πρεστίζ. Μικρή σημασία όμως επαναλαμβάνω έχουν τα αποτελέσματα. Οι ουσιώδεις εντυπώσεις, οι διαπιστώσεις, τα συμπεράσματα, για συστήματα, ατομικές αποδόσεις, ανταπόκριση σε ρόλους στο γήπεδο και προσωπικές αντοχές έχουν έννοια και σημασία για τους προπονητές.

ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ του Μαρινάκη. Μη ξεχνιέστε. Βαλμπουενά, Σεμέδο και Φορτούνης. Του Κώστα, με αυτό το παχυλό (που το άξιζε το παιδί) συμβόλαιο, σαν σούπερ μεταγραφάρα είναι! Και θα έρθει σίγουρα ακόμα μία για... κόκκινα χαλιά αεροδρομίου! Βαστάτε το και θα τα ξαναπούμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ρουκέτες" Κόλκα: "Με ΝΔ χαλάει το deal - Μπλοκάρουν την Τούμπα - Αυτό θέλει ο Ολυμπιακός"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags