Facebook Pixel ΑΕΚ: Θα τα "γκρεμίσει" όλα ο Καρντόσο - Ποιος είναι Μπουσκέτς; - Δεν μπορούν Κρίστισιτς και Σιμάο
| 2019-07-12 23:30:00

Θα τα "γκρεμίσει" όλα ο Καρντόσο - Ποιος είναι Μπουσκέτς; - Δεν μπορούν Κρίστισιτς και Σιμάο

Sportdog Team
Θα τα "γκρεμίσει" όλα ο Καρντόσο - Ποιος είναι Μπουσκέτς; - Δεν μπορούν Κρίστισιτς και Σιμάο

Απογοητευτικός Παουλίνιο. Τι θα γίνει στην πρώτη ήττα;

ΑΕΚ: Ο καθένας βλέπει διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Μερικά τηλέφωνα να κάνει, μια ματιά σε σχόλια να ρίξει σε ιστοσελίδες και σόσιαλ μίντια, θα αναρωτηθεί για πολλά. Η δική μου οπτική για όσα φανέρωσε η ΑΕΚ του Καρντόσο στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, συνοψίζεται στο τρίπτυχο: χρόνος, δουλειά και ενίσχυση. Εάν έχει χρόνο και τύχη, δουλέψει μεθοδικά και ποιοτικά, ενισχυθεί με τους σωστούς παίκτες, μπορεί να παρουσιάσει κάτι εντυπωσιακό.

Αυτό που νομίζω πρέπει άπαντες να κατανοήσουν είναι πως ο Καρντόσο δεν έρχεται για να εξελίξει ή να βελτιώσει απλά την ΑΕΚ. Η εντολή που φαίνεται να έχει λάβει ο Πορτογάλος είναι να αλλάξει δομικά την ΑΕΚ. Να την κάνει μια ομάδα που θα ελκύει τον θεατή, θα παίζει σύμφωνα με τις προσταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, θα μπορεί να παίξει θεαματικά και επιθετικά. Στοιχεία που έλειψαν σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια, ακόμα και στις πιο επιτυχημένες περιόδους.

Αυτή η διάθεση, η αλλαγή στη φιλοσοφία της ΑΕΚ, θα κριθεί από το τρίπτυχο που προανέφερα. Τα μηνύματα που έρχονται από την Πολωνία δείχνουν, ότι ο Καρντόσο δουλεύει καλά. Κάνει πράγματα πρωτόγνωρα ακόμα και για πολύπειρους από προετοιμασίες, δουλεύει με τρόπο που κρατά σε εγρήγορση τους παίκτες. Αλλά χρειάζονται ακόμα πολλή δουλειά, ώστε να μάθουν να λειτουργούν σωστά σε συνθήκες πίεσης, όπως αυτές που τους έβαλε η Τρέντσιν στα πρώτα 30’.

Το πρόσημο θα κριθεί εν πολλοίς από την προσαρμογή των παικτών. Αλλά βέβαια και από την ενίσχυση. Για να είμαστε ειλικρινείς. Ολοι θέλουν να κάνουν τις ομάδες τους να μοιάζουν με την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι. Το θέμα είναι με ποια εργαλεία μπορείς να το κάνεις αυτό. Για παράδειγμα, Μπουσκέτς δεν υφίστανται άλλοι στον πλανήτη. Και αν υπάρχουν, οριακά επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούν να βρεθούν παίκτες που να βοηθούν στην εφαρμογή του πλάνου. Με το ένστικτο, πιστεύω πολύ, ότι η ΑΕΚ θα κάνει σπουδαία κίνηση για τον φορ και πως ο ακραίος τελικά θα είναι ο Βέρντε. Αρα, από τη στιγμή που θα επαληθευτούν αυτά, θα βελτιωθεί πολύ και ο τρόπος δουλειάς του Καρντόσο και οι πιθανότητες να βγει επιτυχημένο το όλο εγχείρημα θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Μέχρι να συμβούν αυτά, να καταφτάσει το… ιππικό, αλλά και να υπάρξει το ξεκαθάρισμα στο υλικό με την επιλογή των 20+ παικτών που θέλει ο Καρντόσο, το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι βελτίωση μέσα από τη δουλειά. Να μάθουν οι παίκτες να αντιδρούν στην πίεση που θα τους ασκήσουν όλες οι ομάδες, μικρές ή μεγάλες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι εύκολο να ανταποκριθείς. Όπως δεν είναι εύκολο να είσαι κοντά στην περιοχή με την μπάλα και να μην κάνεις σέντρα, όπως έκαναν επί χρόνια όλοι, αλλά σχεδόν "απαγορεύει" ο Καρντόσο. Το θέμα είναι να μάθουν και τις υπόλοιπες κινήσεις. Να πατούν περισσότεροι παίκτες μέσα στην περιοχή, να ανεβαίνουν μέσα στο γήπεδο συγκροτημένα και να δίνουν πατήματα.

Ερωτηματικά και προβληματισμοί υπάρχουν βέβαια αρκετοί. Να πω την αλήθεια, δεν είμαι διόλου βέβαιος, ότι μπορούν να παίξουν μαζί Κρίστισιτς και Σιμάο. Συνολικά, δεν με έχει ενθουσιάσει ακόμα ο Σέρβος και ψάχνω τον παίκτη του Champions League. Περιμένω να δω τον απογοητευτικό ως τώρα Παουλίνιο και την προσαρμογή του Σιμόες σε παιχνίδι δημιουργικό.

Το θέμα δεν είναι προφανώς η ήττα. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα έχει η ΑΕΚ για να κάνει αυτήν τη μετάβαση. Πόση υπομονή θα υπάρξει, πόσος χρόνος θα δοθεί στον Καρντόσο, πόσο τύχη θα κουβαλά η ομάδα στο ξεκίνημα και σε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, που δεν θα είναι πια σε φιλικό. Αυτό είναι κάτι που θα απαντηθεί στην πορεία και μέχρι τούδε, ας περιμένουμε όσα θα συμβούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα... πήρε κρανίο ο Τίγρης - Βάζει τα χοντρά μέσα - Έτσι θα φέρει τον παικταρά - Νέος Πόνσε!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags