Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Σοκαριστική ανατροπή στον Ολυμπιακό - Τι θα κάνει ο Μαρινάκης μετά τη βόμβα
| 2019-07-14 22:33:00

Σοκαριστική ανατροπή στον Ολυμπιακό - Τι θα κάνει ο Μαρινάκης μετά τη βόμβα

Sportdog Team
Σοκαριστική ανατροπή στον Ολυμπιακό - Τι θα κάνει ο Μαρινάκης μετά τη βόμβα

Πιο αρνητικό σενάριο δεν γινόταν να υπάρξει!

Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Όσο ανθρωπιστικά και να προσέγγιζε ο τελευταίος ΠΑΟΚτζής ας πούμε, ο κάθε αντίπαλος του Ολυμπιακού, το αγωνιστικό δράμα του Κώστα Φορτούνη, θα ήταν σαν την… από δαύτην, «που θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει».

Πιο αρνητικό σενάριο, πιο σοκαριστική ανατροπή στο καλοκαιρινό σχέδιο του  Μαρτίνς, δεν γινόταν να υπάρξει!

Κι αν ασπαζόμαστε τη σοφία του λαού, γιατί η επαλήθευση της οποίας είναι σχεδόν καθημερινότητα, το μοναστήρι θα είναι πάντα καλά γιατί καλόγεροι βρίσκονται, μόνο που επί του προκειμένου η περίπτωση είναι ξεχωριστή και, συνάμα, εξαίρεση στον γενικό κανόνα της ζωής.

Ο διεθνής επιθετικός μέσος ήταν ο κύριος εκφραστής στο όραμα οικοδόμησης ενός συνόλου που πρόκειται να διεκδικήσει την επιστροφή στους τίτλους και στο περίφημο ευρωπαϊκό όνειρο. Ο απόλυτος στυλοβάτης της ομάδας, ο ενορχηστρωτής του παιχνιδιού της, ο κουμανταδόρος της, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, ο πιο ακριβοπληρωμένος (σίγουρα Έλληνας ανά την επικράτεια και μέσα από την ιστορία) και «ερυθρόλευκη σημαία».
Όλα αυτά τα υποστήριξε με την αξία και την κλάση του σε μια σεζόν (πέρυσι) απίθανη, την ωριμότερη και πιο ουσιαστική της καριέρας του και με την ισχυρή θέληση και επιθυμία του, συμφώνησε να μη φύγει στο εξωτερικό και να συνδέσει το όνομα και την παρουσία του με τον Ολυμπιακό και μόνο, ως και το απώτερο μέλλον της σταδιοδρομίας του.

Η ερυθρόλευκη τεχνική ηγεσία μια χαρά έστηνε γύρω (και) από τα πόδια του Κώστα Φορτούνη το πλάνο παντοδυναμίας και κυριαρχίας του Ολυμπιακού για τους προσεχείς μήνες. Κι έσκασε η βόμβα!..

Ο Πέδρο Μαρτίνς και ολόκληρη η φιλοσοφία της ομάδας καλούνται από τη μια στιγμή στην άλλη να συνηθίσουν και να προσαρμοστούν στην ιδέα της έλλειψης Φορτούνη μέχρι και τα τέλη του χειμώνα του ’20.

Ο Ολυμπιακός υπό άλλες συνθήκες και με τους προηγούμενους κανόνες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα ‘λεγε κανείς ότι έχασε τον αρχηγό του για όλη την ποδοσφαιρική χρονιά, καθώς στην Ελλάδα, σε ένα πρωτάθλημα ελαχίστως ανταγωνιστικό, σπάνια η υπόθεση-τίτλος έμενε στον αέρα έχοντας κατά πολύ πατήσει το πρόγραμμα τα ματς του 2ου γύρου.

Με τα επερχόμενα play off όμως ο χάρτης αλλάζει εκ των πραγμάτων και ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσα από την κρισιμότητα των αναμετρήσεων του Μαρτίου και μετέπειτα.

‘Άρα να η νότα αισιοδοξίας, το ρόδο που ξεφυτρώνει για τους Πειραιώτες μέσα από το κάδρο της καταστροφής. Τουλάχιστον ο Φορτούνης θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό στο κρισιμότερο σημείο της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σε ένα διάστημα όπου δεν αποκλείει κανείς κιόλας, αυτό να αφορά και ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού!

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν δεν ήρθε και η συντέλεια. Ακόμα και στο κομμάτι της ψυχολογίας στην επίπονη (και) συναισθηματικά, ιδιαίτερα φορτισμένη εποχή που ξεκίνησε για τον 27χρονο διεθνή άσο. Δεν είναι το τέλος του κόσμου ούτε για τον παίκτη, ούτε για την ομάδα ο σοβαρός τραυματισμός του.’

Όλα αυτά τώρα συνεπάγονται μεν αλλαγή τακτικής στον προσανατολισμό του Πέδρο Μαρτίνς ή και μεταγραφικού πλάνου;

  • Ίσως η επανάκαμψη Νάτχο στο ρόστερ, που ακούγεται τις τελευταίες ώρες, να είναι μια λύση για back up στη θέση του οργανωτή στο παιχνίδι της ομάδας, του αντί-Φορτούνη.

Ο Ισραηλινός «ξίνισε» που δεν θα έπαιρνε ούτε την επόμενη σεζόν παραπάνω λεπτά συμμετοχής και επιδίωξε να φύγει για να πάει κάπου να παίζει και να τον εμπιστεύονται πιο πολύ.  

  • Ίσως πάλι θα μπορούσε η διοίκηση να στραφεί στην αναζήτηση ενός «δεκαριού» από τη μεταγραφική αγορά με μια εκτός προγράμματος εκταμίευση. Το ζήτημα δεν είναι αυτό, τα λεφτά δηλαδή και αυτό ο Μαρινάκης δεν παύει και ποτέ να το επιβεβαιώνει, αγοράζοντας καμιά 20αριά ποδοσφαιριστές κάθε καλοκαίρι. Ένας παραπάνω… τι έγινε!

Χρειάζεται όμως πράγματι για 6 μήνες ή μπορεί να γίνει η «δουλειά» εκ των έσω; Εγώ λέω το δεύτερο…

‘Ειδικά σε τούτο το σημείο, με τη διπλή αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν, ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να πειραματιστεί, «αφηνιάζοντας» για να κάνει ντε και καλά μεταγραφή. Εάν αναθερμανθεί η περίπτωση Νάτχο, ΟΚ, έχει καλώς.’

Ειδάλλως, ο Μαρτίνς…

  • Έχει… Βαλμπουενά. Ο Γάλλος και φορτσάτος, παρά τα χρονάκια του, έχει έρθει στον Ολυμπιακό και την πείρα και το know how της θέσης το κατέχει, ώστε να επωμιστεί την ευθύνη πλοήγησης του Ολυμπιακού εκ του ασφαλούς μέσα στο γήπεδο.

Ενδέχεται, λένε, να αρέσκεται περισσότερο στο παιχνίδι πιο πλάγια, να του πηγαίνει πιο πολύ η θέση πιο άκρη και όχι στον άξονα. Το έχει κάνει εξαιρετικά πολλάκις στο παρελθόν.

  • Έχει όμως και… Σουντανί. Τον Αλγερινό τον περιμένουν πως και πως στην ομάδα, αναμένοντας τις βοήθειες του. Μία από αυτές όπως ήρθε το πράγμα με τον τραυματισμό του «Φορτου», είναι να παίξει ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον φορ, που εκτός από ακραίος επιθετικός αυτοσυστήνεται και είναι, κεντρικός.

‘Κατ’ αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται θέσεις και γεννιούνται ευκαιρίες στα πλάγια, για πολλούς παίκτες, ιδιαίτερα για Μπρούνο, Γιώργο Μασούρα, τους οποίους «αγαπάει» η τεχνική ηγεσία, γιατί οι ίδιοι αυτοί οι παίκτες την έχουν κερδίσει. Ο πρώτος πολύ σύντομα, με το πρώτο κιόλας στάδιο προετοιμασίας και ο δεύτερος με τη σταθερή εξέλιξη του από πέρυσι.’

Καθίστε επομένως να δούμε, ήρεμα και ψύχραιμα: Η ομάδα θέλει πραγματικά μεταγραφή για αντί-Φορτούνη.

Το γερό απαντητικό crash test θα είναι δίχως άλλο οι Τσέχοι από το Πλζεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ρουκέτα" στον Ολυμπιακό - Πωλείται βασικός Έλληνας άσος - 5 εκατομμύρια - Το ξέρει ο Μαρτίνς;

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags