Facebook Pixel Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα δείχνει το «σήμερα» για το μέλλον της ΑΕΚ
| 2019-07-21 13:30:00

Ούτε ο Αραούχο ούτε ο Πόνσε αυτά που κάνει ο Ολιβέιρα – Εκεί χρειάζεται «βαρβάτη» μεταγραφή η ΑΕΚ!

Sportdog Team
Ούτε ο Αραούχο ούτε ο Πόνσε αυτά που κάνει ο Ολιβέιρα – Εκεί χρειάζεται «βαρβάτη» μεταγραφή η ΑΕΚ!

Τι αλλάζει ο Καρντόσο, ποιος κάνει τη διαφορά και πού θέλει ενίσχυση.

Μου το έλεγε ένας παίκτης της ΑΕΚ σε συνάντηση μας πριν από δύο μέρες. «Επιτέλους να παίξουμε ποδόσφαιρο φίλε. Να το χαρούμε και εμείς, να δείξουμε όσα μπορούμε να κάνουμε». Αυτό είναι κάτι που πλέον το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η νέα ΑΕΚ, η ΑΕΚ του Καρντόσο, επιχειρεί να παίξει ποδόσφαιρο. Το φιλικό με το Βόλο, ήταν μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα των όσων θα συμβούν στο μέλλον.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πλέον έχει πολλές και σημαντικές λύσεις δημιουργικά. Αναλογιστείτε, ότι δίχως τις δύο κατά τεκμήριο σημαντικότερες μεταγραφές της στο μεσοεπιθετικό τομέα, η Ένωση έκανε διψήφιο αριθμό ευκαιριών. Δεν έδειξε να ζορίζεται, έβρισκε λύσεις, τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα. Σημαντικό, για να μη γίνεται προβλέψιμη και εύκολα αντιμετωπίσιμη από τους αντιπάλους.

Λείπει ο Βέρντε, που μπορεί με μια ενέργεια να αλλάζει όλο το παιχνίδι. Λείπει ο Ολιβέιρα, που όσοι τον ξέρουν καλά, υποστηρίζουν πως θα δώσει πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ που δεν μπορούσαν να προσφέρουν ούτε ο Αραούχο, ούτε ο Πόνσε. Ακόμα και έτσι, η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει συγκεκριμένη δομή στο παιχνίδι της. Ξέρει πως θα φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, πως θα τρυπήσει την άμυνα του αντιπάλου.

Είναι σημαντικό στα δικά μου μάτια, ότι βλέπω (και ακούω) τους παίκτες σίγουρους για τον εαυτό τους. Να έχουν αυτοπεποίθηση και να βγάζουν στο γήπεδο όσα κάνουν στις προπονήσεις. Αυτό σημαίνει, πως για την ΑΕΚ τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Και επειδή πολλοί αυτήν την περίοδο αρέσκονται σε συγκρίσεις, για εμένα δεν υπάρχει καν λόγος.

Όλα είναι στο χέρι της ΑΕΚ. Προτού συζητήσουμε αν και που υπερισχύει ή υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ας δούμε καλά τι επιχειρείται στην ΑΕΚ από τον Καρντόσο. Ομολογώ, ότι όσο περνά ο καιρός φαίνεται καλύτερα μέσα στο γήπεδο, ποιο είναι το σχέδιο του Πορτογάλου. Και δεν μπορεί νομίζω ουδείς να αρνηθεί, πως πρόκειται για μια ελκυστική προοπτική.

Αυτό που φαίνεται νομίζω ξεκάθαρα για την ΑΕΚ είναι ό,τι πρέπει να βρει λύση στον άξονα μεσοαμυντικά. Θεωρώ, ότι υπάρχει κενό στο κέντρο της άμυνας, που δεν μπορεί να καλυφθεί με τις λύσεις που υπάρχουν σήμερα. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα στόπερ και μάλιστα όχι κάποιον που θα είναι συμπληρωματικός, αλλά που θα λογίζεται ως βασικός και θα κρίνεται από τη δουλειά στις προπονήσεις.

Σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσει και η κατάσταση στη μεσαία γραμμή. Να βρεθούν οι λύσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι παίκτες που υπάρχουν ήδη στο υλικό ή να αποφασιστεί με ποιους θα πορευθεί η ΑΕΚ. Στα δικά μου μάτια, θα ήταν ιδανική περίπτωση να μπορούσε να παίξει εξάρι ο Σαμπανάτζοβιτς. Τόσο λόγω...ιστορίας, όσο και για το κορμί που έχει. Αλλά ακόμα θέλει πολλή δουλειά.

Εν κατακλείδι. Η ΑΕΚ βρίσκει το δρόμο της. Δεν περίμενε κανείς ένα φιλικό με το Βόλο για να το καταλάβει, αλλά είναι μια σαφής απόδειξη, ότι τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά. Το θέμα είναι να εντάξει ο Καρντόσο τους νέους παίκτες, να βρεθεί η χημεία και αυτά τα εξαιρετικά δεκάλεπτα που κάνει η Ενωση, να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα σε διάρκεια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags