Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Έρχεται κι άλλη μεταγραφή στην ΑΕΚ - Τι να ζηλέψει από Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ;
| 2019-07-25 17:05:00

Έρχεται κι άλλη μεταγραφή στην ΑΕΚ - Τι να ζηλέψει από Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ; - Καντάρια μπάλα ο Βέρντε

Sportdog Team
Έρχεται κι άλλη μεταγραφή στην ΑΕΚ - Τι να ζηλέψει από Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ; - Καντάρια μπάλα ο Βέρντε

Η επόμενη κίνηση και ο ενθουσιασμός για τη νέα ΑΕΚ του Καρντόσο.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Κάθε παιχνίδι και καλύτερη. Κάθε παιχνίδι και πιο κοντά σε αυτό που θέλει να κάνει ο Καρντόσο. Η νέα ΑΕΚ αρχίζει να μας «συστήνεται» και είναι γοητευτική και ελκυστική για όσα μπορεί να δώσει. Εάν αναλογιστεί κάποιος, πως κόντρα σε μια σφιχτή ομάδα όπως η Λαμία, δίχως να έχει καθόλου Ολιβέιρα, Μάνταλο και Λιβάγια, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμοι οι Βέρντε και Αλμπάνης, έπαιξε τόσο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο κατά μεγάλα διαστήματα, είναι δεδομένο πως τα καλύτερα έρχονται.

Ο Καρντόσο ξέρει τι θέλει και πως θα το πάρει. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πως μιλούσε συνεχώς στον Βέρντε και συχνά πυκνά στον Ολιβέιρα. Γιατί υπολογίζει σε αυτούς και θέλει να τους βάλει γρήγορα στον τρόπο παιχνιδιού που έχει η υπόλοιπη ΑΕΚ. Να γίνουν και αυτοί κομμάτια του συνόλου και να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Βέρντε έδειξε γιατί επέμεινε τόσο καιρό η ΑΕΚ για την απόκτηση του. Παίκτης που ξέρει καντάρια μπάλα, μπορεί να παίζει απλά. Ξέρετε, στο ποδόσφαιρο, το απλό είναι και το πιο ωραίο, αλλά συνάμα και το πιο δύσκολο. Απλά, με τη μία την μπάλα, με σωστές τοποθετήσεις, με κάθετες πάσες, με συγκλίσεις προς την αντίπαλη εστία. Εάν αυτή ήταν η πρεμιέρα του, φανταστείτε τι έχει να ακολουθήσει.

Σημαντικό επίσης, πως δεν...μάσησε από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του. Δεν μαζεύτηκε, δεν προφύλαξε τα πόδια του, έπαιρνε συνεχώς προσπάθειες. Από κοντά και ο Αλμπάνης, που εφόσον είναι υγιής και βγάλει το φόβο από μέσα του, μπορεί να κάνει πολύ σπουδαία πράγματα. Εντυπωσιακό ντεμπούτο για φέτος, εντυπωσιακές κινήσεις.

Η ΑΕΚ έχει πληρότητα μπροστά. Εκτιμώ, ότι είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει ανάλογη πληρότητα και πίσω. Αλλά θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, πως σε ολόκληρο 90λεπτο, δέχτηκε μόνο μια φάση από τη Λαμία και αυτήν με σουτ εκτός περιοχής που δεν βρήκε εστία. Είναι σημαντικό, ότι ακόμα και με στόπερ τον Λόπες, η ΑΕΚ είχε ισορροπία και κατάφερε να ελέγχει την μπάλα και να αναπτύσσεται με ορθολογικό τρόπο.

Κρατήστε επίσης, πως έπειτα από πάρα πολύ καιρό, είδαμε την ΑΕΚ να παίρνει φάσεις από στατικές μπάλες. Χάρη στον Ζεράλδες και αυτό, που με μια απευθείας εκτέλεση και μια δουλεμένη φάση με τον Ντέλετιτς, έδειξε πως η ΑΕΚ θα βρίσκει λύσεις και από αυτόν τον τομέα. Θετικό μάλιστα, ότι με εξαίρεση μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, δεν δέχτηκε καμία φάση από μια ομάδα που ξέρει να παίζει ψηλά και έχει μεγάλα κορμιά.

Φιλικά είναι ακόμα και δεν χρειάζονται άκρατοι ενθουσιασμοί. Από την άλλη, είναι φανερό, πως η ΑΕΚ δουλεύει με στέρεες βάσεις και ψάχνει μεθοδικά τον τρόπο για να βελτιωθεί. Εάν μάλιστα το δει κάποιος με ψυχραιμία, με 1-2 κινήσεις ακόμα δεν νομίζω πως θα έχει να ζηλέψει τίποτε από κανέναν εγχώριο αντίπαλο της. Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο, υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν, αλλά η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει μπει στις ράγες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ρουκέτα" Καρντόσο στην ΑΕΚ - Έδιωξε Έλληνα άσο - Φούντωσαν οι φήμες για μεταγραφή!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags