Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει στο sportdog!
| 2019-08-11 13:55:00

Χωρίς αντίπαλο ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα - Δεν πάει για το... θαύμα στο Άμστερνταμ

του Μάνου Τσαλγατίδη
Χωρίς αντίπαλο ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα - Δεν πάει για το... θαύμα στο Άμστερνταμ

Ποιος θα τον σταματήσει; Θα παίξει την μπάλα του...

ΠΑΟΚ - Αμπέλ Φερέιρα: Γεια σας! Είμαι ο Μάνος και είμαι καλά. Ελπίζω να είστε και εσείς! Από δω και στα εξής θα τα λέμε εδώ στο sportdog…

Για ακόμα μια σεζόν, ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει αντίπαλο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, εκεί δηλαδή που πρέπει να κρίνεται ένας αγώνας.

Μπορεί ο Ράζβαν Λουτσέσκου να είναι παρελθόν, αλλά ο περσινός βασικός κορμός του ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμα στο ρόστερ και ο Αμπέλ Φερέιρα σκοπεύει να χρησιμοποιεί κυρίως τους παίκτες που κατέκτησαν το νταμπλ την περσινή σεζόν.

Αυτό τα φοβερό 25λεπτο του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ, ήταν απλά ένα μικρό δείγμα των όσων θέλει να περάσει ο Πορτογάλος τεχνικός στην ομάδα του.

Πραγματικά είμαι ανυπόμονος για να δω τον Δικέφαλο, όταν πλέον θα έχει δυνάμεις για να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο για περισσότερο από 25 λεπτά! Αυτές οι κατά κύματα επιθέσεις που έβγαζαν οι "ασπρόμαυροι" κόντρα στον Αίαντα δεν ήταν τυχαίες, δεν ήταν μία απλή αντίδραση στο 0-1. Ήταν το πλάνο του ΠΑΟΚ της νέα σεζόν.

Ο Φερέιρα αρέσκεται στο γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν νομίζω πως όταν ο Δικέφαλος καταφέρει να βρει μια σταθερότητα στην απόδοσή του, θα καταφέρει κάποια ελληνική ομάδα να τον σταματήσει.

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα τολμήσω να πω ότι για ακόμα μια σεζόν, οι "ασπρόμαυροι" δεν θα έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα και είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τη ρεβάνς του Άμστερνταμ, δεν συμφωνώ με όσους λένε πως ο ΠΑΟΚ πάει για το... θαύμα. Ο Δικέφαλος πάει να διεκδικήσει τις πιθανότητες, που έχει κόντρα στον Άγιαξ, οποίος έδειξε στην Τούμπα τις χτυπητές του αδυναμίες και πως τα καλοκαίρια δεν του πάνε, αφού είναι πάντα μισή ή και μία ταχύτητα κάτω.

Μία αδυναμία είναι το γεγονός πως το κεντρικό του δίδυμο στα στόπερ δεν μοιάζει να έχει δέσει ακόμα, ενώ το γεγονός πως πρέπει να... γεμίσουν τα παπούτσια του Ντε Λιχτ, δείχνει να τους αγχώνει υπερβολικά.

Επίσης, ο Αίαντας έχει πρόβλημα όταν δέχεται πίεση από τα πλάγια. Τόσο στο γκολ του Άκπομ, όσο και σε άλλες 2-3 περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ έγινε επικίνδυνος δημιουργώντας φάσεις από τα πλάγια και κυρίως από τα αριστερά.

Βέβαια, έχει και ο ΠΑΟΚ αδυναμίες. Αυτή που κάνει... μπαμ με γυμνό μάτι είναι τα αμυντικά στημένα. Οι "ασπρόμαυροι" στην προετοιμασία δέχθηκαν αρκετές φάσεις και γκολ από στημένες φάσεις, ενώ και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους, πλήρωσαν αυτή την αδυναμία, έστω και αν υπάρχει οφσάιντ στη φάση.

Κοντολογίς, ο Δικέφαλος θα πάει στο Άμστερνταμ να παίξει το ποδόσφαιρό του πιστεύοντας στις δυνάμεις του και στην πρόκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν υπάρχει ο Σαββίδης - Γεμίζει λεφτά τα ταμεία του ΠΑΟΚ - Αδιανόητο κόλπο, θα μείνεις

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags