Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το άρθρο του Δημοσθένη Καρμοίρη στο sportdog!
| 2019-09-29 15:35:00

Πήρε μάθημα ο Μαρτίνς - Να ξαναδώ τον Μπα - Μία ομάδα μόνος του - Αρτίστας Λοβέρα

Sportdog Team
Πήρε μάθημα ο Μαρτίνς - Να ξαναδώ τον Μπα - Μία ομάδα μόνος του - Αρτίστας Λοβέρα

Ταμπούρι η Λαμία. "Όργια" μαζί με Ποντένσε. Κράτα Μασούρα.

Ολυμπιακός: Νομίζω ότι και ο Πέδρο Μαρτίνς τα πήρε τα διδάγματα του από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και από εδώ και πέρα, με οδηγό τη νίκη σε βάρος της Λαμίας, θα πορεύεται ορθολογιστικά στις «προσθαφαιρέσεις» από παιχνίδι σε παιχνίδι, εφόσον μάλιστα επαναλαμβάνει, άρα το πιστεύει 100% και δεν είναι δηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, ότι το πρωτάθλημα είναι ο Νο1 στόχος της ομάδας. Ο δρόμος θα είναι πολύ μακρύς. Οι αγώνες μέχρι το τελικό νήμα τίτλου είναι ιδιαίτερα αυξημένοι φέτος με το σύστημα των play off.

Παράλληλα, μέχρι τις γιορτές οι ερυθρόλευκοι θα έχουν σίγουρα Champions League, πιθανή συνέχιση παρουσίας τους στην Ευρώπη μετά την ανατολή του 2020 – καθώς θα είναι κιόλας πολύ κοντά στο Europa με καλό αποτέλεσμα την Τρίτη στο Βελιγράδι – και εν μέσω όλων αυτών των σερί αγώνων, να σου, σφήνα και το Κύπελλο. Άρα η διαχείριση υλικού αποτελεί μείζον ζήτημα για τον Πορτογάλο προπονητή των Πειραιωτών, ο οποίος έδειξε ότι έμαθε μετά την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ανακατεύοντας την τράπουλα καλά για το ματς με την Λαμία, κόβοντας από την αποστολή και ποδοσφαιριστές που παίζουν λίγο (π.χ. Ραντζέλοβιτς, Τοροσίδης), για χάρη όμως κάποιων άλλων που πρέπει να μπουν κάποια στιγμή σταδιακά κι αυτοί στο «πετσί» της ομάδας (Λοβέρα, Γκασπάρ, Μπενζιά). Το περίφημο εκείνο rotation δεν είναι ανάγκη να κινείται κάπου στο όριο των άκρων. Δεν γίνεται να αγωνίζονται συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι, ούτε να αλλάζει η 11άδα ριζικά ή κατά τα 9/11 όπως το έχουμε ζήσει ακόμα και στο παρελθόν (πρεμιέρα SuperLeague1 με Αστέρα). Προφανέστατα ο τεχνικός του Ολυμπιακού έπραξε το απολύτως φρόνιμο και λογικό: Ανανέωσε το σχήμα του με 5 νέα πρόσωπα, κάπου τους μισούς εν ολίγοις, κρατώντας όμως τις κολώνες, τους ακρογωνιαίους λίθους προκειμένου να πατάει σε στέρεες βάσεις το οικοδόμημα, ξέροντας ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι «έλα μωρέ τι έγινε, θα νικήσει κουτσά στραβά ο Ολυμπιακός».

Ειδικά οι Στερεοελλαδίτες, οι οποίοι πέρυσι προκάλεσαν στους ερυθρόλευκους το ανεπανάληπτο κάζο του αποκλεισμού από το Κύπελλο, έχουν αποδείξει και πιο παλιά επί Χάβου και τη δεδομένη στιγμή με τον Αντωνίου, ότι είναι ένα πολύ συμπαγές συγκρότημα που δύσκολα καταβάλλεται, όταν μάλιστα παίζει επί 90 λεπτά πίσω από την μπάλα όπως έκανε το Σάββατο στο Φάληρο και δεν ξεμύτισε από το καβούκι του ούτε όταν έφαγε και το 2 ο γκολ, δεν ήταν να τους πάρεις αψήφιστα. Άλλωστε παραμονές ενός ευρωπαϊκού ταξιδιού είναι που παραμονεύει το απροσδόκητο και άντε μετά να τρέχεις να καλύψεις το χαμένο έδαφος από γκέλες αυτού του επιπέδου… Οι Σα, Σεμέντο, Ομάρ, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά και Ποντένσε ήταν τα θεμέλια στην 11άδα και πλαισιώθηκαν από μια 5άδα ερυθρολεύκων, που θα τους έλεγα «ημί-βασικούς», αν υπήρχε τέτοιος όρος. Γιατί ο Κούτρης, ο Καμαρά, ο Σουντανί, ο Ελ Αραμπί είναι μονάδες που δεν απαρτίζουν την «καλή 11άδα», είναι όμως και από τις πρώτες λύσεις που έρχονται από τον πάγκο. Όσο ο Σισέ βρίσκεται εν μέσω αυτή της μικρής περιπέτειας το παιδί με την υγεία του και ο Αβραάμ στα λίγα λεπτά που έπαιξε σαν 3 η αλλαγή χθες φάνηκε αργός, δύσκαμπτος, βαρύς, με τον τραυματισμό που προηγήθηκε στα τέλη του καλοκαιριού να τον έχει σαφώς επηρεασμένο, προέκυψε και ο Μπα ως μια καλή επιλογή για να ταιριάξει δίπλα στον Σεμέντο, για ντουέτο στόπερ.

Η Λαμία μία φάση έκανε όλη κι όλη κι αυτή χωρίς να… ανατριχιάσει τον Ζοσέ Σα, δεν πίεσε καθόλου τον Ολυμπιακό και επομένως δεν νοείται να κριθεί σοβαρά η αμυντική συμπεριφορά των ερυθρολεύκων υπό αυτές τις συνθήκες. Τον Μπα πρέπει να τον ξαναδούμε και κάτω από δυσκολότερες περιστάσεις πώς αντιδρά. Όμως έδειξε ψύχραιμος, απλός και σε ετοιμότητα να παίρνει φανέλα βασικού όταν το αποφασίζει ο προπονητής του. - Ο Γκιλιέρμε ήταν στον άξονα όλος ο Ολυμπιακός. Όλες οι μπάλες περνούσαν από τα πόδια του και το φιλτράρισμα σε κάθε μήκος του νευραλγικού χώρου της μεσαίας γραμμής, ήταν τομέας ευθύνης του. Σπάνια μονάδα του Ολυμπιακού αυτός ο χαφ, δεν ξέρω πότε θα μπορέσει να πάρει κι αυτός κάποιες ανάσες! Αγωνίζεται αδιάλειπτα ένα χρόνο τώρα, από πέρυσι τον Σεπτέμβριο! - Το… βορειοαφρικανικό δίδυμο των Σουντανί-Ελ Αραμπί, ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την εστία του Βελλίδη.

Ο Τυνήσιος MVP της βραδιάς στο Καραϊσκάκη βρέθηκε 6 φορές φάτσα με το γκολ, έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα, στο 9’, μετά δεν τον ήθελε η μπάλα, αλλά στο τέλος το έβαλε, χάρη στο πείσμα του και στην προφανή όρεξη του να «στενοχωρήσει» τον Μαρτίνς που τον έκοψε από την ευρωπαϊκή λίστα. Μεταξύ αστείου σοβαρού, του… το ‘χει υποσχεθεί αυτό άλλωστε του προπονητή, μέσω συνέντευξης του! - Ο Μάξι Λοβέρα άφησε τα πρώτα διαπιστευτήρια του παίζοντας μισή ώρα κατά της Λαμίας και επιβεβαίωσε όσους μας τον σύστηναν ως έναν δεύτερο Ποντένσε. «Αρτίστας» με την μπάλα κάτω, βιρτουόζος, διεισδυτικός, ντριμπλαδόρος και έτοιμος να παίξει… χθες. Δεν αρκούν όσα είδαμε από τον Αργεντινό, δείχνει ωστόσο ότι μπορεί να αποδειχθεί «πιστόλι» στα «πτερύγια» της επίθεσης και από τη μία αυτός και από την άλλη ο «κοντορεβυθούλης» ο Πορτογάλος, να… κάνουν όργια! Ο Λοβέρα μπορεί να μεγαλουργήσει! - Ο Μασούρας πήρε το πρώτο «ρεπό του» ύστερα από ακατάπαυστη αγωνιστική δράση, παίζοντας 90άλεπτα και με την Εθνική Ομάδα. Φαίνεται κουρασμένος, είναι σε καμπή, ίσως να πρέπει οι Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς να πάρουν ευκαιρίες να φανεί τι μπορούν να προσφέρουν. Ο ανταγωνισμός στους ακραίους επιθετικούς είναι μεγάλος πια στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπωσίασε στο Καραϊσκάκη - Άλλο επίπεδο - Αυτός είναι το μεγάλο πρότζεκτ του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags