Facebook Pixel ΑΕΚ: Τεράστια επένδυση Τίγρη - Toν έκανε "εκατομμυριούχο" - "Όργια" με Λιβάγια και Μάνταλο
| 2019-11-04 10:42:00

Τεράστια επένδυση από Μελισσανίδη - Toν έκανε "εκατομμυριούχο" - "Όργια" με Λιβάγια και Μάνταλο

Sportdog Team
Τεράστια επένδυση από Μελισσανίδη - Toν έκανε "εκατομμυριούχο" - "Όργια" με Λιβάγια και Μάνταλο

Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις! Ποιος Οικονόμου; "Τρώει" Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ.

Η φιλοσοφία που έχω αποκτήσει για το ποδόσφαιρο έπειτα από χρόνια ενασχόλησης είναι πως οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται. Με τη δημιουργία ενός κορμού που θα έχει παίκτες με αυτοματισμούς, που θα μπορεί να παίζει ως ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και παράλληλα θα βρίσκει κάθε χρόνο τις 2-3 προσθήκες διαφοράς. Αυτός ήταν ο τρόπος που κυριάρχησε η ΑΕΚ στα χρόνια των επιτυχιών της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο τρόπος για να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει στέρεες βάσεις.

Ωστόσο, αυτό θέλει χρόνο και δουλειά. Η ΑΕΚ είχε ομάδα που κατέκτησε την Ελλάδα προ διετίας, αλλά δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει. Μέχρι να τη δημιουργήσει ξανά, το ζητούμενο είναι να βρίσκει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Ποδοσφαιριστές που θα έχουν προσωπικότητα, ποιότητα και ατομικές ικανότητες τέτοιες, που θα καταφέρνουν ακόμα και μια άχρωμη ομάδα να την κάνουν πρωταγωνίστρια. Όπως είναι ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη με τον Πορτογάλο -αλλά είναι ξεκάθαρο δίδαγμα και από τις υποθέσεις των Λιβάγια, Αραούχο, παικτών που κόστισαν εκατομμύρια στην ΑΕΚ- ό,τι πληρώσεις, παίρνεις. Η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση της σύγχρονης εποχής. Πήρε έναν επιθετικό, που μέχρι από λίγους μήνες ήταν συμπαίκτης του Ρονάλντο στην Εθνική Πορτογαλίας, έπαιξε επί χρόνια στην απαιτητική Αγγλία και δεν ήταν βέβαιος για το αν θα έρθει στην Ελλάδα, αναζητώντας κάτι καλύτερο.

Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά τον Ολιβέιρα, τον έκανε τον πρώτο "εκατομμυριούχο" του ρόστερ. Φαινόταν ακόμα και όταν ήρθε δίχως προετοιμασία και εμφανές ζήτημα φυσικής κατάστασης, πως είχε την κίνηση που μπορούσε να κάνει άνω κάτω τις αντίπαλες άμυνες. Χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής με την ομάδα, να μάθει το παιχνίδι των υπολοίπων, να βρει τον καλό εαυτό του. Όσα έπραξε στο ματς με τον Ατρόμητο, αποτελούν την πρώτη φαρδιά πλατιά υπογραφή του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Ολιβέιρα ήταν εκείνος που πήρε από το χεράκι την ΑΕΚ και της έδωσε μια σπουδαία νίκη. Δεν είναι μόνο το χατ τρικ που πέτυχε, αλλά ο τρόπος που κυνήγησε και τελείωσε όλες τις φάσεις. Θυμηθείτε πώς απειλεί σε μια "σκοτωμένη" φάση για την ισοφάριση. Πως κυνηγά μια θεωρητικά χαμένη μπαλιά για το 2-1. Και βέβαια, πως δεν εγκαταλείπει το παιχνίδι στο φινάλε και βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, για να χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη.

Το θετικό για την ΑΕΚ, που ακόμα δεν είναι ομάδα -και δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει με τους υπάρχοντες παίκτες- είναι πως δίπλα στον Λιβάγια, πλέον έχει δύο παίκτες μεγάλης ποιότητας. Ο σούπερ Ολιβέιρα, αλλά και ο Μάνταλος (έστω και αν τον πήγε λίγο πίσω ο τραυματισμός), είναι μια τριπλέτα που η ΑΕΚ μπορεί να στηριχθεί και να βρει τις λύσεις της για τη συνέχεια. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί κατά τα λοιπά, η ΑΕΚ είναι μια προβληματική ομάδα που δεν μπορεί να βρει εύκολα γιατρειά.

Η άμυνα συνεχίζει να παραπαίει. Το ανάθεμα έπεσε από πολλούς στον Οικονόμου, που μπήκε έπειτα από καιρό και έκανε κακό πρώτο ημίχρονο. Αλλά θλιβερή ήταν η αμυντική εικόνα των δύο ακραίων μπακ, με πολλά λάθη και ο Τσιγκρίνσκι και πήγε στράφι η καλή εμφάνιση του Τσιντώτα. Η μεσαία γραμμή ψάχνει ακόμα ισορροπία, με τον Κρίστισιτς να είναι ο καλύτερος, αλλά με έλλειμμα δυνάμεων. Πολλά μικρά λάθη στην άμυνα, που δεν επιτρέπονται για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Η ΑΕΚ έκανε ακόμα μια ανατροπή, έπειτα από τα ματς με την Τρίπολη, τον ΠΑΟΚ, το Βόλο. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο κανόνας. Για να μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κυριαρχεί πραγματικά, είναι αναγκαίο να βρει λύσεις. Φαίνεται, πως οι αντίπαλοι της δεν είναι άτρωτοι, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα εμφανίζεται η ΑΕΚ. Πώς θα μπορεί να βελτιώνεται, πώς θα μπορεί να βρίσκει λύσεις στα ζητήματά της και θα φτάσει η στιγμή που θα είναι ευθέως ανταγωνιστική προς Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη απόφαση για Βράνιες στην ΑΕΚ - Θα μείνουν κάγκελο οι οπαδοί - Αν είναι δυνατόν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags