Facebook Pixel Ολυμπιακός: Το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη ήταν ξεκάθαρα για τον Ολυμπιακό η εύγλωττη έννοια του χαρακτηρισμού «κάζο».
| 2019-11-24 15:10:00

"Κάζο"! Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός - Ατάκα για Κούτρη - "Καρφί" για τον Μαρτίνς!

Sportdog Team
"Κάζο"! Άξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός - Ατάκα για Κούτρη - "Καρφί" για τον Μαρτίνς!

Τώρα θα παίξει με την πλάτη στον τοίχο εναντίον του ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός: Το αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη ήταν ξεκάθαρα για τον Ολυμπιακό η εύγλωττη έννοια του χαρακτηρισμού «κάζο». Ένα-δύο ακόμα τέτοια μέσα στη χρονιά και… δένεις μια βαριά πέτρα στο λαιμό για να βουτήξεις στο φαληρικό όρμο. Αυτοχειρία, αυτοκτονία, έγκλημα και τιμωρία, πετώντας στα σκουπίδια δύο βαθμούς οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν περισσότερο από πολύτιμοι στο «κουβάλημα» της συγκομιδής πόντων από τη regular season στα play off.

Επαληθεύθηκα δυστυχώς όταν έγραφα κάποιες παρατηρήσεις μου στο blog της περασμένης Κυριακής

Για το ντεφορμάρισμα της ομάδας
Για κόπωση πλειάδας βασικών μονάδων
Για «ξεροκεφαλιές» και εμμονές του προπονητή
Για επαναλαμβανόμενα λάθη του στη διαχείριση του υλικού του
Για την συνολική προετοιμασία, ποδοσφαιριστών και ομάδας στα εκτός έδρας ματς
Για τη διπροσωπία του Ολυμπιακού φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη
Για την έλλειψη τσαγανού μακριά από το Καραϊσκάκη

Όλα τα (ξανά)είδαμε το Σάββατο στην «πλατεία». Και μαζί, την τάση να ριψοκινδυνεύουν οι Πειραιώτες, δυσκολεύοντας τη ζωή τους και πληρώνοντας στο τέλος αυτή την… κακή τους συνήθεια!

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι ότι καταπώς φαίνεται, δεν διδάσκεται. Δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Την «πατάει» και… να σου πάλι τα ίδια στην επόμενη ανάλογη, παρόμοια περίπτωση.

Στο Βελιγράδι με τον Αστέρα, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στη Ξάνθη, στη Νέα Σμύρνη… Παιχνίδια «δικά» του, που μπορούσε να τα έχει πάρει, έχει απώλειες, γιατί διακρίνεται από χαλαρότητα, αλαζονεία, μπλαζέ στυλ εν πολλοίς, από μια ανεξήγητη δυσκολία να τελειώνει τη δουλειά! Να καθαρίζει τη μανέστρα και να πηγαίνει παρακάτω, χωρίς… θρίλερ και «κρυφτούλι» πίσω από τη φλόγα, που στο τέλος τον… τσουρουφλίζει!

Ειδικά το Σάββατο, στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός ήταν άξιος της μοίρας του, την οποία ο ίδιος διέγραψε και προσυπέγραψε!

Δεν γίνεται να κάνεις 23 τελικές – τι… déjà vu κι αυτό με την περσινή χρονιά, τότε που… από το μέλι περίσσευε αλλά δεν υπήρχε η τηγανίτα στο πιάτο!.. – και να παίρνεις ένα γκολ όλο κι όλο κι αυτό από στατική φάση, το πέναλτι του Βαλμπουενά!

Δεν γίνεται να δέχεσαι ισοφάριση σε μία και μοναδική κόντρα επίθεση του αντιπάλου. Η οποία ξεκινάει πίσω από τη σέντρα και δεν υπάρχει ένα… ρημαδιασμένο πόδι ή χέρι να σταματήσει το παιχνίδι έστω με αντικανονικό τρόπο. Το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν φάουλ στην… μαραθώνια φάση του γκολ του Εμμανουηλίδη, όπως και το ότι γενικά δεν κάνουν φάουλ, είναι το στοιχείο που αποδεικνύει και την διάσπαση προσοχής τους και την έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους, όταν ειδικά οι συνθήκες τα επιβάλλουν όλα αυτά!

Δεν γίνεται ο προπονητής να διακρίνεται από επανειλημμένες «αγκυλώσεις» στην επιλογή προσώπων για τη συγκρότηση της 11άδας!

Και μη μου πείτε ότι του προσάπτω αδίκως σφάλματα επειδή (επιτέλους) έχρισε βασικό τον Γκασπάρ ή έριξε γρήγορα στη μάχη τον Βαλμπουενά αντικρύζοντας νωρίς τα γκρίζα σύννεφα να πληθαίνουν πάνω από τον ερυθρόλευκο ουρανό.

Γιατί:

Πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι κατά τα λοιπά στην άμυνα, πλην του δεξιού μπακ. Άραγε με τον Κούτρη τι συμβαίνει; Ο Τσιμίκας ακόμα… τον ψάχνει τον σκόρερ του Πανιωνίου στη φάση του 1-1
Στην ανασταλτική λειτουργία έπρεπε να βγάλει τραυματισμό στο τέλος ο Γκιλιέρμε για να αντικατασταθεί. Εάν ο Βραζιλιάνος ήταν καλά, θυμηθείτε μου, πάλι αυτός θα έπαιζε. Και θα… τραυματιζόταν αργότερα, οπότε θα τον στερούνταν η ομάδα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!
Επιμονή στον Λοβέρα για να κάνει παιχνίδι, ελλείψει οποιουδήποτε άλλου, τον οποίο «έκοψε» κιόλας από το ταξίδι στο Λονδίνο
Σέντερ φορ ο Γκερέρο, με δύο γκολ φέτος και όχι ο πρώτος σκόρερ επιθετικός της ομάδας, ο Ελ Αραμπί
Ο Σουντανί, παίκτης Καραϊσκάκη όπως έχει διαφανεί και ουδέποτε με καλή απόδοση όπου έχει αγωνιστεί εκτός έδρας, στη βασική 11άδα. Έξω (πάλι) ο Ραντζέλοβιτς, πουθενά οι Μπενζιά και Μπρούνο. Ειδικά ο Λατίνος, κορυφαίος παίκτης του Ατρομήτου πέρσι, είναι «κομμένος» από την τεχνική ηγεσία; Γιατί; Για την κόκκινη κάρτα στα προκριματικά του Champions League; Και με… έγκλημα να ισοδυναμούσε… θα είχε παραγραφεί τώρα μετά από τόσο καιρό.

Οι ευθύνες τους βαραίνουν όλους. Α – Π – Α – Ρ – Α – Δ – Ε – Κ – Τ – Ο το «Χι» με τον Πανιώνιο. Ο πρώτος να «γκελάρει» με τον τελευταίο και με την υπεροχή στατιστικής που καταγράφηκε στο πλευρό των ερυθρολεύκων!

Τα κατάφεραν και ο Μαρτίνς και οι παίκτες να παίξουν με την πλάτη στον τοίχο την επόμενη Κυριακή εναντίον του ΠΑΟΚ. Μη σας πω κι εγώ που τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της διπλής προσπάθειας για τον Ολυμπιακό σε Champions League και πρωτάθλημα, ότι αναγκαστικά, θέλοντας και μη πια, η Τότεναμ περνάει ξεκάθαρα σε δεύτερη προτεραιότητα.

Ίσως να πρέπει να γίνει και «θυσία» για να διευκολύνει το… πλάνο αποκεφαλισμού του Δικεφάλου! Το Λονδίνο είναι ήδη φουλ στολισμένο για τα Χριστούγεννα, ας… παίξουν με τα λαμπιόνια της Oxford Street οι ερυθρόλευκοι!

Τι να πει κανείς έτσι μαντάρα που τα έκαναν με τον Πανιώνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Πανιώνιος; Με αυτόν τραβάνε τα μαλλιά τους στον Ολυμπιακό - Ρεπορτάζ-"ρουκέτα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags