Facebook Pixel Η Νίκη μας κερδίζει κι όταν χάνει! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2011-03-28 16:50:00

Η Νίκη μας κερδίζει κι όταν χάνει! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νίκη μας κερδίζει κι όταν χάνει! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το όνομα της Νίκης Ξάνθου συζητιέται πολύ σήμερα, μετά την αποχώρηση της όμορφης πρώην πρωταθλήτριας του στίβου από το «Dancing with the Stars 2». Ο sportdog κάνει μια αναδρομή στη σπουδαία καριέρα της, από τα πρώτα άλματα στη Ρόδο μέχρι και το πείραμα του χορού.

Η Νίκη Ξάνθου ήταν εκείνη που αποχώρησε πρώτη από το «Dancing». Η ολυμπιονίκης μας δεν τα πήγε καλά στο βαλς, αν και την χειρότερη εμφάνιση της βραδιάς έκανε πάλι ο Τρύφωνας Σαμαράς, ο οποίος όμως αναδεικνύεται σε αγαπημένο του κοινού.

Η Νίκη Ξάνθου γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου 1973 στην Ρόδο, από όπου και ξεκίνησε την λαμπρή πορεία της στον αθλητισμό, τιμώντας επί χρόνια τα ελληνικά χρώματα.

Η κορυφαία άλτρια του μήκους, ύψους 1,75μ., αγωνίσθηκε επί χρόνια με τη φανέλα του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου και αργότερα συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Προπονητές της ήταν ο πρώην σύζυγός της, Δημήτρης Χατζόπουλος και ο Γιώργος Πομάσκι.

Η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι το αργυρό μετάλλιο, που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το 1997, ενώ είναι η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος με 7.03μ.

Η Νίκη από νωρίς είχε δείξει τις ικανότητές της, καθώς το 1992 είχε βγει όγδοη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και το 1994 είχε πάρει την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996), υπήρξε τέταρτη Ολυμπιονίκης με άλμα 6,97μ., χάνοντας για λίγο το χάλκινο μετάλλιο (και μετά από …κλοπή για χάρη της Αμερικανίδας-οικοδέσποινας Τζάκι Τζόινερ-Κέρσι).

Το 1997 ήταν η χρονιά της Νίκης! Εκτός από το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνα, πήρε την πρωτιά στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Μπάρι με άλμα 6,72μ., σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος με 6.91μ. στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στο Λιεβέν της Γαλλίας και παράλληλα είχε βγει πέμπτη στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου.

Το 1998 στο Ευρωπαϊκό του κλειστού ήταν πέμπτη, το 1999 στο Παγκόσμιο του κλειστού πήρε την τέταρτη θέση, ενώ την έκτη θέση κατέλαβε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Έντμοντον το 2001. Το 2002, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Βιέννη.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο συμβάν που έλαβε χώρα πριν από λίγους μήνες. Τον περασμένο Νοέμβριο άγνωστοι παραβίασαν την οικία της Νίκης στον Άγιο Στέφανο και της πήραν τρία μετάλλια από μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το αργυρό στο Παγκόσμιο της Αθήνας (1997), ενώ εξαφανίστηκαν και κάποια άλλα προσωπικά αντικείμενά της…

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Νίκη παντρεύτηκε με τον πρωταθλητή του μήκους, Δημήτρη Χατζόπουλο. Υπήρξε έρωτας μεγάλος σε ένταση, κράτησε πολλά χρόνια, αλλά πλέον το ζευγάρι δεν είναι μαζί…

Αυτό το διαζύγιο δεν έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ και αποτελεί πιθανότατα κι ένα δείγμα της σεμνής στάσης που κρατούσε πάντα η Νίκη απέναντι στα μίντια. Κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε και η ίδια όταν αιτιολόγησε την απόφασή της να συμμετάσχει στο δεύτερο Dancing: «Συμμετέχω γιατί θέλω να ξεπεράσω κάποια θέματα που έχω με τη δημοσιότητα».

Την ίδια σεμνή στάση που κρατούσε και όταν αγωνιζόταν στους στίβους, κράτησε και όταν ανακοινώθηκε πως αποχωρεί από το παιχνίδι: «Δεν χόρεψα καλά, έχασα τα βήματά μου και το περίμενα ότι αυτό θα συμβεί. Άλλωστε, δεν περίμενα ότι θα μείνω μέχρι το τέλος, γιατί δεν είμαι χορεύτρια. Ήταν απολύτως δικαιολογημένη η απόφαση του κοινού και της κριτικής επιτροπής, γιατί έγιναν λάθη».

Απολαύστε τη Νίκη στο πέρασμα των χρόνων, στα βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags