Facebook Pixel Sportdog.gr | Άννα Σπανού: Από την Χαλκίδα στην Μπαρτσελόνα κι από εκεί στην Ταϋλάνδη (ΦΩΤΟ)
Life
| 2017-11-18 10:00:00

Άννα Σπανού: Από την Χαλκίδα στην Μπαρτσελόνα κι από εκεί στην Ταϋλάνδη (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Άννα Σπανού: Από την Χαλκίδα στην Μπαρτσελόνα κι από εκεί στην Ταϋλάνδη (ΦΩΤΟ)

Βλέπει τον κόσμο από τα 187 εκατοστά, παίζει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το sportdog.gr.

Είναι μόλις 22 χρόνων και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ. Έχει ήδη μια αξιοπρόσεκτη πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Εθνική Ομάδα και φέτος πήρε την απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα και να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Φωτογραφίες: Τιμολέων Κουκούτσης

-Πες μας λίγα λόγια για την καριέρα σου

Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ στην Χαλκίδα το 2007. Πήρα την πρώτη μου μεταγραφή στον ΖΑΟΝ το 2010, όπου και έπαιξα έως το 2014. Στη συνέχεια μετακινήθηκα στον «γείτονα» Ηρακλή Κηφισιάς για μία σεζόν, που παρόλο που ήταν ομάδα Α2, φτάσαμε ως το final four του κυπέλλου. Την επόμενη χρονιά πήγα στην ΑΕΚ, βγήκαμε δεύτερες και για τη σεζόν που μας πέρασε ήμουν στην Ηλιούπολη, όπου και κατακτήσαμε την 6η θέση στο πρωτάθλημα. Είμαι επίσης μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Επί σειρά ετών είχα ασχοληθεί και με το beach volley, με αποκορύφωμα το καλοκαίρι του 2016 που με συμπαίκτρια την Πηγιάννα Μεθενίτη κατακτήσαμε τη 2η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, ως Εθνική Ομάδα.

-Φέτος πήρες μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Τι συνέβη εκεί;

Τα πράγματα δεν ήταν όπως θα έπρεπε και όπως θα φανταζόταν κάποιος. Έλειπαν πολλά από την ομάδα, φυσικοθεραπευτής, απαραίτητες συσκευές στο σπίτι κτλ. Η ομάδα δεν είχε επίσης στόχους. Μια εβδομάδα πριν από εμένα εγκατέλειψε η Σέρβα που είχαμε και, ουσιαστικά, μου έδειξε κι εμένα τον δρόμο.

-Και τώρα;

Άρπαξα την ευκαιρία να μεταφερθώ στην Ταϋλάνδη και να αγωνιστώ για την Bangkok Glass, με στόχο την προσωπική μου βελτίωση και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Όλα είναι καλά εδώ, η ομάδα οργανωμένη, οι προπονήσεις σε πολύ καλό επίπεδο και δε μου λείπει απολύτως τίποτα. Μου αρέσει πολύ και η χώρα!

-Με τι ασχολείσαι πέραν του βόλεϊ; Ποια είναι η σχέση σου με τα υπόλοιπα σπορ;

Μου αρέσει το μπάσκετ και παρακολουθώ όποτε μπορώ. Αλλά ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, λόγω και των υποχρεώσεών μου με την Εθνική Ομάδα, που προσπαθώ να τον ξοδεύω μαζί με τους φίλους μου και να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ.

-Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Ως αθλήτρια θα ήθελα πολύ να εξελιχτώ και να συνεχίσω την καριέρα μου όσο μπορώ. Επίσης θέλω να τελειώσω και τη σχολή μου, το ΤΕΙ Νοσηλευτικής στη Λαμία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags