Δεδομένου ότι η Ξάνθη είχε πάρει το ματς στο Καυταντζόγλειο, ο Ηρακλής ήθελε περισσότερο το γκολ, προκειμένου να ισοφαρίσει το 0-1 της πρώτης αναμέτρησης και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το εισιτήριο για τον τελικό. Ωστόσο, οι ακρίτες μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, έκαναν παιχνίδι απ'τα άκρα και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ σε δύο φάσεις (με Καπετάνο και Γούτα). Απ'το 30' και μετά οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα, βγήκαν μπροστά, κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα και απείλησαν 3 φορές τον Κυριακίδη, ο οποίος στις δύο απ'αυτές αναγκάστηκε να κάνει σωτήριες επεμβάσεις (με Πασά στο 34' και Ρομάνο στο 42'). Στο πρώτο μέρος όμως δεν έμελλε καμία ομάδα να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε με καλύτερους τακτικούς προσανατολισμούς και δημιούργησε εκνευρισμό στο παιχνίδι του Ηρακλή. Αυτό στοίχισε πολύ στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 59' έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ρομάνο (που έκανε τάκλιν από πίσω στον Λουσέρο). Οι παίκτες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, δικαίως διαμαρτυρήθηκαν, καθώς νωρίτερα, στο 56' ο διαιτητής χάρισε την κόκκινη στον Ράνο για καθαρό χτύπημα στον Μπαρτολίνι.

Λίγα λεπτά αργότερα, το παιχνίδι απειλήθηκε με οριστική διακοπή, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με τους οπαδούς των Θεσσαλονικέων. Ο Στυλιάρας κάλεσε τους βοηθούς στη σέντρα μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Μετά από μικρό διάλειμμα, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους ακρίτες να δείχνουν την κυριαρχία τους μέσα στο χορτάρι. Η πλάστιγγα έγερνε υπέρ τους, αφού οι “κυανόλευκοι” ξεκάθαρα πλέον δεν δύνανται να διαχειριστούν το αριθμητικό τους μειονέκτημα, υπό την πίεση των γηπεδούχων.

Η Ξάνθη απείλησε δύο φορές, στο 71' με τον Μπέρτο και στο 80' με τον Σολτάνι, αλλά ο Χουάντερσον διατήρησε με καίριες επεμβάσεις το μηδέν. Στο 94' δε, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έκανε απίστευτη απόκρουση, κάνοντας πλάκα στον Κλέιτον που δεν κατάφερε να βάλει γκολ σε κενή εστία.

Έτσι διατηρήθηκε το 0-0 με την Ξάνθη  να πανηγυρίζει την λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία της, αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό! Οι ακριτες θα αντιμετωπίσουν εκεί τον Ολυμπιακό, τον οποίο δεν φοβούνται, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ραζμάν Λουτσέσκου. «Γιατί όχι, να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και να το πάρουμε», δήλωσε ο Ρουμάνος στην κάμερα του ΟΤΕ TV. (O τελικός έχει οριστεί για τις 17 Μαΐου αλλά θα αλλάξει λόγω της παρουσίας του μπασκετικού Ολυμπιακού στο Final 4).