Facebook Pixel Κλείστε την βρύση να μην χύνεται τζάμπα το «άπλετο φως»!
Life
| 2011-03-09 21:40:00

Κλείστε την βρύση να μην χύνεται τζάμπα το «άπλετο φως»!

Κλείστε την βρύση να μην χύνεται τζάμπα το «άπλετο φως»!

Πάγια θέση της ΕΠΟ είναι να λάμψει η αλήθεια και να πέσει «άπλετο φως» στο… παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αγαπημένη φράση της Ομοσπονδίας εδώ και πολλούς μήνες, όπως σας παρουσιάζει ο σκύλος…
 

Στην σημερινή της ανακοίνωση λοιπόν, για τις αποκαλύψεις Κούγια περί δωροδοκιών, η ΕΠΟ αναφέρει «Πάγια θέση της Ε.Π.Ο. είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες».

Μόλις το ακούσαμε αυτό, αμέσως θυμηθήκαμε προηγούμενες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας που περιέχουν ακριβώς την ίδια φράση. Και ξέρετε με τι έχουν να κάνουν αυτές; Με την υπόθεση των «ύποπτων παιχνιδιών». Διαβάστε λοιπόν τι θυμήθηκε ο sportdog από τις ανακοινώσεις προ μηνών και βγάλτε τα συμπεράσματά σας….

Στις 11 Νοεμβρίου του 2010 λοιπόν, λίγες ώρες μετά την είδηση «βόμβα» για… στημένους αγώνες σε παιχνίδια ελληνικών ομάδων, η Ομοσπονδία έλεγε: «H ΕΠΟ επέλεξε να πάρει θέση για το επίμαχο ζήτημα των ύποπτων αγώνων. Οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας ανέφεραν πως θέλουν να βγούνε όλα στο φως και όποιος ευθύνεται να πληρώσει. Η θέση της ΕΠΟ για τα ύποπτα παιχνίδια είναι σαφής και καθαρή: όλα στο φως και όποιος ευθύνεται να πληρώσει. Από κει και πέρα, κάθε στοιχείο που έχει ληφθεί από την UEFA για ύποπτους στοιχηματικά αγώνες, πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη το δρόμο προς την τακτική δικαιοσύνη.

Οσοι διατυπώνουν διάφορες αιτιάσεις για την ανάγκη προώθησης των στοιχείων στην αθλητική δικαιοσύνη, δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη σήμερα δεν έχει τους μηχανισμούς για να διερευνήσει τέτοιες υποθέσεις σε βάθος, με αποτέλεσμα είτε την ατιμωρησία είτε καταδικαστικές αποφάσεις στηριγμένες σε ενδείξεις.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο μόνος δρόμος προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες για τους ύποπτους αγώνες ήταν αυτό της τακτικής δικαιοσύνης όπως και έγινε, καθώς όλα τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Το «άπλετο φως» όμως του Νοεμβρίου, τελικά, δεν αρκούσε και για αυτό στις 21 Φεβρουαρίου του 2011, η ΕΠΟ αποφάσισε να… ρίξει άλλο λίγο. Δείτε την ανακοίνωσή της τότε και πάλι για το θέμα των «ύποπτων αγώνων»: «Κατόπιν ενεργειών του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου ήλθαν σήμερα στην Ελλάδα και κατέθεσαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου τέσσερα στελέχη της UEFA για το θέμα των φερόμενων ως ύποπτων αγώνων. Επρόκειτο για νομικούς και ειδικούς σε θέματα στοιχηματισμού (experts) της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας για έλευση και κατάθεση ειδικών της UEFA, επιβεβαιώνει τη βούληση της ΕΠΟ να χυθεί άπλετο φως στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Το δικό μας συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα και είναι απλό. Μετά το… άπλετο φως στην υπόθεση των «ύποπτων παιχνιδιών», περιμένουμε να… φωτιστεί και το θέμα των κασετών και των δωροδοκιών που «ταρακούνησε» το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags