Facebook Pixel "Η κατάθεση Δαλούκα κρίνει την υπόθεση"
Life
| 2011-03-12 10:27:00

"Η κατάθεση Δαλούκα κρίνει την υπόθεση"

"Η κατάθεση Δαλούκα κρίνει την υπόθεση"

Ο Κώστας Καίσαρης στο σημερινό "Goal" για το ποιον μπλέκει ο Δαλούκας, την κασέτα που δεν θα ακουστεί ποτέ και την τελική εξέλιξη στο θεμα με τις κασέτες...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ με τις κασέτες ουσιαστικά άρχισε χθες και ενδεχόμενα τελείωσε χθες. Με την κατάθεση Δαλούκα στον αθλητικό εισαγγελέα Σιμιτζόγλου. Αυτός είναι το πρόσωπο-κλειδί και κανένας άλλος. Ο Βοργιάς που επίσης κατέθεσε δεν είχε να πει απολύτως τίποτα.

Ούτε κι ο Θωμαΐδης που θα καταθέσει από βδομάδα. Ο Κούγιας ξέρει πολλά περισσότερα τα οποία όμως χρήζουν αποδείξεων. Ο Μπέος σαν «κατηγορούμενος» μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Αυτά που φέρεται να λέει ο Μπέος στις κασέτες ένα πρόσωπο μπορεί να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει: Ο Δαλούκας και κανένας άλλος.

Γι' αυτό επαναλαμβάνω ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο-κλειδί. Ψέματα ο Δαλούκας δεν μπορεί να πει. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν γίνεται με παραμύθια να στείλεις τον άλλον κατηγορούμενο για κακούργημα. Ο Δαλούκας όμως έχει τη δυνατότητα να αποσιωπήσει πράγματα. Να μην τα πει όλα δηλαδή στην κατάθεσή του και να πει μόνο όσα θέλει αυτός. Οπως λένε λοιπόν οι έμπειροι ρεπόρτερ σε τέτοιου είδους υποθέσεις, έχω δει ένα όνειρο: Σχετικά δηλαδή με το τι θα έλεγε χθες ο Δαλούκας.

Κατ' αρχάς όπως ήδη έχει δηλώσει δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Μαρινάκη. Ούτε για τον Μαρινάκη λοιπόν θα έλεγε κάτι ούτε για τον Πατέρα ούτε για τον Πιλάβιο. Μένει λοιπόν ανοιχτό το τι θα έλεγε για τον Μπέο. Αν έχει πει ότι ουδέποτε με ενόχλησε ο Μπέος και ουδέποτε με απείλησε, η ιστορία έχει τελειώσει από χθες το μεσημέρι. Σε αντίθετη περίπτωση, μπλέκει ο Μπέος. Μέχρι εκεί όμως.

Μπλέκει ο Μπέος σε προσωπικό επίπεδο. Ούτε καν ο Ολυμπιακός Βόλου και πολύ περισσότερο ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Ο,τι κι αν χρεωθεί στον Μπέο, δεν μπορεί να έχει επιπτώσεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Γιατί το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο Μπέος είχε παραιτηθεί, δεν ήταν στο ΔΣ της ΠΑΕ και δεν είχε καμιά σχέση μ' αυτήν. Η ταπεινότητά μου λοιπόν μπορεί να πει από σήμερα ότι από ποδοσφαιρικής πλευράς δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα.

Το μαχαίρι θα βρει στο κόκαλο και θα σπάσει. Αυτό που ενδεχόμενα θα έχει συνέχεια είναι το ποινικό μέρος που θα αφορά τον Αχιλλέα Μπέο και μόνο. Κανέναν άλλον. Εκτός βέβαια από τις μηνύσεις που πιθανόν θα κάνει στην πορεία ο Μπέος σε Κούγια, Πατέρα αλλά και στον Δαλούκα, αν τελικά τον έχει μπλέξει με την κατάθεσή του.

Η άρση απορρήτου είναι ένα ζήτημα

ΑΠ' όλα όσα έχουν γίνει κι έχουν λεχθεί μέχρι τώρα λοιπόν το μοναδικό που έχει αξία είναι η χθεσινή κατάθεση του Δαλούκα. Δεν χρειάζονται πραγματογνώμονες για να αποφανθούν για τις κασέτες. Αρκεί μόνο η θετική ή ή αρνητική μαρτυρία του Δαλούκα. Η άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι ένα ζήτημα. Θεωρητικά αρνούμαι να δεχτώ ότι κάποιος ή κάποιοι ήταν τόσο κορόιδα να μιλάνε με τον Δαλούκα τρεις φορές την ημέρα από το προσωπικό τους τηλέφωνο. Αν το έχουν κάνει, είναι άξιοι της τύχης τους.

Μια κασέτα που δεν θ' ακουστεί ποτέ

ΟΣΟ τώρα για την άλλη επίμαχη κασέτα, πράγματι υπάρχει. Και πράγματι μιλάνε σ' αυτήν δύο κορυφαίοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποιοι μιλάνε δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το πω. Θα πω μόνο ποιοι δεν μιλάνε. Δεν μιλάει ο Πατέρας. Οπως επίσης δεν μιλάει ο Αδαμίδης. Η κασέτα αυτή πράγματι έχει κυκλοφορήσει, αλλά επιλεκτικά. Και πράγματι την έχει ακούσει και ο Κούγιας.

Οπως επίσης την έχουνε ακούσει και οι δύο που μιλάνε. Κι αυτοί που μιλάνε στην κασέτα φαίνεται να ξέρουν και να επιβεβαιώνουν όλα αυτά που σχετίζονται με τον Δαλούκα, το Μακάμπι - Ολυμπιακός και το Αρης - Παναθηναϊκός. Η κασέτα αυτή όμως θα μείνει για πάντα κλειδωμένη στο συρτάρι. Ούτε στον Θωμαΐδη όμως θα φτάσει ποτέ αυτή η κασέτα και πολύ περισσότερο δεν θα φτάσει στη Δικαιοσύνη.

Ο Αδαμίδης έχει κι άλλες έτοιμες επιστολές

ΣΤΟ σημείο αυτό όμως θα πρέπει να εξάρουμε την παρέμβαση Αδαμίδη. Δεν θα μπορούσε ποτέ ο πρόεδρος της ΑΕΚ να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Να παρακολουθεί απαθής και αδιάφορος τα γεγονότα που συγκλονίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφησε λοιπόν το θέμα Μπλάνκο, πήρε μολύβι και χαρτί κι έγραψε την επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας. Ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία. Και δεν θα μείνει εκεί. Αν δει ότι ο Παπανδρέου κωλυσιεργεί, έχει έτοιμες τις επόμενες επιστολές: Στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στον ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τον Ομπάμα. Είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέρμα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές είναι τυχερό που έχει τον Σταύρο Αδαμίδη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags