Facebook Pixel Σκόκο και Μπλάνκο «οπλίζουν» για Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-14 20:04:00

Σκόκο και Μπλάνκο «οπλίζουν» για Τούμπα

Σκόκο και Μπλάνκο «οπλίζουν» για Τούμπα

O Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον χαρούμενο Αργεντινό μεσοεπιθετικό και τον κατηφή συμπατριώτη του σέντερ φορ, οι οποίοι προετοιμάζονται για την καθοριστική ρεβάνς του Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ

Ο Νάτσο Σκόκο και ο Ισμαελ Μπλάνκο κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστούν μαζί στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ

Το τέλος του αγώνα της ΑΕΚ με την Καβάλα (νίκη της Ενωσης 1-0 με κεφαλιά του Νάτσο Σκόκο στο 88΄) βρήκε δύο καλούς φίλους και συμπατριώτες να διακατέχονται από εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Ο Σκόκο πετούσε στα σύννεφα έχοντας σκοράρει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, γκολ με το οποίο μάλιστα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ισμαελ Μπλάνκο ωστόσο, αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με το κεφάλι σκυμμένο, εμφανώς στεναχωρημένος επειδή δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό!

Οταν η πίεση του αγώνα είχε πλέον περάσει, οι δύο Αργεντινοί βγήκαν μαζί από τα αποδυτήρια και για κάποια λεπτά συνομιλούσαν σε σοβαρό τόνο, σαν να συζητούσαν κάποιο πρόβλημα του ενός εκ των δύο.

Προφανώς, ο Σκόκο εξηγούσε στον Μπλάνκο ότι θα έπρεπε να ηρεμήσει και να επικεντρώσει τη σκέψη του στον αγώνα της Τετάρτης (16/2) απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας. Το ματς που ισοδυναμεί με όλη τη χρονιά για την Ενωση αφού θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου.

Η λογική λέει ότι ο κ. Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να κρατήσει τον Μπλάνκο στον πάγκο απέναντι στην Καβάλα ώστε να τον διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκο και ξεκούραστο την Τετάρτη. Το ίδιο είχε αποφασίσει και για τον Σκόκο, ωστόσο η εξέλιξη του αγώνα τον ανάγκασε να τον ρίξει στη μάχη (στο 70ό λεπτό) για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως και έγινε στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Πάντως ο «Ζορό» δυσκολευόταν να χωνέψει ότι ο προπονητής του προτίμησε για άλλη μία φορά τον Μαροκινό Ναμπίλ Μπαχά αντί εκείνου και όπως έλεγε μετά το τέλος του αγώνα σε συμπαίκτες του «είμαι πολύ καλά προπονημένος και για να έχω ρυθμό πρέπει να παίζω. Το μέσα-έξω από εβδομάδα σε εβδομάδα δεν με βοηθάει να είμαι συγκεντρωμένος και να έχω μία συνέχεια στο σκοράρισμα».

Η παράμετρος Λοκομοτίβ

Τα τεντωμένα νεύρα του Μπλάνκο σχετίζονται και με την υπόθεση του συμβολαίου του. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστές ενημερώθηκε από τους μάνατζέρ του ότι η ΑΕΚ αποδέχθηκε το περασμένο Σάββατο πρόταση της Λοκομοτίβ Μόσχας για την αγορά του, την ώρα που η ΠΑΕ επισήμως ενημέρωνε ότι δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης ή διαπραγμάτευσης με τη ρωσική ομάδα.

Αυτό το «χαλασμένο» τηλέφωνο επηρέασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του καθώς δεν ξέρει ποια από τις δύο πλευρές του λέει την αλήθεια, αλλά είναι προφανές ότι εμπιστεύεται περισσότερο τους ατζέντηδές του. Ο ίδιος πάντως ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία επαναλαμβάνοντας ότι προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στην Ελλάδα.

Το αν αυτό συνεπάγεται και την ανανέωση της συνεργασίας του στην ΑΕΚ θα το μάθουμε ως την Παρασκευή, ημέρα που εκπνέει το τελεσίγραφο που έδωσε η ΠΑΕ στον Μπλάνκο για να απαντήσει αν αποδέχεται την τελική πρότασή της για νέο συμβόλαιο ως το 2013 αντί 630.000 ευρώ ετησίως σε πάγιες αποδοχές.

Το «Βήμα» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Σταύρο Αδαμίδη ο οποίος τόνισε ότι «ούτε καν μας απασχόλησε το ενδεχόμενο να τον πουλήσουμε στη Λοκομοτίβ. Αντιθέτως ενημερώσαμε τη ρωσική ομάδα ότι δεν διαπραγματευόσαστε και κατόπιν τούτου ζητήσαμε από τον Μπλάνκο να μας δώσει την απάντησή του ως την Παρασκευή».

ΠΗΓΗ www.tovima.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags