Facebook Pixel Θυμάται και ακόμα… φοβάται ο Μανόλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-16 17:28:00

Θυμάται και ακόμα… φοβάται ο Μανόλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμάται και ακόμα… φοβάται ο Μανόλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ρεβάνς του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξυπνάει… άγριες μνήμες στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ! Όταν ήταν παίκτης της Σεβίλλης είχε αντιμετωπίσει τον «Δικέφαλο» του Βορρά για το UEFA, όπου οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση στα πέναλτι! Ο σκύλος έψαξε και βρήκε. Κάτι ξέρει ο Σεβιγιάνος…

Στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, οι παίκτες της ΑΕΚ θα εμφανιστούν ως άντρες και δεν θα δειλιάσουν, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός όμως ακόμα θυμάται την καυτή ατμόσφαιρα της έδρας του ΠΑΟΚ, από τότε που τον αντιμετώπισε ως παίκτης της Σεβίλλης στις αρχές των 90’s, εποχή που σίγουρα η Τούμπα ήταν πιο… άγρια από ποτέ.

Ο προπονητής της «Ένωσης» ερωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, αν προβληματίζεται για το γεγονός ότι ορίστηκε ένας άπειρος διαιτητής σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ο Σεβιγιάνος υποστήριξε ότι σέβεται το δύσκολο έργο του ρέφερι, παράλληλα όμως εξέφρασε το εξής συλλογισμό: « ότι η έδρα στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξει ρόλο».

Στη συνέχεια ο Μανόλο αιτιολόγησε τη σκέψη του, φέρνοντας μνήμες από το παρελθόν! «Έχω παίξει στη Τούμπα, σαν παίκτης σε μία πρόκριση για το UEFA. Παίζαμε τη ζωή μας τότε. Είχαμε έναν διαιτητή που δεν είχε επηρεάσει. Θα περιμένω το ίδιο. Αν δυστυχώς επηρεάσει η ατμόσφαιρα, εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος. Σε αυτό και σε όλα τα παιχνίδια. Εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο θα έχει και τη δική μου πίεση, για το καλό της ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως κανονισμοί και κανόνες του παιχνιδιού και παίζουμε μπάλα. Δεν παίζει η ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Δεν υπάρχει φόβος. Η Τούμπα έχει καλή εξέδρα και φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα τους και ελπίζω οι παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο να ασχολούνται με τη δουλειά τους 100% και να μην κοιτούν προς την εξέδρα. Οι δικοί μου δεν θα δειλιάσουν. Μπορεί να χάσουμε, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», είπε ο Χιμένεθ.

Πότε συνέβησαν όλα αυτά που περιγράφει ο Ισπανός τεχνικός; Ο σκύλος έψαξε και βρήκε στην ευρωπαϊκή προϊστορία του ΠΑΟΚ, ο οποίος το 1990, με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τη Σεβίλλη στον Α’ γύρο του Κυπέλλου UEFA!

Ο πρώτος αγώνας έλαβε χώρα, στις 19 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Σεβίλλης και έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τη ρεβάνς της Τούμπας να κρίνεται καθοριστική!

Στις 3 Οκτωβρίου οι Ισπανοί ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν την πρόκριση, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει! Ο αγώνας έληξε ξανά 0-0, πήγε στην παράταση και από εκεί στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Στο τέλος η ομάδα της Ανδαλουσίας κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 4-3. Αυτό όμως που έμεινε στο μυαλό του Χιμένεθ, ήταν η… φιλοξενία που έχαιραν αυτός και οι συμπαίκτες του στην καυτή Τούμπα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags