Facebook Pixel Παπούτσι από τον τόπο του…
Life
| 2011-04-12 23:27:00

Παπούτσι από τον τόπο του…

Παπούτσι από τον τόπο του…

Δύο Ισπανοί επιθετικοί βρίσκονται στη λίστα του Χιμένεθ για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ.

Φράγκα ούτε για πλάκα δεν υπάρχουν. Το… κακό είναι ότι χρειάζονται κι άλλα. Πολλά μάλιστα! Καλά καλά ούτε καν το θέμα της αδειοδότησης δεν έχει κλείσει για την ΑΕΚ, θα ανοίξουμε κουβέντα για μεταγραφές; Πόσο μάλλον από την στιγμή που τα δύο μεγαλύτερα συμβόλαια του «δικεφάλου» είναι … φευγάτα!

Κι αν για τον έναν (Χιμένεθ) υπάρχουν πιθανότητες παραμονής, για τον άλλο (Σκόκο) η καλοκαιρινή αποχώρηση είναι δεδομένη! Τα δικά του χρήματα περιμένουν στην ομάδα για να κινηθούν μεταγραφικά, αφού σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα κι αν υποθέσουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει στην ΑΕΚ το διαθέσιμο μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν θα είναι της τάξης του… 1 (!) εκατ. ευρώ!

Ενίσχυση χρειάζεται παντού. Περισσότερο φυσικά στην επίθεση. Ο «Λύμπε» βάζει ακόμη έναν χρόνο στην πλάτη του, ο Μπαχά δεν πρόκειται να παραμείνει, ο Μπλάνκο πιθανότατα (αν κι όχι τόσο σίγουρα όσο παρουσιάζεται) την κάνει γι’ άλλες πολιτείες. Οπότε, χρειάζονται δύο ακόμη φουνταριστοί. Η επιθυμία του Χιμένεθ (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει στον πάγκο) είναι ξεκάθαρη κι έχει ονοματεπώνυμο. Για την ακρίβεια… δύο! Αμφότεροι προέρχονται από την Segunda καταλαμβάνοντας θέση στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη «κάψα» του Ισπανού είναι ο Χοακίν Αλβαρεθ Αλβαρεθ ή κατά το γνωστότερο, Κίνι. «Περπατάει» στα 31 (γεννημένος το 1980), αγωνίζεται στην Αλκορκόν και φέτος διανύει την παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του έχοντας σκοράρει 17 γκολ σε 32 συμμετοχές. «Βαρύ» βιογραφικό δεν έχει, αφού πέραν της Σεγούντα δεν έχει αγωνιστεί, ωστόσο για δαύτον ο Χιμένεθ βάζει και τα… δυο του χέρια στη φωτιά! Τον ήθελε από τον περασμένο Ιανουάριο (σ.σ. είχε μάλιστα και την σύμφωνη γνώμη του Χοακίν Καπαρός, νυν προπονητή της Μπιλμπάο, ο οποίος τον αντιμετώπισε στο πλαίσιο του Κυπέλλου) και δεδομένα αποτελεί το Νο1 στην λίστα του Ισπανού, κυρίως γιατί μένει ελεύθερος το καλοκαίρι χωρίς οι απαιτήσεις του να είναι … απαγορευτικές (γύρω στις 300.000 ευρώ ετησίως). Πρόβλημα; Η επιθυμία του να παραμείνει στην Ισπανία αναζητώντας (βάσει της φετινής του σεζόν) ένα καλύτερο συμβόλαιο σε μια ανταγωνιστικότερη ομάδα…

Νο 2; Αλεχάντρε Χέιχο! Στα 29 του, με σαφώς μεγαλύτερες παραστάσεις απ’ ότι ο Κίνι (έχει αγωνιστεί στην Πριμέρα με Μάλαγα, Χερέθ, Λεβάντε και Σανταντέρ), έκανε το μεγάλο βήμα τον Ιανουάριο του 2010 μετακομίζοντας στην Ουντινέζε. Δεν έπιασε στο «καμπιονάτο» και το καλοκαίρι επέστρεψε δανεικός στην Γρανάδα με την οποία φέτος κάνει… όργια, μετρώντας 22 γκολ σε 30 παιχνίδια όντας ο πρώτος σκόρερ της Σεγούντα! Εκπρόσωπος του είναι ο Αλβαρο Τόρες, ο ατζέντης δηλαδή του Χιμένεθ, γεγονός που … διευκολύνει την αρχική (τουλάχιστον) προσέγγιση, η οποία φυσικά κι έχει ήδη γίνει. Με την Ουντινέζε θέμα δεν θα υπάρξει, αφού δεν υπολογίζεται (σ.σ. εκεί τον πήγε ο Ιταλός προπονητής Τζιάνι Ντι Μπιάζι, ο οποίος τον ήξερε από το κοινό τους πέρασμα στην Λεβάντε), το κασέ του για τα τρέχοντα δεδομένα της ΑΕΚ είναι κομματάκι τσιμπήμενο (+450.000 ευρώ), ωστόσο το σημαντικότερο πρόβλημα μάλλον προέρχεται από τον ίδιο τον Χέιχο, ο οποίος λογικό είναι να θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του για ένα συμβόλαιο σε ομάδα της Πριμέρα. Μεταξύ μας πάντως, δύσκολα θα βρει τέτοιο που να του εγγυάται ότι θα πάρει τη φανέλα σπίτι του, όπως ΑΝ επιλέξει τον «αετό» στο στήθος….

ΠΗΓΗ: www.transfernews.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags