Facebook Pixel ΕΠΟ-land 2: H αυλή των θαυμάτων
Life
| 2011-04-21 19:11:00

ΕΠΟ-land 2: H αυλή των θαυμάτων

ΕΠΟ-land 2: H αυλή των θαυμάτων

Νέα καυστική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος οργανωμένων του ΆΡΗ, Super 3 , με αφορμή το θέμα των αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ

Η ανακοίνωση έχεις ως τίτλο «EΠΟ-Land: Η αυλή των θαυμάτων», ο οποίος είναι εμπνευσμένος από το διήγημα του Βίκτωρος Ουγκό, όπου οι τυφλοί βλέπουν, οι μουγγοί μιλάνε, οι κουτσοί περπατάνε και τα πάντα θεραπεύονται στο θαυματουργικό σκοτάδι.

Με αυτό τον τρόπο οι οργανωμένοι οπαδοί των Θεσσαλονικέων ειρωνεύονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την καλούν να δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους αδειοδοτήσεων όλων των ομάδων, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στη διαδικασία. Μάλιστα αμφιβάλλει για τον τρόπο που πήραν την αδειοδότηση άλλες ΠΑΕ, οι οποίες βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας, παρ’ όλα αυτά το κράτος θα αναγκαστεί να τις σώσει:

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Μα… εστάλησαν τα στοιχεία, κάπου θα σας παράπεσαν. Δεν μπορεί, μισό λεπτό να ψάξω τις τσέπες μου, έχω το αποδεικτικό της εταιρείας courier…»

«Ξέρετε… ο προηγούμενος πρόεδρος είχε διπλά συμβόλαια. Εμείς είμαστε όμως καθαροί και γι’ αυτό δεν πληρώνουμε τα μαύρα συμβόλαια παρά μόνο ότι έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ…»

«Με courier τα στείλαμε τα στοιχεία… Χάθηκαν όμως, δεν ξέρουμε πως… Εμείς όμως τα στείλαμε, στο λόγο της τιμής μας…»

«Είμαστε Διοίκηση Πρωτοδικείου μην το ξεχνάτε… Παρά το γεγονός ότι πέρυσι χρειάσθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 17 εκατομ. ευρώ, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι 270.000 ευρώ, η εταιρεία μας έχει σαφή βελτίωση των οικονομικών της και προσδοκούμε ακόμη καλύτερη οικονομική κατάσταση στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα που μιλάμε αύξηση μετοχικού ύψους 22 εκατομ. ευρώ η οποία έχουμε ενδείξεις ότι θα καλυφθεί, τουλάχιστον κατά τα 2/3 αυτής…»

«Η παρούσα εγγυητική επιστολή διασφαλίζει ότι θα αποπληρώσουμε εντός μηνός τις μεταχρονολογημένες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας μας ύψους 6 εκατομ. ευρώ…»

«Τι είναι αύξηση μετοχικού 15 εκατομ. ευρώ για το μέγεθος και τη δυναμική του συλλόγου μας...»

«Εμείς είμαστε Διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν δικαιούμαστε να κάνουμε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου…»

«Όπως σας ενημέρωσε ο Υπουργός… η τράπεζα…. εγγυάται τη φερεγγυότητά μας και την ικανότητα αποπληρωμής και εξυπηρέτησης όλων των οφειλών…»

«Η φορολογική και ασφαλιστική μας ενημερότητα είναι γνήσια. Οι υπάλληλοι της αρμόδιας ΔΟΥ κάνουν λάθος… Προφανώς έγινε διπλοαναφορά του ιδίου αριθμού πρωτοκόλλου… συμβαίνουν αυτά στο δημόσιο…»

«Είναι γνήσια η υπογραφή παρά τις γραφολογικές διαφορές. Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε, όταν υπέγραφε, πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί του χέρι και υπέγραψε με το αριστερό…»

Αλίμονο στο γονέα που μάλωσε το παιδί του όταν αυτό για να δικαιολογήσει το σπασμένο βάζο ισχυρίστηκε ότι μόνη της η μπάλα διασταυρώθηκε με το βάζο. Ντροπή στο δάσκαλο που απέρριψε το επιχείρημα του δεκάχρονου μαθητή ότι μόνη της η κιμωλία πετάχτηκε στο πίνακα… Ανοησία του κερατά, που δεν πείσθηκε από τη γυναίκα του ότι ο κουμπάρος μπέρδεψε τα σπίτια και αυτή δεν τον κατάλαβε διότι δεν φορούσε τα γυαλιά της…

Αν Ο Βίκτωρ Ουγκώ ζούσε σήμερα, δεν θα δυσκολεύονταν καθόλου να εντοπίσει την περίφημη «Αυλή των Θαυμάτων» των Αθηνών. Και σίγουρα δεν θα αργούσε ούτε μια ημέρα να ξεκινήσει τη συγγραφή των «Αθλίων» σε αντίθεση με τα 31 χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ της «Παναγίων των Παρισίων» (όπου και η αναφορά στην Αυλή των Θαυμάτων) και των «Αθλίων».

Στην περίφημη «Αυλή των Θαυμάτων» των Αθηνών τα πάντα «θεραπεύονται». Το «σκοτάδι» δρα ευεργετικά, όπως και στο περίφημο μυθιστόρημα του Ουγκώ. Τυφλοί, μουγγοί, κουτσοί την ημέρα, γιατρεύονται στο σκότος. Βλέπουν, Μιλάνε, Περπατάνε.

Κάποιος κάτοικος της «Αυλής των Θαυμάτων», διερευνά το ζήτημα των πλαστών ενημεροτήτων, ο οποίος όμως ήταν κι εκείνος που είχε ως αρμοδιότητα να ελέγξει τις ενημερότητες όταν προσκομίστηκαν. Δηλαδή και ελεγκτής και ελεγχόμενος. Και φυσικά σε απολογία κλήθηκε άλλος κάτοικος της «Αυλής των Θαυμάτων» που ξεμπρόστιασε την απάτη με τις πλαστές ενημερότητες. Καμία έκπληξη προφανώς.

«Μα εσείς γιατί μιλάτε; Έχετε παράπονο από την Αυλή των Θαυμάτων; Χρειαστήκατε σάμπως τις… ευεργετικές-θεραπευτικές της ιδιότητες;» Προφανώς όχι, άλλωστε εμείς δεν τους παιδέψαμε καθόλου. Ξεμπέρδεψαν γρήγορα-γρήγορα μαζί μας. Καθαροί μέχρι αηδίας ήμασταν. Διότι φυσικά στην «Αυλή των θαυμάτων» μόνο αηδία μπορούν να προκαλέσουν υποθέσεις σαν τη δική μας, υποθέσεις που δεν έχουν ψωμί, που δεν έχουν σενάριο, σκηνοθεσία και παρασκήνιο.

Μιλάμε έτσι… από συνήθεια. Από ρομαντισμό, από Δονκιχωτισμό. Δονκιχωτισμό όμως μέχρι ενός ορίου. Φλασιά… Την τελευταία φορά που ελληνική ομάδα προσέφυγε εναντίον άλλης και πήρε Ευρωπαϊκό εισιτήριο ήταν επί προεδρίας στην ΕΠΟ του κ. Γκαγκάτση για όποιον θυμάται. Και ποια ομάδα έμεινε έξω από την Ευρώπη;

Και ποια ομάδα ωφελήθηκε; Ο Ατρόμητος, ο οποίος αγωνίσθηκε τη σεζόν 2006-07 στην Ευρώπη. Και πού έπεσε τη χρονιά 2007-08 ο Ατρόμητος; Στη Β’ Εθνική. Άλλη φλασιά… Δυο φορές οδηγήθηκε ο ΑΡΗΣ ετσιθελικά στη Β’ Εθνική. Για ίδιους λόγους που οδήγησαν τον ΑΡΗ στη Β’ Εθνική και στην τιμωρία για 9 αγωνιστικές της έδρας του, άλλες ομάδες, δουλικές στα αφεντικά και διαπαντός υποταγμένες από γεννησιμιού τους, τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο και 1 αγωνιστική τιμωρία έδρας.

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου υποχρεούται να κάνει μια εταιρεία όταν η αναλογία ζημιών προς ιδία κεφάλαια καταστήσει τον αντίστοιχο χρηματο-οικονομικό δείκτη επισφαλή ή όταν πρέπει να μετοχοποιηθούν χρηματικές καταβολές μετόχων (π.χ. στον ΑΡΗ οι ετήσιες συνδρομές των μελών της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ).

Μπριτς... Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ανακοινώνει μια ΠΑΕ όταν θέλει να πάρει άδεια από την «Αυλή των Θαυμάτων».

Εταιρεία που αδυνατεί να καλύψει επί μια τριετία έστω και κατά το 1/3 την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και συνεπώς να μεταβάλλει την αναλογία ζημιών προς ιδία κεφάλαια προφανώς πρέπει να λειτουργεί υπό καθεστώς επιτήρησης και τελικώς να οδηγείται στις πτωχευτικές διαδικασίες του άρθρου 99.

Ναι καλά…. Μόνο αν το πάθαινε ο ΑΡΗΣ αυτό, θα ίσχυε τέτοια διαδικασία (που δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί).

Για να εξέλθετε από τη δύσκολη θέση και να μην κουράζεστε και κυρίως κουράζετε και αηδιάζετε την κοινωνία, θα σας προτείναμε να απλουστευθεί η διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων και να περιλαμβάνει μόνο τα κάτωθι στοιχεία:

• Πιστοποιητικό φρονημάτων, το οποίο θα εκδίδει ο πασίγνωστος στην Ευρώπη και στους στοιχηματικούς κύκλους κύριος «Διπλό ημίχρονο-άσσο τελικό», γνωστός και με το παρατσούκλι 5-2.

• Τουλάχιστον δυο συστατικές επιστολές, μια από κάθε κόμμα «εξουσίας».

• Εγγυητική επιστολή από το «Τμήμα Χορηγήσεων Εγγυητικών Επιστολών Υπερχρεωμένων ΠΑΕ» το οποίο προτείνουμε να συσταθεί από κρατική τράπεζα.

• Αντίγραφο πρακτικών από τις ψηφοφορίες στην Superleague που θα αποδεικνύει την υποταγή στον εκάστοτε αρχηγό της παράγκας και τον υπασπιστή του. Μην ξεχάσετε να ζητάτε και τα fax, καθώς κάποιες ΠΑΕ που πριν λίγα χρόνια τα ανακάλυψαν, είναι εθισμένες σε αυτά.

• Αντίγραφα των αρχείων των παραπάνω πρακτικών ηχογραφημένα σε κασέτες

• Εισήγηση της ΚΕΔ.

Αναφορικά με την εμπλοκή στις αδειοδοτήσεις του Πρωθυπουργού: Μαζί με τις δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες και ενστάσεις, οι προσφεύγοντες και εκλιπαρούντες την πρωθυπουργική πρόνοια ας προσκομίσουν και ένα δωράκι, ας πούμε ένα DVD, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ας πούμε του πρωταθλητή Ελλάδος ως γηπεδούχο και φιλοξενούμενη την ομάδα του διαμαρτυρόμενου και εκλιπαρούντος προέδρου.

Και αν η φετινή πορεία της φιλοξενούμενης ομάδας δεν ήταν και τόσο θελκτική, το DVD ας περιλαμβάνει έναν παλιό αγώνα, ας πούμε πριν δυο χρόνια…

Παρ’ όλα όσα συμβαίνουν στην «Αυλή των Θαυμάτων», πριν λίγες μέρες είχε αγωνιστική. Τιμωρήθηκε μήπως κανένας διαιτητής ή κανένας επόπτης; Να υποθέσουμε ότι η 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της κασέτας, της διαπλοκής, του θαμνάκια και των Πόρσε Καγιέν «μανταλώθηκε» στο χρονοντούλαπο την ντροπής;

Σας ήρθαν πολλά και μαζεμένα; Ε, δώστε λοιπόν στη δημοσιότητα τους φακέλους αδειοδοτήσεων όλων των ομάδων. Βγάλτε μας ψεύτες και φαντασιόπληκτους όλους εμάς που θεωρούμε διαβλητό τον τρόπο αδειοδοτήσεων. Μετατρέψτε σε σενάρια όσα καταμαρτυρούνται δεξιά και αριστερά.

Να δούμε όλοι τι συμβαίνει και πόσο θεμιτός είναι ο ανταγωνισμός στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Να καταλάβουμε και εμείς γιατί ο ΑΡΗΣ υποχρεώθηκε - του βάλατε εγγράφως το μαχαίρι στο λαιμό - να μαζέψει 2 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα του μειώσατε και τη χρονική διάρκεια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και σε άλλες ομάδες. που έχουν κάνει ψωμοτύρι τις αυξήσεις μετοχικού και κοροϊδεύουν, σφυρίζετε αδιάφορα.

Να δει όλη η κοινωνία μιας χώρας στα όρια της χρεοκοπίας που στενάζει από την ανέχεια και την ανεργία, ποιες τράπεζας εγγυώνται για ποιες κρατικοδίαιτες ομάδες. Να δει όλη η φίλαθλη Ελλάδα ποιες ΠΑΕ είναι στα όρια χρεοκοπίας και αργά ή γρήγορα το κράτος θα αναγκαστεί να τις σώσει.

Αποτινάξτε από πάνω σας τις υποψίες, αποποιηθείτε το βολικό και αυθαίρετο δικαίωμα που προβλέψατε για τους εαυτούς σας να μπορείτε να «χειρίζεστε» εσείς, κάποιοι λίγοι, ένα κοινωνικό φαινόμενο που απευθύνεται στο συναίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων!!!

Αντέχετε την πρόκληση-πρόσκληση;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags