Facebook Pixel «Τα πλέι οφ δεν είναι ευκαιρία, είναι υποχρέωση»
Life
| 2011-05-07 20:38:00

«Τα πλέι οφ δεν είναι ευκαιρία, είναι υποχρέωση»

«Τα πλέι οφ δεν είναι ευκαιρία, είναι υποχρέωση»

Ο Σωτήρης Νίνης μίλησε για τη διαδικασία των πλέι οφ, σημειώνοντας πως για τον Παναθηναϊκό η κατάκτηση της 1ης θέσης είναι «υποχρέωση».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Nova ο 21χρονος άσος αναφέρθηκε επίσης στα κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο, την απώλεια του τίτλου αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τα διάφορά μεταγραφικά σενάρια γύρω από το πρόσωπο του.

Αναλυτικά:

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ:
“Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και έτσι το αντιμετωπίζει και η ομάδα μου. Κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο παιχνίδι για τα πλέι οφ, γιατί αν αρχίσουμε θετικά, τότε μπορούν όλα στην πορεία να εξελιχθούν καλά. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία και μακάρι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα για να μας βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια. Κατά τη γνώμη μου στην Τούμπα είναι η πιο καυτή ατμόσφαιρα και η πιο ωραία. Γιατί πηγαίνεις με όρεξη να παίξεις σε τέτοια παιχνίδια και πραγματικά σου δίνει ένα κίνητρο. Μπορεί να είναι αντίπαλος ο κόσμος, όμως θέλεις να παίξεις μπάλα, γιατί η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική για να προσφέρεις... Όλα τα υπόλοιπα που γίνονται, καλό είναι να τα αποφύγει ο κόσμος και να το χαρεί”.

Για το βαθμολογικό πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ: “Ξαφνικά μετά από μια ισοπαλία μπορείς να βρεθείς και τρίτος, επομένως για εμάς είναι σαν να αρχίζουν όλες οι ομάδες από το μηδέν. Δεν υπάρχει αβαντάζ για εμάς. Θα προσπαθήσουμε, αυτό υποσχόμαστε. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά όλοι μας για να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ. Έχουμε πολλές και σημαντικές απουσίες, λείπουν πολλοί παίκτες, όμως θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε.

Σίγουρα είναι πολύ δυνατό παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Γιατί και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές, γνωρίζει η κάθε ομάδα τις αδυναμίες του αντιπάλου, οπότε πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όποιος θα είναι πιο τυχερός και πιο προσεκτικός”.

Για την εικόνα που έχει διαμορφώσει για τον ΠΑΟΚ:
“Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και σίγουρα η εφετινή του πορεία ήταν πολύ καλή. Και στην Ευρώπη τα πήγε καλά, ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Είναι στην τρίτη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, όμως με μια νίκη μπορούν να βρεθούν πρώτοι, ενώ με μια ισοπαλία μπορούν να είναι μέσα στο παιχνίδι για τη συνέχεια. Εμείς αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε από την μεριά μας, είναι να τελειώσουμε το παιχνίδι”.

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος:
“Δεν έχουμε παίξει καθόλου καλά μετά το ντέρμπι( με τον Ολυμπιακό). Το γνωρίζουμε και οι ίδιοι, όπως και ο προπονητής μας, αλλά πιστεύουμε πως στα πλέι οφ θια καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Γιατί η ομάδα χρειάζεται τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, για πολλούς και διάφορους λόγους. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, γιατί είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια δεν είναι εύκολα. Χρειαζόμαστε τη στήριξη τους”.

Για την προσπάθεια του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ:
“Είναι υποχρέωση και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρουμε. Είναι πολύ δύσκολο και κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Τα πλέι οφ δεν είναι ευκαιρία για μας... Μετά τον τίτλο, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία. Είναι υποχρέωση που πρέπει να την κάνουμε. Να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε για να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Είναι υποχρέωση μας. Για το κλαμπ, για τον κόσμο, για μας...”

Για το σερί δύσκολων αγώνων που ακολουθεί:
“Σκεφτείτε ότι είναι έξι παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, ενώ υπάρχει κούραση... Και είναι στο τέλος της σεζόν... Ούτε στην αρχή, ούτε στη μέση. Καμιά φορά, γίνονται και εις βάρος του αθλητή κάποια πράγματα, γιατί δεν σκέφτονται τους αθλητές... Υπάρχουν ομάδες που θα ξεκουράζονται δυο μήνες και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ, θα ξεκουραστούν μόνο είκοσι ημέρες. Αυτό για έναν αθλητή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Και δυστυχώς τον αθλητή δεν το σκέφτονται καθόλου... Αυτό συμβαίνει μόνο σε αυτή τη χώρα, γιατί οπουδήποτε αλλού, τον αθλητή τον έχουν στο πρώτο σκαλί. Στη χώρα μας όμως, τον ποδοσφαιριστή τον έχουν ακόμα πιο χαμηλά και όλους τους άλλους πιο πάνω... Ο ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα έχει πάντα τον τελευταίο λόγο... Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει, όμως δεν αλλάζουν άλλα πράγματα, γιατί να αλλάξει αυτό;”

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
Το χειρότερο είναι πως αυτή κατάσταση δεν αλλάζει... Όπως βλέπουμε και στις ειδήσεις, ο κόσμος τσακώνεται, το ίδιο και στο γήπεδο, γίνονται επεισόδια και κανένας δεν παίρνει την πρωτοβουλία για να αλλάξει κάτι. Αυτό είναι το χειρότερο και αυτό σκεφτόμαστε όλοι οι ποδοσφαιριστές, γιατί θα είναι πραγματικά κρίμα να γίνει κάτι κακό σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους οι υπεύθυνοι. Θα ήταν πραγματικά κρίμα να πάθει οποιοσδήποτε κάτι, ενώ ο κόσμος απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα γήπεδα. Και με το δίκιο του. Ποιός θα έρθει με την οικογένεια του στο γήπεδο να δει ένα παιχνίδι, από τη στιγμή που τον σημαδεύουν με τα πιστόλια και τις φωτοβολίδες.

Έβλεπα ας πούμε τον τελικό του Κυπέλλου. Αν ήμουν παίκτης του Ατρόμητου, θα φοβόμουν για τη ζωή μου... Ποιος δεν θα φοβόταν, βλέποντας τους φιλάθλους να βρίσκονται γύρω από το γήπεδο; Και ποιός ξέρει ότι δεν κρατάει κάποιος μαχαίρι και να έρθει ξαφνικά να σε μαχαιρώσει; Γιατί θα μπορούσε εύκολα να γίνει, έτσι όπως μπήκαν οι φίλαθλοι στο γήπεδο στον τελικό του Κυπέλλου. Θα ήταν πολύ απλό γι΄ αυτούς. Λύση πάντα υπάρχει. Όπως το έχουμε ξαναπεί, κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν τη λύση και θέλουν να είναι έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς, πάντα θα την πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές... “

Για την απώλεια του πρωταθλήματος:
“Παίζουν σημαντικό ρόλο πολλά πράγματα. Το έχουν πει και πολλοί συμπαίκτες μου και δεν το παίρνω ως δικαιολογία, αλλά αποτελεί ένα μειονέκτημα το γεγονός ότι προέρχεσαι από μια κουραστικά σεζόν, γεμάτη με παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη και Εθνική ομάδα. Όταν δεν ξεκουράζεσαι όσο θα έπρεπε και συνεχίζεις παίζει σημαντικό ρόλο, όμως και άλλα πράγματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο... Δεν μπορούμε να τα αναλύσουμε τώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα- από ένα σημείο και μετά- βρήκε το δρόμο της, έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε και το είδαν όλοι... Όμως έγιναν κάποια πράγματα και δυστυχώς χάσαμε την αγωνιστικότητα μας”.

Για την προοπτική συμμετοχής σε πρωτάθλημα του εξωτερικού:
“Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι ένα όνειρο να αγωνιστεί στο εξωτερικό και να συμμετάσχει σε ένα καλό πρωτάθλημα. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει”.

Για τα μεταγραφικά σενάρια που τον εμπλέκουν:
“Πιο πολύ με κουράζουν και με εκνευρίζουν, γιατί τα περισσότερα είναι ψέματα. Με κουράζουν όλα αυτά, γιατί ο κόσμος ακούει και φαντάζεται διάφορα. Είναι εκνευριστικό, να γράφονται συνεχώς διάφορα και να βγαίνουν προς τα έξω πράγματα τα οποία δεν είναι αλήθεια και δεν συμμερίζομαι ούτε εγώ, ούτε κανένας δικός μου άνθρωπος”.

Για την πίεση που δέχεται:
“Προσωπικά δεν είχα πίεση... Η πίεση προερχόταν από τους δημοσιογράφους που έγραφαν όλα αυτά και είχαν αντίκτυπο στον κόσμο. Άλλοι δημιουργούσαν αυτή την πίεση. Εγώ δεν είχα πίεση, απλά προσπαθώ να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Αυτός ήμουν, αυτός είμαι και αυτός θα είμαι. Δεν μπορώ να αλλάξω, ούτε πρόκειται να αλλάξω”.

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα:
“Στο ποδόσφαιρο μαθαίνεις συνέχεια... Έχω δίπλα μου ανθρώπους, όπως ο προπονητής που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα, που με έχουν βάλει σε μια θέση, στην οποία δεν πίστευα ότι θα έπαιζα ποτέ, όταν ξεκινούσα να παίζω ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχει κάτι να μαθαίνεις και είναι καλό...

Η Εθνική αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για κάθε ποδοσφαιριστή. Το να αγωνίζεσαι και ο προπονητής να σε εμπιστεύεται στην Εθνική ομάδα, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Αναφορικά με την ομάδα, ήταν σίγουρα μια περίεργη χρονιά, θα μπορούσα να είχα σκοράρει πολύ περισσότερο, αλλά είχα έναν τραυματισμό που με κράτησε πολύ πίσω. Χρειάστηκα χρόνο για να επανέλθω και δυστυχώς δεν έπαιξα όσο θα ήθελα και όσο θα μπορούσα να παίξω. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Ελπίζω στη συνέχεια να παίξω περισσότερο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags