Facebook Pixel Η βία ...τρέμει τις "ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης"!
Life
| 2011-06-06 18:16:00

Η βία ...τρέμει τις "ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης"!

Η βία ...τρέμει τις "ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης"!

Έβγαλε ...είδηση η συνάντηση Μπιτσαξή - Πιλάβιου για τη βία. "Θα κάνουμε ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης", είπε ο ΓΓΑ! Για "αφύπνιση υγιών δυνάμεων", μίλησε ο Πιλάβιος. Αυτές είναι λύσεις!

Συνάντηση με τον Σοφοκλή Πιλάβιο είχε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την απόφαση της ΕΠΟ να βάλει… λουκέτο, αλλά και τα κρούσματα βίας σε όλα πλέον τα αθλήματα.

«Μέσα στη μέρα πρόκειται να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό για την πολύ καλή πορεία του. Ωστόσο τα play offs με τους όρους που γίνονται, μιλάω για τους δύο τελευταίους αγώνες, στο ΟΑΚΑ περισσότερο και στο ΣΕΦ λιγότερο, είναι μέρος του προβλήματος της βίας στους αθλητικούς χώρους. Επικοινώνησα σήμερα με την ομοσπονδία μπάσκετ και τον ΕΣΑΚΕ και οι ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν στο μέλλον πρέπει να είναι ρυθμίσεις ειδικής διαχείρισης», τόνισε αρχικά ο Μπιτσαξής.

Όσο για τις προτεραιότητες της Πολιτείας για την εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού, είπε: «Διερευνούμε την έναρξη του νέου πρωταθλήματος υπό άλλες προϋποθέσεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Η κυβέρνηση έχει θέσει μια συγκεκριμένη ατζέντα που αφορά κυρίως και πρωταρχικά την εξάλειψη της βίας, τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων κι ένα σύστημα αδειοδότησης που θα βάλει τέλος σε μία κατάσταση που οδήγησε ιστορικά και διαχρονικά σε ένα καθεστώς που δεν υπάκουε σε καμία νομιμότητα. Κάθε νεοσύστατο σύστημα έχει τις ασθένειες της παιδικής ηλικίας και αυτές ερευνούμε για να φτάσουμε σε καλύτερο αποτέλεσμα. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα κινηθεί άμεσα για να εκδοθούν ή να μην εκδοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής».

Από την πλευρά του, ο Σοφοκλής Πιλάβιος επεσήμανε: «Εγινε συνάντηση στην οποία ενημέρωσα τον ΓΓΑ για τα αποτελέσματα της ΓΣ της ΕΠΟ και θα έχουμε νέες συναντήσεις και μέσα στην εβδομάδα με τον κ. γενικό και τους φορείς του ποδοσφαίρου, όπως ανήγγειλα την περασμένη Παρασκευή.

Θα συναντηθούμε και με τις δύο λίγκες του ποδοσφαίρου, Superleague και ΕΠΑΕ, με τον ΠΣΑΠ, ελπίζω με τα κόμματα και ελπίζω να έχουν έρθει και οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA.

Ηθελα να πω ότι σήμερα το πρωί μου ζήτησε και πήγα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Κανελλόπουλος, όλους τους φακέλους με τις έρευνες της Ομοσπονδίας για τις πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες. Κατέθεσα επίσης και για άλλα θέματα τα οποία με ρώτησε όπως τα θέματα απειλών διαφόρων προσώπων και εμού προσωπικά και διάφορα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν σχέση γενικά με το ποδόσφαιρο».

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της προσφυγής του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια και αν θα ενεργοποιηθεί η σχετική διάταξη (σ.σ. περί αποβολής από το πρωτάθλημα), είπε: «Θα ήθελα να μη σχολιάσω αυτό το θέμα, θα έχετε απάντηση τις επόμενες μέρες».

Για το αν περιμένει να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς, σχολίασε: «Νομίζω 100%. Παρότι από μερίδα του Τύπου η τοποθέτηση που έκανα την περασμένη εβδομάδα δεν έτυχε μιας αποδοχής, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι παραγόντων και των απλών ανθρώπων κατάλαβαν ότι έγινε προσπάθεια επίλυσης και όχι συγκάλυψης».

Τέλος, για το τι θα αποφέρει το 15νθήμερο λουκέτο της ΕΠΟ και τι μπορεί να αλλάξει τόνισε: «Σας είπα ότι αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι να αφυπνίσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα καλύτερα γι' αυτό που αγαπάμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags