Facebook Pixel Ποδοσφαιρικό… Ελλαδιστάν
Life
| 2011-01-27 01:15:00

Ποδοσφαιρικό… Ελλαδιστάν

Ποδοσφαιρικό… Ελλαδιστάν

Ο Παντελής Ζουμπούλης γράφει για τη διαιτησία του 50-50, τις εξαγγελίες των «αιώνιων», τα παράπονα του ΠΑΟΚ και ότι ο Άρης βρίσκεται στις ομάδες οι οποίες στερούνται μηχανισμών προστασίας από τα κακά σφυρίγματα.

Μεμονωμένα, είναι αποδεδειγμένο ότι οι ομάδες δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς εκείνους που θα τους προστατέψουν από κακές διαιτησίες και βέβαια, ελάχιστοι πείθονται πλέον από το πρόσχημα του "ανθρώπινου λάθους"

Όταν στο ξεκίνημα της σεζόν ο Μαρινάκης και ο Πατέρας ζήτησαν οι διαιτητές να σφυρίξουν φέτος 50-50, είχαμε σχηματίσει λανθασμένα την άποψη ότι αναφέρονταν και στις 16 ομάδες της Λίγκας.

Αποδείχθηκε γρήγορα ότι μιλούσαν για την πάρτη τους και μόνο και δεν τους ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι διαιτητές με τις υπόλοιπες ομάδες.

Έστω κι αν ο πρώτος έχει κατέχει θεσμικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως πρόεδρος της Λίγκας. Τελευταία φούντωσε πάλι η κουβέντα γύρω από τη διαιτησία, αλλά ειλικρινά απορούμε προς τι τόσος θόρυβος. Τι περίμεναν, δηλαδή, οι υπόλοιπες 14 ομάδες ότι θα μπορούσε να συμβεί φέτος;

Δεν το ήξεραν ότι θα βλέπαμε το ίδιο έργο των τελευταίων χρόνων σε επανάληψη; Ασφαλώς και το περίμεναν. Τι έκαναν, όμως; Τίποτα. Και όσο θα συνεχίσουν να αποδέχονται αυτήν την κατάσταση, γιατί πιθανόν να βολεύει και κάποιες, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει και ο κόσμος στο γήπεδο θα λιγοστεύει. Αν, επιτέλους, δεν αποφασίσουν οι υπόλοιπες 14 ομάδες, ή τέλος πάντων οι περισσότερες, να εγκαταλείψουν εγωισμούς και μικροσυμφέροντα για να συμμαχήσουν και να αντιδράσουν, η Ελλάδα ποδοσφαιρικά θα συνεχίσει να είναι… Ελλαδιστάν.

Νομίζουμε ότι λέμε απλά πράγματα. Σίγουρα χρειάζεται γενναιότητα για να συμβεί αυτό, αλλά αν κάποιος βλέπει καλύτερη λύση, ας την καταθέσει. Μεμονωμένα, είναι αποδεδειγμένο ότι οι ομάδες δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς εκείνους που θα τους προστατέψουν από κακές διαιτησίες και βέβαια, ελάχιστοι πείθονται πλέον από το πρόσχημα του "ανθρώπινου λάθους". Σ΄ αυτήν την κατηγορία ανήκει, για παράδειγμα, και ο Αρης.

Δύο καθαρά γκολ του ακυρώθηκαν στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, με την ίδια μάλιστα αιτιολογία-δικαιολογία! Ο Σταθόπουλος ακύρωσε το γκολ του Μίσελ κόντρα στον Παναθηναϊκό γιατί είδε (;) τρία μέτρα μακριά τον Ρουίζ να κάνει επιθετικό φάουλ (;) στον Βύντρα και την Κυριακή στο Παγκρήτιο, ο απίστευτος Τσινιάρης ακύρωσε καθαρό γκολ του Τόχα γιατί ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Φατί στον Ρουμπάκη. Ελεος! Και πως μπορεί να αντιδράσει ο Αρης; Μην το ψάχνετε, δεν μπορεί.

Κι ενώ τα νεύρα των Αρειανών είναι τεντωμένα, έρχονται οι "γνωστοί κύκλοι" από την πλευρά του ΠΑΟΚ να ανοίξουν πάλι την… Σπαθολογία. Βρε πόσο γρήγορα ξεχνάνε κάποιοι. Τι θα λέγανε να βάλουμε τον Σταυρίδη να σφυρίξει την Κυριακή; ‘Η μήπως ξέχασαν ποιος είναι ο Σταυρίδης; Τέλος πάντων. Δεν είχαμε σκοπό να επεκταθούμε τόσο με τη διαιτησία, αλλά μερικές φορές χρειάζεται να θυμίζουμε τα αυτονόητα μπας και…

Τώρα, το πόσο σημαντικό είναι για τον Αρη το ματς της Κυριακής το φανερώνει η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Και για να μην παρεξηγηθούμε, η 10η θέση δεν είναι απόρροια μόνο των διαιτητικών λαθών σε βάρος του. Περισσότερο φταίει η δική του αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με την τρελή πορεία που κάνει στο Europa League.

Θαρρούμε ότι οι προσθήκες των Καστίγιο και Μπομπαντίγια, κατά κύριο λόγο, θα τον βελτιώσουν στον παραγωγικό τομέα και κατ’ επέκταση στο πρόβλημα του γκολ. Και πρέπει να γίνει αυτό, γιατί σφίξανε πολύ τα πράγματα και τα έντεκα ματς που απομένουν είναι το ένα πιο δύσκολο από το άλλο.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags