Facebook Pixel Σφυρίζεις με... Αλτσχάιμερ;
Life
| 2011-02-09 00:21:00

Σφυρίζεις με... Αλτσχάιμερ;

Σφυρίζεις με... Αλτσχάιμερ;

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την… αμνησία του Παμπορίδη και τη μέρα μνήμης για τους φίλους του Ολυμπιακού, που δεν τους ξέχασαν στον SUPER-3.

Μερικές φορές άλλα έχεις στο μυαλό σου να γράψεις κι άλλα γράφεις τελικά. Σήμερα, 8 Φεβρουαρίου, όσοι ασχολούμαστε με τα αθλητικά είναι φυσιολογικό το μυαλό μας να τρέχει πίσω στο '81, όταν και τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας σε ένα από τα μεγαλύτερα… εγκλήματα στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, 21 φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Είκοσι ένας άνθρωποι που πήγαν να δουν μπαλίτσα, να φωνάξουν για την αγαπημένη τους ομάδα, που φώναξαν ΓΚΟΛ, πανηγύρισαν, τρελάθηκαν, χάρηκαν, ξέδωσαν και στο τέλος δυστυχώς ποδοπατήθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στον δικό τους ποδοσφαιρικό ναό!

Αυτή η μέρα μνήμης για κάθε φίλαθλο, για κάθε οπαδό -έστω και στο σημερινό στυγνό 2011- μπορεί να μας οδηγήσει έστω και για λίγο σε σκέψεις κοινής οπαδικής πορείας. Η τοποθέτηση του SUPER-3 μέσω του σάιτ του λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε μία χρονιά όπου έχουν ακουστεί ουκ ολίγα για τις σχέσεις ΑΡΗ-ΟΣΦΠ, δείχνει μία ακόμα φορά πώς λειτουργούν οι πραγματικοί οπαδοί.

Κι αυτό που έκανε ο SUPER-3 για μία ακόμα φορά ήταν μοναδικό, γιατί (ξανα)αποδείχθηκε από τους οπαδούς του ΑΡΗ ότι δεν είναι σαν τους άλλους, όπως αναφέρει και το σχετικό σλόγκαν της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

Την ίδια στιγμή που οι οπαδοί του ΑΡΗ παραδίδουν μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς, η βλακεία (ή η προβοκάτσια) δύο-τριών ανθρώπων να γράψουν ΑΡΗΣ στο αυτοκίνητο του κ. Παμπορίδη αποτέλεσε μία ακόμα φορά την αφορμή ο κάθε σχετικός και άσχετος να πει το μακρύ και το κοντό του και να συνδέσει με αυτούς (όποιοι κι αν ήταν) όλο το οπαδικό κίνημα του ΑΡΗ. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι είναι ανεπίτρεπτη κάθε μορφή βίας και φυσικά σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να υπάρχουν περιστατικά εκφοβισμού των ρέφερι (βέβαια στην Ελλάδα ουκ ολίγες φορές ο εκφοβισμός είναι πολύ διαφορετικός και πολύ μεγαλύτερος από τη… χαζομάρα ή την… προβοκάτσια ορισμένων να προξενήσουν ζημιές σε ένα αυτοκίνητο ή κάποιων φουσκωτών να την πέσουν όπως συνέβη στον Σιδηρόπουλο).

Τι όμως μπορεί να πει για διαιτησία ο Παμπορίδης; Να βγει να πει τι; Να μιλήσει για διαιτησία ποιος; Η αλήθεια είναι ότι όταν τον βλέπω, πιστεύω κι εγώ ότι μπορώ να γίνω κάποια στιγμή διαιτητής. Είμαι κι ένα κεφάλι πιο ψηλός θα… κάνω και μανούβρες αλά Κωνσταντινέα.

Αλλά ρωτάει τους συναδέλφους στην Αθήνα σε ποια παιχνίδια αδικήθηκε ο ΑΡΗΣ. Πού να ξέρει και πού να θυμάται ο καλός συνάδελφος, που είμαι σίγουρος ότι ούτε καν ξέρει σε ποια παιχνίδια σφύριξε ο Παμπορίδης τον ΑΡΗ. Φέτος με την Καβάλα, είναι αλήθεια, καμία μεγάλη φάση δεν υπήρχε. Έκανε όμως τη διαφορά στο φύλλο αγώνα. Έγραψε ότι οπαδοί του ΑΡΗ από την κερκίδα έβριζαν παίκτες της Καβάλας. Προσέξτε, δεν έγραψε για κάποιο σύνθημα κερκίδας. Άκουσε τον κυρ Μπάμπη που έτρωγε σπόρια να βρίζει π.χ. τον Καρντόσο και αυτό το πράγμα το έγραψε στο φύλλο αγώνα!

Αλλά επειδή έχει πάθει αμνησία και αναρωτήθηκε σε ποιο ματς αδίκησε τον ΑΡΗ, είναι και σημαδιακό. Με τον Ολυμπιακό πέρσι, τη χερούκλα του Ντουντού που ζήλεψε τη χάρη του Μίλκοβιτς και έκανε σερβίς, δεν την… είδε.

Στο προπερσινό παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, μαρς πέναλτι πάνω στον Κόκε και αποβολή, πάλι δεν το είδε!

Ακόμα και με τον Λεβαδειακό επί Μπάγεβιτς, ο ρέφερι από το Κιλκίς δεν είδε τον Σίσιτς (αν θυμάμαι καλά) να τραβάει από τη φανέλα τον Νέτο στο γκολ του γηπεδούχου.

Τρεις φάσεις που μου ήρθαν σε δέκα δευτερόλεπτα για ένα διαιτητή που όποτε σφυρίζει τον ΑΡΗ, το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο και πάντα τα φέρνει έτσι η τύχη, ώστε τα λάθη να είναι εναντίον του ΑΡΗ. Άλλωστε και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και θα κάνουν και λάθη, αλλά πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι και οι οπαδοί δεν είναι μ…ς και σίγουρα δεν έχουν Αλτσχάιμερ!

Θα τα πούμε αύριο-μεθαύριο και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Να δούμε και τον ρέφερι πρώτα…

ΥΓ1. Τον Νέρι τον βλέπω αγριεμένο πάντως. Και τον Μπομπαντίγια - και το τελευταίο κρατήστε το…

ΥΓ2. Δηλαδή συγνώμη τώρα. Ο Μιραλάς αποβλήθηκε γιατί χτύπησε αντίπαλο εκτός φάσης στο ματς με ΠΑΟΚ και η ποινή είναι μία αγωνιστική; Ο Μίσελ που για το ίδιο πράγμα έφαγε τη μία φορά δύο και την άλλη τρεις αγωνιστικές τι είναι… γυφτάκι;

ΥΓ3. Αυτές τις βλακείες που γράφτηκαν στην Ισπανία για τον Χαβίτο και τα έγγραφα (!!!) που δεν εστάλησαν στη Λα Κορούνια, δυστυχώς ορισμένοι ΑΣΧΕΤΟΙ (ευτυχώς λίγοι) με το αντικείμενο (ή ΣΤΗΜΕΝΟΙ αν ξέρουν τι γίνεται) τις αναπαρήγαγαν και στην Ελλάδα (αυτό δεν είναι κακό) χωρίς να μπουν στη διαδικασία να τσεκάρουν οτιδήποτε (αυτό είναι). Ας μάθουν τι είναι το TMS και ποιος… τρέχει στη συνέχεια το θέμα με τα δελτία των παικτών κι ας αφήσουν τον ΑΡΗ έξω από την ασχετοσύνη τους…

ΥΓ4. Όταν ένας… μέτριος Νέτο, κ. Χιμένεθ, σας βάζει δύο γκολάρες, σκεφτείτε πόσο κάτω του μετρίου είναι οι παίκτες σας, αλλά και εσείς που δεν καταφέρατε να τον περιορίσετε. Κοινώς, αν ο Μιχαλήτσος σας πήρε τα σώβρακα με τους… μέτριους, ίσως κάτι να μην πηγαίνει καλά με τη δική σας ομάδα. Κι αν Σάββατο και Κυριακή κερδίσει πάλι ο ΑΡΗΣ και εσείς χάσετε από κανέναν… μέτριο Παναθηναικό;

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags