Facebook Pixel Γέλασε και ο Χιμένεθ με τα αστεία γκολ…
Life
| 2011-02-13 23:17:00

Γέλασε και ο Χιμένεθ με τα αστεία γκολ…

Γέλασε και ο Χιμένεθ με τα αστεία γκολ…

«Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τόσο αστεία γκολ», τάδε έφη Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής της «Ένωσης» ήταν δυσαρεστημένος με τα αμυντικά λάθη της ομάδας του, τα οποία κόστισαν τρία γκολ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ενδεκάδα έκπληξη που παρέταξε. Παράλληλα μίλησε για τον Ντρπιτς, τον Μπάχα και το -24 από την κορυφή…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού:

«Ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχαμε τον έλεγχο, καθώς τον είχε ο Παναθηναϊκός. Προσπαθήσαμε να έχουμε την κατοχή αλλά κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο, εμείς στο δεύτερο. Είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες, κάνοντας το 2-1 είχαμε μια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Διεκδικώντας αυτό το 2-2, πήγαμε μπροστά και δεχθήκαμε γκολ. Δεν είναι η εικόνα του ματς το 3-1. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και το γκολ που δεχθήκαμε. Έγιναν προσωπικά λάθη. Αν θέλουμε να είμαστε πιο μεγάλη ομάδα δεν γίνεται να δίνουμε τόσο εύκολα κάποια γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από την αφοσίωση των παικτών μου, από το να κυνηγήσουν το αντίπαλο τέρμα. Θέλω να είμαστε πιο δυνατοί ψυχολογικά. Δεν γίνεται να δεχόμαστε τόσο αστεία γκολ.

Για το αρχικό πλάνο, την απουσία Σκόκο και τη θέση του Αργεντινού στο ματς: «Ότι κάνουν οι παίκτες είναι δικές μου εντολές. Στο πρώτο θέλαμε να παίξουμε 4-4-2 όπου οι πλαινοί θα έκλειναν προς τα μέσα, ώστε να δώσουμε χώρο στον Λυμπερόπουλο και τον Σάχα. Αυτό που ζήτησα από το Σκόκο ήταν αυτό που έκανε. Να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Υποφέρει όταν πρέπει να λειτουργήσει αμυντικά, όταν δεν χρειάζεται να δουλέψει αμυντικά γιατί κουράστηκε η αντίπαλη ομάδα, ο Σκόκο ήταν αυτό που μπορούσε να τους κάνει την ζημιά. Είναι λάθος να κοιτάμε μόνο την ενδεκάδα. Δεν στηριζόμαστε στους έντεκα αλλά και στους δεκαοχτώ. Αυτή είναι η διαφορά της δουλειάς σας, με την δουλειά ενός προπονητή».

Για το -24: «Μπορεί να είναι η πρώτη φορά αλλά είναι η πραγματικότητα. Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και να γνωρίζω καλύτερα την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μπροστά, ο Παναθηναϊκός κυνηγάει αλλά δεν μπορεί να φτάσει και μετά υπάρχει μεγάλο... σκαλοπάτι. Με την ΑΕΚ η διαφορά είναι ότι παίζουν με το βάρος της ιστορικής φανέλας αλλά είναι και άλλες ομάδες στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με εμάς. Μόνο με την φανέλα δεν μπορείς να νικάς.

Θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε. Τώρα δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε. Δεν φταίει κανείς για αυτό. Ούτε αυτοί που ήρθαν τώρα ούτε αυτοί που έφυγαν».

Για τον Ντρπιτς: «Θέλουμε να κάνουμε έναν σχεδιασμό για το μέλλον. Προσπαθώ να απλοποιήσω μια κατάσταση. Για εμένα ο καλύτερος παίκτης χωρίς να θέλω να φανατίζομαι, ο καλύτερος ήταν ο Καράμπελας. Με πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι δουλειά. Ένας παίκτης που μπορεί να μην τον ήθελε κανείς, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Το επίπεδο βέβαια είναι εκεί που είναι και πρέπει να δουλέψουμε.

Ο νέος ποδοσφαιριστής έρχεται χωρίς λεφτά, να κάνει προπονήσεις και αν πείσει να μείνει. Είναι μια κίνηση με μηδενικό κόστος. Το μέλλον της ΑΕΚ πρέπει να βαδίζει σε άλλο σχεδιάγραμμα και προφίλ. Υπάρχουν παίκτες που παλεύουν και όταν υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλά πρέπει να τον βοηθήσουμε».

Για τον Μπάχα: «Πάντα μας λείπει αυτός που δεν είναι. Έκανε καταπληκτικό ματς ο Μπάχα με την πλάτη και είναι δύσκολο αυτό. Ξέρει να το κάνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν έχει σχέση με τον 100% έτοιμο Μπάχα. Είμαι χαρούμενος και με τον Μπλάνκο που κάνει δουλειά.

Ήταν ένα λάθος ανθρώπινο που τον έκοψε απέναντι στο γκολ».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags