Facebook Pixel Τα εμπόδια και τα «όπλα» για Έμερι
| 2012-04-14 16:42:00

Τα εμπόδια και τα «όπλα» για Έμερι

Τα εμπόδια και τα «όπλα» για Έμερι

Είναι φανερό και απλώς απομένουν και οι ανακοινώσεις ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Επίσης είναι φανερό ότι αυτή η απόφασή του δεν έχει να κάνει ούτε με την ομάδα, ούτε με τις σχέσεις του με την διοίκηση που παραμένουν άριστες. Το πρόβλημα είναι καθαρό προσωπικό και ούτε καν επαγγελματικό.

Ο Ερνέστο φεύγει χωρίς να ξέρει που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Δεν έχει δηλαδή κάποια πρόταση στα χέρια του που την κρίνει ως καλύτερη από αυτή του Ολυμπιακού και φεύγει. Μπορεί να βρει γιατί ενδιαφέρον υπάρχει και από την Βαλένθια και από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και ενδεχομένως να υπάρξει και από αλλού (π.χ. Σεβίλλη), αλλά τώρα δεν έχει κλείσει πουθενά. 

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν όχι μόνο φεύγει ως φίλος, όχι μόνο έχει αφήσει να εννοηθεί στον Μαρινάκη, ότι είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί ο Ολυμπιακός, αλλά μετά από σχετική ερώτηση έχει προτείνει και τον καταλληλότερο κατά την άποψή του διάδοχό του. Κι’ αυτός δεν είναι άλλος από τον Ουνάι Εμερι για τον οποίο ο Ερνέστο έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Και επειδή πονηρά σκεπτόμενοι κάποιοι θα πείτε ότι ο Ερνέστο… σπρώχνει έναν άλλο πελάτη του μάνατζέρ του, του Ιμπάνιεθ, απλώς θα σας θυμίσω ότι ο Ιμπάνιεθ έχει αρκετούς προπονητές που συνεργάζεται και ο Εμερι είναι ο τελευταίος που θέλει… σπρώξιμο για να βρει δουλειά. Ετσι κι’ αλλιώς έχει πολλές προτάσεις και μάλιστα είναι και δύσκολο να έρθει στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Βάσκος τεχνικός έχει ήδη πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη κι’ αν η Βαλένθια η οποία βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Europa League το κατακτήσει κιόλας η δημοτικότητα του θα εκτοξευθεί. Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί για τον Εμερι σε αυτή την περίπτωση να ενδιαφερθούν και πολύ μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης όπως η Μαρσέιγ, η Ιντερ ή ακόμη και η Τσέλσι!

Ένα άλλο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι οι… ισπανικές καραμπόλες στους πάγκους των ομάδων. Θα μείνει τελικά ο Γκουαρντιόλα στην Μπάρτσα; Αν δεν μείνει μπορεί να πάει ο Μπιέλσα εκεί και ο Εμερι να γίνει ο Νο1 στόχος της Μπιλμπάο. Με τον Μουρίνιο στην Ρεάλ μπορεί να προκύψει ακριβώς το ίδιο σενάριο. Τι θα κάνει η Ατλέτικο με τον Σιμεόνε, αλλά και τι θα αποφασίσει η Σεβίλλη είναι άλλα δύο ερωτήματα που μπορεί να μπλέξουν τον Εμερι.

Ακόμη και οι αγγλικές καραμπόλες εμπλέκουν τον Εμερι. Οι τελευταίες να ξέρετε ότι μπορεί να μπλέξουν και τον Βαλβέρδε. Θα μείνει η Γουίγκαν στην Πρέμιερ Λιγκ; Κι’ αν μείνει θα παραμείνει σε αυτήν ο Μαρτίνεζ ή η διοίκησή της θα πάει σε άλλο Ισπανό τεχνικό που μπορεί να είναι είτε ο Εμερι, είτε ο Βαλβέρδε;

Πέρα όμως από το ποιες ομάδες θα κάνουν εν τέλει πρόταση στον Εμερι, υπάρχει και το θέμα της δικής του απόφασης. Ο Βάσκος δείχνει να προτιμά εξωτερικό από Ισπανία, αλλά όπως σωστά φαντάζεστε δεν έχει πετάξει και η σκούφια του με το ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Ελλάδα…

ΤΑ «ΟΠΛΑ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Πέρα από τα κλασικά, αλλά όντως αληθινά κίνητρα, όπως η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και το πολύ ακριβό συμβόλαιο που δύσκολα θα βρει ο Εμερι αλλού, εκτός αν πάει σε πολύ μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη ορισμένα.

Ο Εμερι έχει ακούσει και θα ακούσει ξανά τα καλύτερα για τον σύλλογο Ολυμπιακό από τον Βαλβέρδε και τον Ιμπάνιεθ. Ακόμη και στην ερώτηση αν η σοβαρή διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ (προημιτελική φάση για παράδειγμα) είναι εφικτή η απάντηση ήταν «ναι».

Ο Εμερι ξέρει ότι θα βρει μία ομάδα σωστά δουλεμένη τα τελευταία δύο χρόνια. Μία ομάδα στην οποία οι βάσεις έχουν μπει και μάλιστα με τον σωστό τρόπο.
Επίσης γνωρίζει ότι θα έχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων για να την ενισχύσει και μάλιστα και αρκετά χρήματα για να το κάνει. Το μπάτζετ του Ολυμπιακού δεν απέχει πάρα πολύ από αυτό της Βαλένθια για παράδειγμα.

Ξέρει από πρώτο χέρι ότι οι συνθήκες για να δουλέψει είναι πάρα πολύ καλές. Προπονητικό κέντρο, γήπεδο, οργάνωση κ.τ.λ.π. Ξέρει ότι μπορεί να έχει μαζί του όλους τους συνεργάτες του και ότι και αυτός θα πάρει στο χέρι «τα κλειδιά του μαγαζιού». Προσέξτε το αυτό το τελευταίο γιατί για τον Εμερι είναι πολύ σημαντικό. Ο λόγος που φεύγει από την Βαλένθια αυτός είναι. Ότι δηλαδή δεν του δίνουν το απόλυτο κουμάντο. Και επίσης ξέρει ότι και στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ που ίσως του κάνουν πρόταση τα κλειδιά του μαγαζιού αποκλείεται να του τα δώσουν. Και ο Εμερι είναι ο τύπος του προπονητή και του ανθρώπου που θέλει να αποφασίζει για όλα. Ακόμη και για τις μπάλες που θα χρησιμοποιούν όχι στην ομάδα νέων, αλλά στην παίδων του Ολυμπιακού…

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ…

Και τώρα που διαβάσατε τα συν και τα πλην στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να πείσει τον Εμερι, θέλετε ασφαλώς και εκτίμηση. Δύσκολο να γίνει. Δύσκολο γιατί εκτός των άλλων είναι και θέμα τύχης. Είναι και θέμα κατάκτησης του Europa. Eίναι πολλά τα αν. Πάντως οι πιθανότητες του Ολυμπιακού δεν είναι λίγες όπως νομίζουν κάποιοι. Είναι αρκετές για να μην πω μοιρασμένες…

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags