18/02/11 - 16:06

Οριακή η κατάσταση των απεργών πείνας

Λιπόθυμος έπεσε, ενώ μιλούσε στη συνέντευξη Τύπου στο κτήριο «Υπατία» ο μετανάστης, απεργός πείνας, Χασάν, εξαιτίας υποθερμίας και μεγάλης εξάντλησης.

Οριακή η κατάσταση των απεργών πείνας
54.988views 0shares

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται οι περισσότεροι από τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, ύστερα από 25 μέρες απεργίας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν και οι γιατροί που παρακολουθούν την υγεία τους.

Ο απεργός πείνας, που έχασε τις αισθήσεις του, λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «δεν έχει υπάρξει καμιά απάντηση από την κυβέρνηση, δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο θάνατος δεν μας φοβίζει, τουλάχιστον ας πεθάνουμε, επειδή παλέψαμε».

Από την πλευρά του, ο γιατρός Θανάσης Καραμπέλης επεσήμανε ότι ήδη τέσσερις απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ο ένας με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, δύο με βαριά αφυδάτωση και ένας με γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Χαρακτήρισε «οριακή και κρίσιμη» την κατάσταση των υπολοίπων, τονίζοντας ότι «τις επόμενες μέρες θα καταστεί ακόμα πιο κρίσιμη». Υποστήριξε, ακόμη, ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί ουσιαστικά σαν κυβέρνηση των δουλεμπόρων, αφού αρνείται να εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία 52/2009, που απαγορεύει την παράνομη εργασία, τιμωρώντας τους εργοδότες - και όχι να τιμωρεί φτωχούς μετανάστες».

Επιπλέον, ο Αμπντούλ Χατζή, από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό «να μην αφήσει την κατάσταση να φθάσει σε οριακό σημείο, περιμένοντας να υπάρξει το πρώτο θύμα».

Πηγή: zοugla.gr