Facebook Pixel Ποινές α λα Αγγλία για τη γηπεδική βία
Life
| 2011-02-21 14:24:00

Ποινές α λα Αγγλία για τη γηπεδική βία

Ποινές α λα Αγγλία για τη γηπεδική βία

Μετά τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκη», η κυβέρνηση προχωρά ταχέως το νέο νομοσχέδιο με στόχο την πάταξη της γηπεδικής βίας. Οι ποινές θυμίζουν μέτρα που τηρούνται στην Αγγλία. Εδώ θα τηρηθούν;

Σύμφωνα με το «Έθνος» το νομοσχέδιο προβλέπει:

1.Η δημιουργία Μητρώου Μελών αθλητικών συνδέσμων, ώστε να γνωρίζει τόσο η Πολιτεία όσο και η κάθε ΠΑΕ, τα μέλη των σωματείων.

2.Καθιερώνεται και εφαρμόζεται πλέον το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, ώστε οι Αρχές να γνωρίζουν ποιος κάθεται σε ποια θέση του γηπέδου, ώστε να μπορούν να ερευνηθούν τα ονόματα όσων προκαλούν επεισόδια.

3.Μετατρέπεται σε κακούργημα, εάν και εφόσον αποδειχθεί από την Αθλητική Δικαιοσύνη, η διεξαγωγή «στυμμένων ματς».

4.Για όσους συλληφθούν για επεισόδια, αυστηροποιούνται οι ποινές, με αποκλεισμό τους από τα γήπεδα από δυο έως πέντε έτη, ενώ την ώρα διεξαγωγής των ματς, θα οφείλουν να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Η μη τήρηση θα συνεπάγεται αυτόφωρη διαδικασία.

Τέλος, προβλέπεται και ο αποκλεισμός ομάδων από αγωνιστικές, θα είναι ευθύνη πλέον των ΠΑΕ οι σύνδεσμοι και τα σωματεία φιλάθλων, ενώ επιβάλλεται η κοινοποίηση των χρηματοδοτήσεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν οι αθλητικοί σύλλογοι.

Ακόμη και η μεταφορά των οπαδών και φιλάθλων θα είναι ευθύνη των ΠΑΕ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, με σκοπό να υπάρχει πρόσβαση στα ονόματα όσων μετακινούνται σε ματς εκτός έδρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags