Facebook Pixel Νέες απεργίες οι γιατροί
Life
| 2011-02-28 08:35:00

Νέες απεργίες οι γιατροί

Νέες απεργίες οι γιατροί

Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, αποφάσισε η πανιατρική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα.

Η συνέλευση ήταν μαζικότατη και διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες. Όπως ανακοινώθηκε, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη η κατάρτιση το ταχύτερο δυνατόν συλλογικής συμφωνίας των γιατρών, την οποία θα διαπραγματευθούν με τους φορείς της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Τις επόμενες μέρες, ομάδα νομικών από κοινού με εκπροσώπους των γιατρών θα ξεκινήσει τη σύνταξή της.

Η συνέλευση αποφάσισε να εισηγηθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες καθώς επίσης και στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου, τη διερεύνηση κινητοποίησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σε συνδυασμό με τυχόν εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενιαίου μισθολογίου και των συνακόλουθων περικοπών.

Τέλος, αποφασίστηκε να διοργανωθούν από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους συγκεντρώσεις ειδικευομένων, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα οποία θα τεθούν στην ατζέντα των διεκδικήσεων του ιατρικού κινήματος.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags